Sunčana strana ulice II

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam jednog čoveka odavde, koji je otišao u grad kada je krenuo u srednju školu.
Sada bi nekako na očevinu da se vrati za stalno, ali ne zna kako. E, kad on krene
da gleda u polja, pa se šeta da vidi ko je šta zasejao, kako je niklo.. Životinje kad
ode da nahrani gleda u njih po pola sata. Ja to bacim kome šta treba i ćao zdravo,
a on ih samo tako gleda..

Znam jednog čoveka odavde, koji je otišao u grad kada je krenuo u srednju školu.
Sada bi nekako na očevinu da se vrati za stalno, ali ne zna kako. E, kad on krene
da gleda u polja, pa se šeta da vidi ko je šta zasejao, kako je niklo.. Životinje kad
ode da nahrani gleda u njih po pola sata. Ja to bacim kome šta treba i ćao zdravo,
a on ih samo tako gleda..
Iii,... šta je pjesnik tija reći?

Moji seljaci bi rekli: Ko tele u šarena vrata :)

важи, делимо семенке. :lol:

знаш, лоше ми буде од ових буба, па сам скоро одустала.
а онда ми не дају да одустанем, и правим план како са мало труда да имам поврћки. :lol:
Maa, Liki napravim ja tebi rasad..
Ovih dana ću montiram moj mali plastenik,.. na proleće startujem >HOBI plastenik

Maa, Liki napravim ja tebi rasad..
Ovih dana ću montiram moj mali plastenik,.. na proleće startujem >HOBI plastenik
па 'ајд' то је још боље.:lol:
лелее, тек сад нема шансе да одустанем.:fdlan:

п.с. само још ово.
хоћеш рећи да ово што сам поставила није исти парадајз као код Марио?

za razgibavanje ;)

ненеее, одох да спавам.
:lol:

ај, лаку ноћ....
...

Ne.
U pitanju je lijander,oleander.
Nisam znala da spada u mahunarke.

Pogledajte prilog 1418653
I uopšte nije mala mahuna. Oko 10 cm dužine
Lijander :dash: imao sam too jedne goddine...to je ovde retko da se opraši..
I vidim da sam jednom, nekad, to video.. ali..

Napisah
Možda divlji gra' .. (Grah).. mahunarka je.. Phaseolus vulgaris. Ako bi mogla i slika listova te biljke
A slika listova mi je trebala...naseo sam na zamku :D..

Nije to prvi put,.. preživi ta berza svee.
Cvećarska industrija je izuzetno jaka,.. i da ne veruješ da je cvećarska mafija bila odmah do sicilijanske (u Americi),.. to sam čitao davno..

to je vidim od pre 3 godine....verovatno doba korone, nista ne razumem
ne sme cveće na toj berzi da stoji duže od tri dana,.. baca se,. a svaki dan stajanja - cena dole,..
Mi uglavnom pazarimo u pet do dvanaest :ceka: ...
Ni rezano, ni saksijsko ( nema svetla)
A šleper-hladnjačom cveće od Alsmera do BG- dva tri dana,. pa ako je i tamo bilo 3 dana,.. kužiš .
------------------------------------------------------------------------------------------------
jedna od najačih firmi je do nedavno bila OAZA Zrenjanin (sada je BAŠTA=.
Osnovao ju je Dobrivoje Paunović, bivči vozač šleper-hladnjače ( za neku BG firmu veleprodaju).

Nije to prvi put,.. preživi ta berza svee.
Cvećarska industrija je izuzetno jaka,.. i da ne veruješ da je cvećarska mafija bila odmah do sicilijanske (u Americi),.. to sam čitao davno..

ne sme cveće na toj berzi da stoji duže od tri dana,.. baca se,. a svaki dan stajanja - cena dole,..
Mi uglavnom pazarimo u pet do dvanaest :ceka: ...
Ni rezano, ni saksijsko ( nema svetla)
A šleper-hladnjačom cveće od Alsmera do BG- dva tri dana,. pa ako je i tamo bilo 3 dana,.. kužiš .
------------------------------------------------------------------------------------------------
jedna od najačih firmi je do nedavno bila OAZA Zrenjanin (sada je BAŠTA=.
Osnovao ju je Dobrivoje Paunović, bivči vozač šleper-hladnjače ( za neku BG firmu veleprodaju).
Da cula sam za tu cvecarsku mafiju...

https://24sedam.rs/hronika/vesti/15...magao-bracnom-paru-radnicima-mup-a-i-bia/vest

Imam ja dosta priča o recimo ružama,..

Ja kada sam zasnivao ružičnjak (rozarijum,,.. ali asocira i na neš drugo)
hteo sam sortu koju niko nema,.. Red Berlin ( krv crvena sa plišanim laticama).
Pojavila se te godine na izložbi cveća ovde,..
Niko od rasadnika je nije imao ( mnogi nikad čulii)..
I ja poručim iz Nemačke pakovanje od 40 cvetova.
Te ruže najpre putuju iz Nemačke u Alsmer - u Holandiju, pa hladnjačom do BG,.. pa u ZR...
4/5 dana putuju, i onda sam ih sekao u reznice i ožiljavao,.. ( u ovo vreme sam ih ožiljavao)

Te koje su ožilile, čuvam i gajim do avgusta, sledeće godine,.. sa njih skidam okca da kalemim na divlju podlogu.
Za uzgoj takvih (za rezani cvet) ruža ide specijalna podloga - INERMIS,.. nema ju niko u Srbiji,..
pravac Seged Sirig,.. šverc-komerc,.. prelazak granice na Horgošu sa tri velike vreće (1600 divljih ruža) pun auto, - bez pregleda fitopatologa - ne bih prošao fitosanitarni pregled,..)..
itd..
Sadim divljake u ovu jesen, kalemim sledećeg avgusta,..
-------- ali hbg, tako ti je to kada se muško zaljubi u ružu
e.gif
( potpis: Vazda, pametan a lood :) )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back