Sume na Marsu!

Po meni definitivno jeste veoma brzo.

Sonda Huygens je sa Titana poslala samo par fotografija jer je samo par sekundi bila aktivna nakon spustanja....

20050115huygens_titan.jpg

Tvoje reči nisu odgovor na moje pitanje.Samo se ponavljaš jer nemaš argumenta i odgovora.
I šta sam ja preokrenuo u tvojoj reči? Ti tvrdiš da je pesak od kamenja koji se lomi,a ja tvrdim da to nije odgovor,pošto kamenje ima na svim planetama pa ipak nemaju pesak. Jedino zajedničko planetama koji imaju pesak jeste voda,odnosno okean.A kamenje ima na svim planetama,a ne i peska.Šta tu sada tebi nije jasno?

Jeli ti imaš i neku drugu opciju koji je zajedničko planetama sa peskom? Negiram samo ono što ne objašnjava zašto i na drugim planetama nema peska,a odgovor očigledno nemaš.

Pa ako nije potrebna voda već samo kamenje,zašto nema i na ostalim planetama pesak,pitam te ponovo?Teraš opet taj tvoj odgovor koji ne daje odgovor na sasvim jednostavno pitanje.

Mozemo mi ovako da ga tupimo do sutra.... z:mrgreen:z:lol: xD z;)

Ufffffff......

ODGOVOR(koji sam milion puta ponovio a ti nikako da ga shvatis...ili procitas) : Nije potrebna voda da bi se formirao pesak!!!

To hocu celo vreme da ti kazem,a ti nikako da ukapiras..... Kao sto rekoh,ne kazem da nije bilo okeana,mozda je i bilo,samo sam naznacio da za pesak nije potrebna voda....

I to i jeste najprostiji odgovor,lomnjava stena..........(mnogo je prostije da iskrsis par kamencuga u prah,nego da isusis ceo okean....ybt)

Nadam se da ti je sad jasno sta sam hteo da kazem. z:)

O cemu ti prichas? Prichao sam o formaciji peska.

Mars je definitivno imao okeane necega u proslosti. Kao i terestrijalnih vecina planeta u svojoj istoriji.

Taj post nije bio upucen tebi,nego piroxu.........a sad moram i tebi da filozofiram u deset posta,da za pesak nije potrebna voda........nmvz,nemoj da odgovaras na ovaj post.z:)

Ne, za celu galaksiju ne....

Galaksija je OGROMNA.

Moglo bi da ima posledica za neke planete suncevog sistema, ali ti se ipak nije desilo.

Samo (primer) da shvatis koliko je galasija velika:

da covek ima jedno dugme i da svaki put kada ga pritisne se nadje na drugom nebeskom telu, a da pritiska SVAKOG SEKUNDA - za 75 godina zivota (bez ijednog prekida) ne bi obisao NI STO HILJDITI DEO NASE GALAKSIJE!

(A u Svemiru ima MILIJARDE galaksija, mnogo vecih nego ova nasa...)

Ma sta znas....mozda je ova nasa galaksija tada bila drugacije formirana(kao sto si reko svoje misljenje za Mars i Zemlju).....a inaravno nista nije 100% sigurno,vec samo 99%...taj 1% bi mogao da bude katastrofa. ;)

Slika na kojoj se video fosil na Marsu, NASA je momentalno povukla iz svoji podataka dostupnih sirokoj publici:

op_rover_rotini.jpg

Pregunta: Creo que podido ver un fósil (¡REALMENTE!) en una de las imágenes del rover Spirit. Vayan a http://www.lyle.org/mars/marstrue.jpg . Miren el cuadrante inferior izquierdo – justo bajo el medio de las marcas de los airbags. Se aprecia lo que aparenta ser una serie de pares de puntos blancos extrañamente regulares en una línea – vagamente similares quizás a una espina de pez primitivo. ¿¿¿¿PODRÍA ESTO SER UN FÓSIL???? Escríbanme por correo electrónico y suministraré imágenes ampliadas y contrastadas.

Respuesta :Es maravilloso que tanta gente (como tú) esté mirando con tanto detalle las nuevas imágenes de Marte. Veo el detalle a que te refieres, pero a mí no me parece un fósil. Sin embargo, a esta resolución no puedo estar seguro. Lo que sí sé es que los miembros del equipo de los rovers marcianos están visualizando cualquier detalle en estas primeras imágenes del lugar de aterrizaje mientras deciden en qué dirección se deberá mover el rover – y estoy seguro de que muchos de los científicos del equipo son mejores para interpretar estas imágenes que yo.

N. del T.: el enlace a la imagen mencionado ya no existe. Hubo un gran revuelo acerca de las imágenes iniciales del Spirit que parecían mostrar supuestos fósiles, pero (como en este caso) se quedaron en nada. Un ejemplo de foto similar a la del comentario puede apreciarse aquí.

Meni ovo na slici lici na neku carapu...

Mozemo mi ovako da ga tupimo do sutra.... z:mrgreen:z:lol: xD z;)

Ufffffff......

ODGOVOR(koji sam milion puta ponovio a ti nikako da ga shvatis...ili procitas) : Nije potrebna voda da bi se formirao pesak!!!

To hocu celo vreme da ti kazem,a ti nikako da ukapiras..... Kao sto rekoh,ne kazem da nije bilo okeana,mozda je i bilo,samo sam naznacio da za pesak nije potrebna voda....

I to i jeste najprostiji odgovor,lomnjava stena..........(mnogo je prostije da iskrsis par kamencuga u prah,nego da isusis ceo okean....ybt)

Nadam se da ti je sad jasno sta sam hteo da kazem. z:)
Ma ne kažem za taj odgovor.Već odgovor zašto nema peska i na ostalim planetama prethodno da ima kamenje?Zašto tvoju teoriju ne možemo primeniti na ostale planete?Na to očekujem odgovor,a ti ponavljaš odgovor na sasvim drugo pitanje.

Ma ne kažem za taj odgovor.Već odgovor zašto nema peska i na ostalim planetama prethodno da ima kamenje?Zašto tvoju teoriju ne možemo primeniti na ostale planete?Na to očekujem odgovor,a ti ponavljaš odgovor na sasvim drugo pitanje.

Za eroziju je dovoljan jak vetar! To se uci u osnovnoj skoli, ali je izgleda neko preko praseta imao 2! z:mrgreen: (sala mala, no offence)

Sunce se NE HLADI, vec na protiv, ZAGREVA SE....(Klimatske promene na Zemlji su izazvane zagrevanjem Sunca, a manjim delom covekovim uticajem)

Temperature na Veneri su ekstremno visoke - blizu 500 C, a na Marsu, oko ekvadora dnevna temperatura dostize po nekad i 15 C !

Znaci, Mars je neuporedivo povoljniji za onaj vid zivota koji imamo na Zemlji.

Kad tad mora da se ohladi, a u jednom trenutku procesa hladjenja, na Veneri ce biti idealni uslovi...

Немојте причати о нечемо што не знате !!!
У сваком сунчевом систему постоји " Зона Златокосе " , а то је подручје у којем се наша Земља налази, тј., подручје где није ни превише хладно ни превише топло и у којем је теоретски могућ живот ...
На Венери је превише топло .....
А Марс нема атмосферу, па због тога иако је даљи од Земље има више температуре од Земље и човјек тешко да би се икада могао навикнути на живот на Марсу, могао би али једино са одговарајућом опремом ...

Ah... Pametnica.... Mnogo su mi zanimljivi ovi sto post pocnu sa "svi ste vi glupi", a onda nam otvore oci i kazu nesto o cemu niko nije ni pricao, a da je pricao, verovatno bi to vec rekao...
Zvezdane... Kakve su ovo sume ovde na slikama? Odakle one tu? Jel ima na Marsu uslova i za sume? A ako nisu to sume u onom smislu u kom mi pominjemo sume, kako onda mozemo da kazemo da su uopste sume... To je kao kada bi rekli "to je macka, ali ne macka kakvu mi poznajemo... vise je kao medved..."... To nema smisla i ako nemas sta da kazes na ovo, onda nemoj post ni da zapocinjes tako sto svima ostalima kazes da pricaju o necemu o cemu nista ne znaju.
Uostalom... nekima od nas nije ni potrebna odgovarajuca oprema da bi preziveli na Marsu (pricam iz iskustva)

Ah... Pametnica.... Mnogo su mi zanimljivi ovi sto post pocnu sa "svi ste vi glupi", a onda nam otvore oci i kazu nesto o cemu niko nije ni pricao, a da je pricao, verovatno bi to vec rekao...
Zvezdane... Kakve su ovo sume ovde na slikama? Odakle one tu? Jel ima na Marsu uslova i za sume? A ako nisu to sume u onom smislu u kom mi pominjemo sume, kako onda mozemo da kazemo da su uopste sume... To je kao kada bi rekli "to je macka, ali ne macka kakvu mi poznajemo... vise je kao medved..."... To nema smisla i ako nemas sta da kazes na ovo, onda nemoj post ni da zapocinjes tako sto svima ostalima kazes da pricaju o necemu o cemu nista ne znaju.
Uostalom... nekima od nas nije ni potrebna odgovarajuca oprema da bi preziveli na Marsu (pricam iz iskustva)
Ovo sa slikama je glupost ...

Taj post nije bio upucen tebi,nego piroxu.........a sad moram i tebi da filozofiram u deset posta,da za pesak nije potrebna voda........nmvz,nemoj da odgovaras na ovaj post.z:)
Pa bio si me quoteovao. Pa reko mislis na mene.

Inace za okene sam mislio na okene ... Sad ... Mogu biti bilo cega. Na Titanu su okeani metana recimo. Zato sam reko okeane necega.

Za eroziju je dovoljan jak vetar! To se uci u osnovnoj skoli, ali je izgleda neko preko praseta imao 2! z:mrgreen: (sala mala, no offence)
Pa jaka ti je ta osnovna škola,ili mora da svi polažu preko praseta tamo.
Pročitaj molim te sledeći tekst.
"Venera 7 je 17. augusta 1970. postala prva letjelica koja se meko spustila na drugi planet. Venera 9 i Venera 10 su planet Veneru posjetile u junu 1975, a sastojale su se od orbitera i landera. Venera 9 poslala je prve crno-bijele fotografije sa površine Venere. Jednostavni eksperimenti koje su sonde napravile pokazali su da su stijene na Veneri vrlo slične onima na Zemlji, da je površinska temperatura 455°C, a atmosferski pritisak odgovara pritisku koji na Zemlji vlada u morima na dubini od 900 m. Slike su pokazale da i na Veneri postoje erozijski procesi, što je dosta iznenadilo znanstvenike. Voda, koja je glavni krivac za eroziju na Zemlji, na Veneri praktički ne postoji, pogotovo ne u tekućem stanju. Ako pretpostavimo da bi to mogla biti erozija vjetra, i to moramo isključiti jer je najveća brzina vjetra izmjerena na površini Venere bila svega oko 15 km/h, što odgovara laganom povjetarcu."
Dali ovaj tekst znači da su i naučnici završavali osnovnu školu preko praseta?
Pa vidimo kome je bilo potrebno prase za dvojku,pa se ovde prave pametnjakovići.
I pored ograničene erozije stena na Veneri,opet nemamo peska upravo zbog nedostatka tečnosti,odnosno vode.Takođe ni jak vetar nije objašnjenje jer ga nema na Veneri.Prijatelju ćorak.Lupanjem se ne objašnjava ništa,a omaložavanjem drugog nisi pametniji.I jasno da ako je na Zemlji glavni krivac za eroziju voda,to je slučaj i na Marsu.A ne i za ostale planete koji nemaju vodu.
Jeli može biti jednostavnije?

Pa lepo,nije se lomilo kamenje......zar nisam to vec razjasnio!? :S nmvz.

Erozija vetra......u mom sledecem postu ces videti da si svojim textom poklopio samog sebe. z:mrgreen:

Back