Kad me vec pitas, po meni je to vrlo diskutabilno pitanje. To ti je ono cuveno - ako ti ja kazem (naredim) skoci u bunar, hoces li da skocis? To i jeste fora - uvek se masa psihopata i kriminalaca krije iza tog vrhovnog (ko god bio, da ne idemo licno). Ali ja licno to ne priznajem.
A jel ti mislis da je Hitler propisivao kako muciti neprijatelje Rajhstaga od strane SS-a ili Gestapo-a, ili kako sto gnusnije eliminisati logorase (ne mislim da mas ubistva gasom, tu je mozda u planovima ucestvovao i sam Hica, vec o individualnim ubistvima koja su vrsena na najgroznije nacine - ja licno i kod samih ubistava pravim razliku, i potpuno mi je drugi nivo ubiti nekog iz vatrenog oruzja i na daljinu od kasapljenja nozem, recimo, gde postoji i taj moment direktnog kontakta, plus da ne pominjem grozotu samog cina, a nije ni lako izbosti i iseci coveka, svako moze da se uveri na svinjskim sniclama, tj. moras bas da imas zelju i nameru da to uradis)? Ne branim ja ni Hitlera ni nacisticku drzavu, vec samo ne dozvoljavam da se milioni ubistava svale ne jednu osobu. Ja bih Hitlera zatvorio u ludnicu ili zatvor (osim ako je i on ubijao - te detalje vec ne znam), a ubice bih ubijao. Toliko, nadam se da je jasna pozicija sa koje nastupam.