Sulejman Veličanstveni

Bonzi, da li sada u Turskoj pocinje treca sezona?

Procitah skoro na fejsbuku da je na kraju druge sezone Nigar-kalfica zavrsila u celiji jer je otkriveno da nosi pasinu bebu, da iza toga stoji Hatidze, a da je Hurem konacno dobila krunu i postala zvanicno sultanija, sa zvanjem Valide-sultan.. Jer je Mahidevranka ostala bez tog polozaja zbog toga sto se razduzila na sve strane :)

Nasao sam neke slike iz epizode koja ce tek biti kod nas, u pitanju je Suljina mladost, pa evo kako su glavni likovi izgledali u mladjim izdanjima, bas sam sada nasao slike:

Sulja
0782a.jpg

Mahidevran
a14c8.jpg

Valide sultan
c5c39.jpg

Hatidze :roll:
9c976.jpg

i na kraju, ne verujem koliko lice ovaj glumac sto igra Ibrahima u mladosti... neverovatno koliko Gökhan Altınışık i Okan Yalabık lice . . .

Ibrahim
1091_7.JPG

okan-yalabik-resimleri-3.jpg

Ne počinje sad. Tek u septembru. I kod njih je letnja pauza kao i za sve druge serije koje se emitiju u Turskoj.

E, iskreno, ne znam kako je završila, ali sam videla scenu kad ju je Hatiže zatekla sa stomakom. Naravno, to je sve Huremino maslo. Obećala je Gulšah da će joj pomoći da ostane na dvoru, ako zarobi Nigar u nekoj kućici, valjda i drži je tu neko vreme. Usput je Hatidži napisala pismo da je Ibrahim vara već godinama i ako joj ne veruje da ode do te kućice i taman kad je Nigar uspela da izleti iz kuće posle borbe sa Gulšah... nailazi Hatidže sa kao nekom mini vojskom iza sebe. :lol: Tu se ta epizoda i završila.

Meni tu svi liče na ove "stare" glumce osim Sulje, ali da... Gokhan se posebno izdvaja. Kao da mu je sin ili brat blizanac. :lol:

Aha, hvala na informaciji... Video sam da ce glumeti i Sevket iz Kad lisce pada... Samo ne znam koliko je bitan lik Iskender Celebi.. ?

Bilo bi lepo da pozovu Fahrije Evdzen da igra neku od uloga... Mislim da bi joj predivno pristajala uloga neke fatalne robinje :lol: :heart: ili da glumi Suljinu i Hureminu kcerku, mada po godinama sa Hurem, to ne bi bilo moguce.. nikako..

Dokaz da je dobra serija ovog tipa je sto nisu morali da popunjavaju prostor sa komama i otimcama, i ostalim sapunjarskim glupostima, nego radnja samo tece, situacija se stalno menja. Nema vrtenja u krug.

A najlepsa stvar koju sam cula pre par dana je da je ime ove serije zapravo Velicanstveni vek, sto je mnogo lepse od naseg prevoda.

Dokaz da je dobra serija ovog tipa je sto nisu morali da popunjavaju prostor sa komama i otimcama, i ostalim sapunjarskim glupostima, nego radnja samo tece, situacija se stalno menja. Nema vrtenja u krug.

A najlepsa stvar koju sam cula pre par dana je da je ime ove serije zapravo Velicanstveni vek, sto je mnogo lepse od naseg prevoda.

Pa da. Muhteşem Yüzyıl. Kod nas bi to trebalo da bude prevedeno kao "Veličanstveni vek", a u nekoj balkanskoj državi (ne znam koja je u pitanju), seriju su preveli kao "Veličanstveno stoleće". :D

Kakva ispala sinoc. A Mahidevran se bas sredila, okupala, namontirala za sultana.

Zao mi Matrakcije, sad ce da mu uvale Nigar Kalfu.

Daje postaje zanimljiv lik sa svojim spletkama.

A za Hurem sam siguran da ce da je spasi Bali beg.

- Valide sultanija se jako prozlila. Mirisala mi je od pocetka na neku tesku zlobnicu, ali je pokazala svoje pravo lice, tacnije, tamnu stranu licnosti. Nisam znao da bi tako daleko otisla samo da ubije Hurem.
Jos se sa Ibrahimom udruzila, sta reci a ne zaplakati..

- Mahidevran mi je odvratna, sta ima ona da se petlja u tudje zivote i odredjuje ko ce kime da se zeni? Neka pogleda sebe, za svog muza kao da ni ne postoji, toliko je uzletela da ce ponovo biti intimna sa njim, ali ostala je kratkih rukava.

- Hatidze je takodje dno dna. Ona i Mahidevran odlucuju o zivotima drugih, osudjuju Hurem, a obe imaju propale veze.. Ni jednu ni drugu ne primecuju njihovi muzevi.
Bas me zanima kako ce sve ispasti sa Hatidzinom trudnocom, iako znam da ce Ibrahim uskoro neko vreme biti jako zagrejan za Nigar kalfu, cak ce sa njom zeleti dete, a ne sa Hatidze.
Bas mi je drago za Hatidze, sta je radila, tako jei dobila .
Prosto mi je muka kada krene da patetise i drzi nekome lekcije i deli savete, a ne ume svoj propali brak i zivot da sredi... Glupaca..

Kada je Sulja dosao u lovacku vilu, jako mi se dopala scena izmedju njega i Mihrimah, bas ima te hemije "kcerke i oca" medju njima.. Isto mi je jaka bila scena kada se Mihrimah i Mehmet oprastaju.. A Selim i Bajazit zaplakali za majkom...

Evo jedne lepe slike iz zadnje epizode, dopala mi se :D

I ovde mi je Mihrimah preslatka ispala, pravi mali andjeo :heart:
http://www.dodaj.rs/?1A/N3/3qygGQkr/2s7h111.jpg

Sto se tice Hurem, u drugoj sezoni se nadam da ce polako ali sigurno doci glave i Valide, i Ibrahimu, i Mahidevran i Hatidze, jer su mi to trenutno cetiri najomrazenija i najgora lika u seriji.

Poslednja izmena:
Cant wait drugu sezonu... Ispunicu vreme do septembra gledajuci "Ezela". :)

Ali ljudi dragi, kakvi su debili ovi sa Prve!!! Jutros sam gledao reprizu i zavrsna scena je bila kada oni zamahnu macem da ubiju Hurem, ona vrisne i - KRAJ PRVE SEZONE.

A danas mi majka kaze da je repriza bila sa vise scena, da ju je Bali Beg spasio... Ne mogu da verujem, koji neprofesionalizam ovih nasih...:evil:

Poslednja izmena:

Ali ljudi dragi, kakvi su debili ovi sa Prve!!! Jutros sam gledao reprizu i zavrsna scena je bila kada oni zamahnu macem da ubiju Hurem, ona vrisne i - KRAJ PRVE SEZONE.

A danas mi majka kaze da je repriza bila sa vise scena, da ju je Bali Beg spasio... Ne mogu da verujem, koji neprofesionalizam ovih nasih...:evil:

******. I ja sam popizdeo sinoc. A isekli epizodu sinoc da puste Ezel po 117-ti put na yu televizijama.

Nego je l' ima negde da se gleda sa prevodom nastavak. Stvarno ne mogu da cekam 4 meseca.

Daj nemoj da pricas!!
Hahahahah koji jadnici.. stvarno ne treba da ih gledamo

Daj nemoj da pricas!!
Hahahahah koji jadnici.. stvarno ne treba da ih gledamo

Ozbiljno. Jutros se kao vampir budim u 06.40, oci mi kao sarme bile, da gledam reprizu, jer sinoc nisam mogao. A na teletekstu pisalo da je u 15:00 repriza "Asi". A sa Prve ne znaju sta hoce, pa pustise Sulju u 15:00. :evil:
I onda saznam da je bilo vise scene, a da su u jutarnjoj reprizi to isekli kada Bali spasava Hurem, a ona jadna pobegne u sumu i gubi svest..:(

Back