Sud završio istragu o ubistvu gardista, čeka se izjava Ratka Mladića

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Слажем се :D!
Један је Ратко Младић, јунак свих правих Срба. Мишљење свих који то нису је п.д.

ma ponoviću,ok, ustanovili smo da je on heroj koji je spasao naš narod od klanja mudžahedina,ustaša,stranih plaćenika,nato zlikovaca i sl.
Samo,ima li još koje herojstvo kojim mu treba oprostiti živote ovih par pobijenih balavaca u Srbiji il mu je stara slava dovoljna za prođu?

ima sa velikosrBskom sujetom kako smo mi predivan narod a ne lopovski cigani kojima samo evri pred očima
da smo ikada bili išta drugo do secikesa pa imali bi uredjenu državu, ne bi doživeli da i opozicija krade jer se ukazala prilika
e to je naša tradicija sestro - pazi u firme gde ostavljaš mobilni DA TI KOLEGE NE UKRADU

Pitanje: a što moraju da ukradu sve što vide svračje oči?

tvoj stav o mojoj drzavi i mom narodu je za mene interesantan koliko i statisticki podatci o gustini naseljenosti u srednjoj aziji. :)

ma ponoviću,ok, ustanovili smo da je on heroj koji je spasao naš narod od klanja mudžahedina,ustaša,stranih plaćenika,nato zlikovaca i sl.
Samo,ima li još koje herojstvo kojim mu treba oprostiti živote ovih par pobijenih balavaca u Srbiji il mu je stara slava dovoljna za prođu?

i ja cu ponoviti. da li je sam tuzilac vukcevic demantovao sam sebe i optuzio mladica za ubistvo dvojice gardista? kad budes i ako budes imao takav tekst ili snimak, javi se i otvori temu.

Smirite se malo... Imate vesti u par pocetnih poruka, pa komentarisite to.

Ako je neko osumnjicen, ne moze unapred da se kaze ni da je sigurno nevin ni da je sigurno kriv... Ali kazite svoje misljenje, sa kulturom ako moze

objasni cika ljuboti, on je vec mladica i tuzio i osudio i poslao na elektricnu stolicu, a usput je izvrsio i uvidjaj, tako nekako... sto se mene tice, prazna vest.

Smirite se malo... Imate vesti u par pocetnih poruka, pa komentarisite to.

Ako je neko osumnjicen, ne moze unapred da se kaze ni da je sigurno nevin ni da je sigurno kriv... Ali kazite svoje misljenje, sa kulturom ako moze

Šta uopšte znači vest,da li se sve što objave najgore novine kakav je srbomrzački,antisrpski Blic koji i nije novina iako ima oblik novine,može nazvati vest.

DIskusija po obicaju poprima haoticne smerove vec posle 10-tog posta...

Da se malo vratimo na temu. Bez ikakve namere da branim Mladica, prosto mi je neverovatno da se on setao po kasarni (kasarnama???) po Srbiji naoruzan automatskom puskom i pucao po strazarima. Za tako nesto morao bi da bude krajnji idiot, uz jos stotine ljudi koji su smesteni u tim istim kasarnama. Dakle, sa 100% sigurnosti mogu da tvrdim da Mladic nije ubio te vojnike.

Ako su ubijeni jer su videli Mladica (za Topcider sam cuo pricu da su ga videli kako je izlazio/ulazio u neki bunker ili tako nesto), to opet nije uradio sam Mladic vec njegova pratnja - ko god to bio, neki posebni telohranitelji ili posebni vojnici iz tih kasarni. U tom slucaju odgovornost za ubistvo snose ta lica a ne Mladic.

Bila je i varijanta da su ubijeni spolja, iza ograde, ali ne znam lokaciju i da li je to logicno, da li je onda bio jedan ili vise izvrsilaca i sl. To nema veze sa Mladicem, ali ima sa Vojskom i samom istragom koja je ocigledno bila katastrofalna.

Na kraju, podsetio bih da je vrlo indikativno da je vojska krila sta se sve tu desavalo, svi znamo za gnusno optuzivanje za samoubistvo. Zapamtio sam cak i ime debila iz vojnog tuzilastva, Vuk Tufegdzic, necu ga zaboraviti dok sam ziv, sa onim idiotskim objasnjenjima kako je jedan vojnik ubio drugog a onda sebe automatskom puskom u stomak. Dakle, ko god bio ubica i sta god se desilo Vojska Srbija je saucesnik, i zainteresovana strana - i to pogresna. I stoga bi ti likovi (iz Vojske) i trebalo da odgovaraju.

Ovo je cisto formalan pristup problemu onako kako ga ja vidim. Kako god se obrne, krajnje je nemoguce da je sam Mladic uzeo masinku u pucao. A cak i da jeste, ko ga je pustio u kasarne i dao mu naoruzanje? Tu onda ode pola Vojske na led.
Slicno kao i kod ubistva Djindjica kada pola sluzbe obezbedjenja nije uradilo ono sto je trebalo.

Za ovakve stvari, da sam ja vlast, Srbija bi preko noci "izgubila" jedno 50-tak glasaca. Kratko i jasno. Sve ovo o cemu pisemo je jako ozbiljno da prolazi ovako nekaznjeno. Mi stalno zaboravljamo ko kome sluzi - sve te sluzbe bezbednosti (policija, vojska, BIA i CIA itd) sluze NAMA, a mi ih i placamo, a nama i odgovaraju. Posto su im ovlascenja velika, a i odgovornost zbog onoga sta zapravo stite (nase zivote), kazne moraju biti stravicne za neizvrsavanje i zloupotrebu tih polozaja. I tu je sva poenta.

Krenes od razvodnika straze i dezurnog kasarne (ili od sefa sluzbe obezbedjenja Djindjica), razvalis ih od ispitivanja, utvrdis odgovornosti na tom nivou JER JE MORA BITI, makar formalno, i onda krenes navise na sefa od sefa od sefa - i eto te do predsednika drzave ocas posla. Jer svakoga je neko postavio ne funkciju - i ja hocu da vidim ko je taj ko je postavio onoga ko je lose radio (recimo, bilo bi interesantno videti ko je predlozio i potvrdio Legiji da vodi JSO).

Da se malo vratimo na temu. Bez ikakve namere da branim Mladica, prosto mi je neverovatno da se on setao po kasarni (kasarnama???) po Srbiji naoruzan automatskom puskom i pucao po strazarima. Za tako nesto morao bi da bude krajnji idiot, uz jos stotine ljudi koji su smesteni u tim istim kasarnama. Dakle, sa 100% sigurnosti mogu da tvrdim da Mladic nije ubio te vojnike.

Ako su ubijeni jer su videli Mladica (za Topcider sam cuo pricu da su ga videli kako je izlazio/ulazio u neki bunker ili tako nesto), to opet nije uradio sam Mladic vec njegova pratnja - ko god to bio, neki posebni telohranitelji ili posebni vojnici iz tih kasarni. U tom slucaju odgovornost za ubistvo snose ta lica a ne Mladic.

.

Pa ni Hitler nije nikoga LICNO ubio.....

Po tvojoj logici ni on nije nista kriv?

objasni cika ljuboti, on je vec mladica i tuzio i osudio i poslao na elektricnu stolicu, a usput je izvrsio i uvidjaj, tako nekako... sto se mene tice, prazna vest.

Nikako prazna vest...
Klupko je počelo da se odmotava i uskoro dobija svoje pravo ime...
Ja sam otvorio temu sa razlogom i sa novim činjenicama...
Odjednom se u priču ubacilo i spas od klanja mudžahedina,i spas 2500000 Srba i sl...
Tema je ubistvo mladih vojnika sa novim činjenicama o nalogodavcu i uzrocima tog događaja...
Ništa lično,i bez ličnih uvreda prema poznavaocima,čobanima,anđelima i sl.

Nikako prazna vest...
Klupko je počelo da se odmotava i uskoro dobija svoje pravo ime...
Ja sam otvorio temu sa razlogom i sa novim činjenicama...
Odjednom se u priču ubacilo i spas od klanja mudžahedina,i spas 2500000 Srba i sl...
Tema je ubistvo mladih vojnika sa novim činjenicama o nalogodavcu i uzrocima tog događaja...
Ništa lično,i bez ličnih uvreda prema poznavaocima,čobanima,anđelima i sl.

kao sto rekoh, sve je u domenu nagadjanja. ja sam na tvoje pitanje, objasnila zasto je mladic za mene heroj. i bio i ostace. a ti kada budes imao relevantne dokaze da je odgovoran za smrt ta dva momka, onda se javi. dotle insinuiraj na nekom blogu ili na svom fejzbuk profilu. ukoliko ti nije jasno sta sam htela da kazem, zamolicu nekoga od kolega da nacrta i okaci, meni ne radi corel.

kao sto rekoh, sve je u domenu nagadjanja. ja sam na tvoje pitanje, objasnila zasto je mladic za mene heroj. i bio i ostace. a ti kada budes imao relevantne dokaze da je odgovoran za smrt ta dva momka, onda se javi. dotle insinuiraj na nekom blogu ili na svom fejzbuk profilu. ukoliko ti nije jasno sta sam htela da kazem, zamolicu nekoga od kolega da nacrta i okaci, meni ne radi corel.

A za koliko je Milice SRBA Mladic UBIO dok je 3,5 godine bombardovao Sarajevo? Koliko je malih Milica Mladic tamo ubio?

(Nisu svi Srbi bili tada otisli iz Sarajeva.....)

A granate NEMAJU OCI, one NE BIRAJU po nacionalnoj pripadnosti....

To su nekako svi prevideli i zaboravili?

Pa ni Hitler nije nikoga LICNO ubio.....

Po tvojoj logici ni on nije nista kriv?

Kad me vec pitas, po meni je to vrlo diskutabilno pitanje. To ti je ono cuveno - ako ti ja kazem (naredim) skoci u bunar, hoces li da skocis? To i jeste fora - uvek se masa psihopata i kriminalaca krije iza tog vrhovnog (ko god bio, da ne idemo licno). Ali ja licno to ne priznajem. Svako je kriv za ono sto je uradio.

A jel ti mislis da je Hitler propisivao kako muciti neprijatelje Rajhstaga od strane SS-a ili Gestapo-a, ili kako sto gnusnije eliminisati logorase (ne mislim da mas ubistva gasom, tu je mozda u planovima ucestvovao i sam Hica, vec o individualnim ubistvima koja su vrsena na najgroznije nacine - ja licno i kod samih ubistava pravim razliku, i potpuno mi je drugi nivo ubiti nekog iz vatrenog oruzja i na daljinu od kasapljenja nozem, recimo, gde postoji i taj moment direktnog kontakta, plus da ne pominjem grozotu samog cina, a nije ni lako izbosti i iseci coveka, svako moze da se uveri na svinjskim sniclama, tj. moras bas da imas zelju i nameru da to uradis)? Ne branim ja ni Hitlera ni nacisticku drzavu, vec samo ne dozvoljavam da se milioni ubistava svale ne jednu osobu. Ja bih Hitlera zatvorio u ludnicu ili zatvor (osim ako je i on ubijao - te detalje vec ne znam), a ubice bih ubijao. Toliko, nadam se da je jasna pozicija sa koje nastupam.

Kad me vec pitas, po meni je to vrlo diskutabilno pitanje. To ti je ono cuveno - ako ti ja kazem (naredim) skoci u bunar, hoces li da skocis? To i jeste fora - uvek se masa psihopata i kriminalaca krije iza tog vrhovnog (ko god bio, da ne idemo licno). Ali ja licno to ne priznajem.

A jel ti mislis da je Hitler propisivao kako muciti neprijatelje Rajhstaga od strane SS-a ili Gestapo-a, ili kako sto gnusnije eliminisati logorase (ne mislim da mas ubistva gasom, tu je mozda u planovima ucestvovao i sam Hica, vec o individualnim ubistvima koja su vrsena na najgroznije nacine - ja licno i kod samih ubistava pravim razliku, i potpuno mi je drugi nivo ubiti nekog iz vatrenog oruzja i na daljinu od kasapljenja nozem, recimo, gde postoji i taj moment direktnog kontakta, plus da ne pominjem grozotu samog cina, a nije ni lako izbosti i iseci coveka, svako moze da se uveri na svinjskim sniclama, tj. moras bas da imas zelju i nameru da to uradis)? Ne branim ja ni Hitlera ni nacisticku drzavu, vec samo ne dozvoljavam da se milioni ubistava svale ne jednu osobu. Ja bih Hitlera zatvorio u ludnicu ili zatvor (osim ako je i on ubijao - te detalje vec ne znam), a ubice bih ubijao. Toliko, nadam se da je jasna pozicija sa koje nastupam.

Ti mislis da je SAMO izvrsilac uvek kriv?

Organizator zlocina je nevin?

Malo morgen, takav zakon nigde ne postoji u svetu....

Ti mislis da je SAMO izvrsilac uvek kriv?

Organizator zlocina je nevin?

Malo morgen, takav zakon nigde ne postoji u svetu....

Naravno da nije nevin, ali je mnogo manje kriv od izvrsioca. To je moja, inzenjerska, logika, i to sto je neko glup da prihvati da radi prljave stvari za malu naknadu me uopste ne zanima. Kvalifikujem delo, a reci nekom "ubij" je po meni mnogo manji zlocin od samog ubistva.

Jel znas onu beskrajno sjajnu pesmu jos boljeg benda Partibrejkers "Hipnotisana gomila" - ima onaj stih "...Da li verujes meni, ili mislis svojom glavom...", carevi su rekli sve. Posto najveci deo ljudi glavu koristi za frizuru, i to bukvalno, NEMAM milosti za pocinjeno. Svakom za ono sto je uradio. Ako si glup - tako ti i treba. Onda bi mozda malo vise ukljucivali mozak. O moralu i slicnoj "visoj matematici" necu ni da pocinjem...
I da, ovo je svetski problem, ne samo nas, mi i tako sve samo kopiramo... Ovim bih i zakljucio diskusiju sa moje strane, skrenusmo previse od teme.

Tim roditeljima sigurno nije lako.Ostali su bez sinova,a pri tome vlasti skrivaju prave krivce iza imena dede kome se sudi u Haagu.Na taj nacin je najlakse zataskati pravu istinu,jer deda nama mogucnost da se brani u Srbiji...

Ma ja mislim da je tu u pitanju neko krijumčarenje droge il krađa oružja. Vojska nam je puna kojekakve bagre u oficirskim uniformama.

Uglavnom zaključili smo da jedan general vredi više nego dva vojnika. Zato, ko ih ebe. Kolateralna šteta, borba za višu stvar...
A samo čekam da se konačno sve pokaže i dokaže. Mada sumnjam da ćete i tada da se suočite sa istinom i činjenicom, kao s Kosovom... Pa vama da Đomla na samrti prizna, rekli biste da ga je neko nadrogirao ili biste to pripisali samrtničkom buncanju. Ono što je interesantno je da će da naebe i tadašnji ministar odbrane, pa Koštunica, pa tadašnji načelnik generalštaba... :super:
Ebote, pa i Toma i Vučić su postali prijatelji s Hagom i pustili ludog generala niz vodu, zar ne?

Uh kako ste pogrešni... :bljak:

Poslednja izmena od moderatora:
Vidi, ni tada nećete priznati da ste pogrešni. Rekoh pre par postova već.
Nego, kad smo kod presuda, nemoj da išta insinuiraš oko Tačija i Klintona... Nevini su koliko i raspali general, srboubica. :bye:

ljudski je gresiti, a sasvim normalno je priznati kada neko pogresi. svi smo mi od krvi i mesa, nesavrseni, puni vrlina i mana. a odlika velikih je da priznaju kada pogrese, mali ljudi i dalje teraju svoje stavove. u koju grupu ti sebe svrstavas? u one koji priznaju gresku ili u one koji se drze svog misljenja iako grese. kroz zivot sam naucila da priznam greske i da dva puta razmislim kada neko iznese svoj stav. ukoliko se dokaze da je mladic ucestvovao u ubistvu ta dva vojnika, za mene ce biti nista drugo nego yayara koja je oduzela dva mlada ljudska zivota. i priznacu gresku. dotle, ti bi trebao i sebi i nama da priznas, da mrznja koju osecas prema svakome ko nema isto misljenje kao ti, poprima ogromne razmere. ja sam spremna da priznam kada pogresim, da li si ti spreman na to?
ps kroz sve tvoje postove, koliko sam ih do sada procitala, mogla sam da izvucem zakljucak da postujes dela hasima tacija, nasera orica, gotovine i slicnih. ni jednog momenta nisi osudio niti jednog ubicu bilo kojeg srbina. tako da ono sto sma napisala nisu nikakve insiniuacije nego cinjenice bazirane na tvojim postovima ovde.

ljudski je gresiti, a sasvim normalno je priznati kada neko pogresi. svi smo mi od krvi i mesa, nesavrseni, puni vrlina i mana. a odlika velikih je da priznaju kada pogrese, mali ljudi i dalje teraju svoje stavove. u koju grupu ti sebe svrstavas? u one koji priznaju gresku ili u one koji se drze svog misljenja iako grese. kroz zivot sam naucila da priznam greske i da dva puta razmislim kada neko iznese svoj stav. ukoliko se dokaze da je mladic ucestvovao u ubistvu ta dva vojnika, za mene ce biti nista drugo nego yayara koja je oduzela dva mlada ljudska zivota. i priznacu gresku. dotle, ti bi trebao i sebi i nama da priznas, da mrznja koju osecas prema svakome ko nema isto misljenje kao ti, poprima ogromne razmere. ja sam spremna da priznam kada pogresim, da li si ti spreman na to?ps kroz sve tvoje postove, koliko sam ih do sada procitala, mogla sam da izvucem zakljucak da postujes dela hasima tacija, nasera orica, gotovine i slicnih. ni jednog momenta nisi osudio niti jednog ubicu bilo kojeg srbina. tako da ono sto sma napisala nisu nikakve insiniuacije nego cinjenice bazirane na tvojim postovima ovde.

..Ti si zena mog zivota..Hocu da te zenim !!!..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back