Sume na Marsu!

Pa to i nije neka hvala za mozak.A da,verovatno me nisi razumeo.z:p

Samo što ta tvoja teorija ne stoji,jer bi i na ostalim planetama trebao da bude pesak.A zašto samo na Marsu ima pesak je upravo razlog koji sam naveo.

Znash....najcesce tacni odgovori stoje ispred nosa,ali pametnjakovici kao ti ne uspevaju da ih vide....to je zato sto vam trebaju naocare. z:p

Stena + Lomnjava = Pesak
more nepotrebno....z:p

Znash....najcesce tacni odgovori stoje ispred nosa,ali pametnjakovici kao ti ne uspevaju da ih vide....to je zato sto vam trebaju naocare. z:p

Stena + Lomnjava = Pesak
more nepotrebno....z:p
Pa ondak mi odgovori,zašto na ostalim planetama koji su puni stena nema peska?Ili si ti od tih pametnjakovića o kome govoriš koji nemaju odgovor jer ne uspevaju nešto da vide bez naočara.

pod jedan,ne verujem da ovde ima doktora nauka specijalizovanih za mars,da ih ima jedva bih cekao da ih cujem sta misle i sta zaista znaju o geografiji,morfologiji,itd. vezano za ovu tudju planetu. znaci, guglaj, mozgaj, procitaj, pa se vrati i napisi nesto... ovako,sticem utisak da svi glume doticne doktore. Ne, pesak potice iz uveta dzinovskog majmuna-hibrida-grizlija koji je nekad ziveo na marsu, i sad imamo njegove fosile, a trenutno se krije u sumi! :lol:
sve do tada, na striktno ovom podforumu kao potputno legitimno sredstvo ostaje samo bavljenje SPEKULACIJOM! ko ne zna sta znaci ova rec...opet neka gugla.:lol:
bdw.verujem da NASA retusira i krije kojesta...`bo j j mtr.:cool:

Poslednja izmena:
pod jedan,ne verujem da ovde ima doktora nauka specijalizovanih za mars,da ih ima jedva bih cekao da ih cujem sta misle i sta zaista znaju o geografiji,morfologiji,itd. vezano za ovu tudju planetu. znaci, guglaj, mozgaj, procitaj, pa se vrati i napisi nesto... ovako,sticem utisak da svi glume doticne doktore. Ne, pesak potice iz uveta dzinovskog majmuna-hibrida-grizlija koji je nekad ziveo na marsu, i sad imamo njegove fosile, a trenutno se krije u sumi! :lol:
sve do tada, na striktno ovom podforumu kao potputno legitimno sredstvo ostaje samo bavljenje SPEKULACIJOM! ko ne zna sta znaci ova rec...opet neka gugla.:lol:

Prijatelju, od onoga sto se ZAISTA zna o Marsu - 99% ne izlazi u javnost!

Jednostavno, Amerikanci su ulozili MNOGO NOVCA u istrazivanje Marsa i zasto bi svoja saznanja podelili sa ostalim nacijama?

Mi znamo VRLO MALO od onoga sto NEKI znaju i ostaje nam samo da se bavimo PREDPOSTAVKAMA i SPEKULACIJAMA.

Pa ondak mi odgovori,zašto na ostalim planetama koji su puni stena nema peska?Ili si ti od tih pametnjakovića o kome govoriš koji nemaju odgovor jer ne uspevaju nešto da vide bez naočara.
Pazi pesak nastaje erozijom stenja. Znachi, nastaje pod pritiskom vremenskih uslova (kisa, vetar, zamrzavanje-odmrzavanje) i temperaturnih ekstrema, tako sto se vece kamenje razbija u manje. Na Merkuru nema peska, jer nema uslova da se stvori. Na Mesecu takodje. Na Veneru nismo dovoljno zavirivali, jer je vrlo negostoljubiva. Prisustvo vode nije niposto neophodan faktor u formaciji peska.

Jedno pitanje za sve:

Koliko se zna na Marsu besne cesto pescane oluje.....

Citava povrsina planete je prekrivena crvenkastim peskom ("crvena planeta").....

Jedino su polovi beli....

hst_mars060.jpg

Pitanje:

KAKO I POLOVI NISU PREKRIVENI TOM ISTOM CRVENKASTOM PRASINOM, S OBZIROM DA SU TAMO OLUJE NAJVECE???

Pazi pesak nastaje erozijom stenja. Znachi, nastaje pod pritiskom vremenskih uslova (kisa, vetar, zamrzavanje-odmrzavanje) i temperaturnih ekstrema, tako sto se vece kamenje razbija u manje.
Pa upravo o tome govorim.Kiše bilo samo na Marsu.A kiša ne može da nastane od jedne male barice,već samo ako su postojali okeani,što nije slučaj na drugim planetama.
Inače Venera dosta dobro istražena,pošto nekoliko sondi se spustilo na površinu.

Poslednja izmena:

Ih ih,nemas bolji argument,pa okreces i preokreces moje reci. z:p

Meni su naocare manje potrebne nego tebi....jer ti izgleda ne citas sta drugi pisu....ali za to nisu ni potrebne naocare. z:p

Stena + Lomnjava = Pesak

Znaci.....stene se nisu lomile,bla bla bla....

Ti se samo vatas za taj shugavi okeean,to ti je jedina opcija.....negiras sve drugo i to ti je greska...
Ja nisam ni reko da nije bilo okeana na Marsu(mozde je i bilo),samo sam naznacio da za nastaanak peska nije potreban okean...ali ybg,ti ne citas. z:p

Nmvz...

Hahaha,pa ako bi bilo po tvome onda ne verujem da bi se pisalo na bilo kojoj temi ovde,ni u religiji,zdravlju,kopjuterima,itd....jer za takve diskusije su ti potrebni doktori,astrolozi,teolozi,inzinjeri,programeri. z:p z:) z;)
A i kao da te diplome oznacavaju nesto.....bah.z:hm:

Izneses lepo svoje misljenje kao i svi ostali i onda lepo diskutujemo o tome ko je upravu,ko nije,sta bi bilo kad bi bilo,sta je moglo biti,bla bla bla..... z:)

Pa sad nznm,sve je moguce.... z:lol:

Back