Sulejman Veličanstveni

312588_554018311294116_158705712_n.jpg

Управо сам сазнао да се емитовање серије ОПЕТ прекида : http://www.sulejmanvelicanstveni.org/2013/01/serija-sulejman-velicanstveni-na-pauzi.html
Нисам гледао пар дана па сам пропустио ТВ најаве за нове серије. Зна ли неко о чему се ради у тим новим које крећу 8. и да ли вреди гледати?

http://www.sulejmanvelicanstveni.org/2013/01/merijem-uzerli-slike.html
http://www.sulejmanvelicanstveni.org/2013/01/merijem-uzerli-se-verila.html

Ja gledam preko neta pa mi je glupo da spojlerisem, posto Prva dosta kasni.

E da, kad sam vec tu. Ni do 79-te epizode nema Bred Pita. Mada se najavljuje dolazak neke sestre Suljine i Hatidze sa muzem koji je neki kan. Tako da jedino to da budu Nedzla i Bred. Jer posle nece biti vremena do kraja sezone za neke nove likove.

Poslednja izmena:
Kakvo iznenadjenje u 80-toj epizodi. Ocekivao sam Nedzlu kao Sah sultaniju kad ono Ferhunde. Ne verujem. ostala je ista, samo malo starija. I opet je zloca. Bice sad ovo prava kolekcija zloca na jednom mestu.
Eto posle Sefketa broj 2 sada jos jedna glumica iz Lisca u Sulji. z:lol:

Steta za Gulizar. Lepa devojka, a i cela prica je bila vrlo zanimljiva. Nema vise lepih devojaka u seriji odose Ajbige, Marija, Elena, sada i Gulizar.

Dopada mi se ovaj da kazem ekonomski deo u seriji. Pre 500 godina se znao red kod Sulje. Nisu mogli trgovci da lupaju marze kakve hoce, nisu smeli ni dinara skuplje da prodaju nego sto je dozvoljeno. Nisu smeli da varaju na vagi, da podmecu nesto u hleb umesto psenice. Da varaju ljude. Ide kadija u inspekciju i ako uhvati pekara u prevari zakuca mu usi za kapiju, a glavni mesar dobi 100 udaraca sibom. E to treba kod nas uvesti, kad vec nije ostalo od turaka.

Inace, serija je dosta dobra u ovoj sezoni. Hurem i Pargalija glume bolje nego ikad. I Halit se poboljsao. Bilo je nekoliko odlicnih scena sa Pargalijom i Suljom u ovoj epizodi, surovo/smesnih na svoj nacin.

Ako snimaju seriju zasnovanu na istorijskim činjenicama mogli bi da obrate pažnju na detalje.

Naime, princ Mustafa pita robinju Fatimu odakle je, a ona kaže: "Iz Hrvatske. Iz Dubrovnika.".
To jedna Dubravčanka u 16. veku sigurno ne bi mogla da kaže.

Tvoj problem je što stvarno veruješ u to...z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:
Tu ti ja ne mogu pomoći...
prvo, ne znam odakle ti da ja imam neki problem a drugo nigde nisam napisao da sam siguran da je neko od istorijskih ličnosti iz Sulejmana bio poreklom Srbin. a nije me ni briga jer čim je prešao u islam on za mene više nije Srbin. ali kad ti temu o Sulejmanu pokušavaš da pretvoriš u prepucavanje o poreklu...nisam siguran da ti nemaš neki problem sa Srbima i državom u kojoj živiš

prvo, ne znam odakle ti da ja imam neki problem a drugo nigde nisam napisao da sam siguran da je neko od istorijskih ličnosti iz Sulejmana bio poreklom Srbin. a nije me ni briga jer čim je prešao u islam on za mene više nije Srbin. ali kad ti temu o Sulejmanu pokušavaš da pretvoriš u prepucavanje o poreklu...nisam siguran da ti nemaš neki problem sa Srbima i državom u kojoj živiš
Meni je super a ti što veruju u te bajke su mi izvor smeja i razonode:zblesav:...z:)Hvala Bogu nisu svi Srbi takvi što bih imao problem sa normalnima...

Poslednja izmena:

Back