Nasa sudbina je u nasim rukama, zato sto samo mi biramo put kojim cemo ici u zivotu koji nam je dat. Svako ko je citao Bibliju zna da Bog upravo to kaze, sto naravno nema ni govora o tome da nam je od rodjenja "sve zapisano." na osnovu cega ce Bog da nam sudi ako bi nam vec predodredio sta ce biti sa nama i kako cemo zavrsiti. To bi bilo isto kao da profesor nama napise zadatak pa nas onda ocenjuje.
Evo samo nekoliko citata iz Svetog Pisma:
5.Moj. 4,40. I drži uredbe njegove i zapovijesti njegove, koje ti ja danas zapovijedam, da bi dobro bilo tebi i sinovima tvojim nakon tebe, da bi ti se produljili dani na zemlji koju ti Gospod Bog tvoj daje zasvagda.
5.Moj. 5,16. Poštuj oca svojega i mater svoju , kao što ti je zapovijedio Gospod Bog tvoj, da bi se produljili dani tvoji i da bi ti dobro bilo na zemlji, koju ti dade Gospod Bog tvoj.
5.Moj. 5,33. Cijelijem putem, koji vam je zapovjedio Gospod Bog vaš, idite, da biste živi bili i da bi vam dobro bilo, i da bi vam se produljili dani u zemlji koju ćete naslijediti.
5.Moj. 6,2. Da bi se bojao Gospoda Boga svojega držeći sve uredbe njegove i zapovijesti njegove, koje ti ja zapovijedam, ti sin tvoj i unuk tvoj svega vijeka svojega, da bi ti se produljili dani tvoji.
5.Moj. 11,9. I da bi vam se produljili dani u zemlji, za koju se zakle ocima vašim da će je dati njima i sjemenu njihovu, zemlju, u kojoj teče mlijeko i med.
5.Moj. 22,7. Nego pusti majku a ptiće uzmi, da bi ti dobro bilo i da bi ti se produljili dani.
5.Moj. 25,15. Mjera potpuna i prava neka ti je; efa potpuna i prava neka ti je, da bi ti se produljili dani tvoji u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj.