Суботари-adventisti

oladi bre slobodna voljo, kakav crni cinizam, ja prosto nemaM smisla za humor, pa ucim.
idi lepo pa odgovarAJ tamo gde si prozvan, CAK CITIRAN, a ne da ustajes u KAO odbranu onoga koji je prozvan i sam se hvali subotarenjem, pa mu malo palo na pamet da zamenjuje teze, kao trazi sajt PC.
STO GA NE POSAVETOVA KAKO SE BRAUZUJE NET?
NEGO STALNO NESTO MI PAMETUJES? STVARNO SI PAMETNJAKOVIC.
 
Mozda poverujes ovim recima, ako neces meni.


И тако, ми који смо хришћани обећали смо: молити се Богу своме свагда, (држећи заповести Његове и увек творећи вољу Његову). Јер је "вера без дела мртва", по речи Јаковљевој. Но, браћо и чеда моја љубљена, као што и напред рекох, обоје [треба] да са страхом и трепетом држимо [и чувамо]. Држите (стога) реч Божју и свету веру Христову, и призивајте чистим срцем пресвето Име Његово, и не ленећи се у светим молитвама припадајте к Њему исповедајући грехе своје, плачући са сузама пред Њим и Њему певајући и припевајући у срцима вашим свагда му певајући и припевајући у срцима вашим свагда дан и ноћ непрестано. Јер Бог, када Га људи исповедају и моле Му се, сам уверава људе и духовно улази вером у срца оних који добро слушају науку Његову. Јер духовна наука није игра, нити речи безумља мисли људских, него је то проповедана света вера Божја на којој су основани свети чинови у Христу Исусу Господу нашем, о Коме Пророци Светим Духом Божјим прорекоше, и Апостоли научише, и Мученици исповедише, и сви Свети сачуваше, и Преподобни оци беспрекорно одржаше као на недељивом крајеугаоном Камену црквеном Христу Који је Премудрост и Сила Очева [и то сачуваше] светодуховски и силно и крепко и чврсто и поуздано у вери --, Који [Христос] и до сада многе уверава и утврђује и свима потврђује Своју веру божанску. Он, Преблаги Човекољубац, и до нас достиже Својом богатом милошћу, исправљајући наше недостатке, хотећи као Пастир истинити да нас, заблуделе овце, сакупи у небески тор (Свој). Досежући до тога тора мисаоним и душевним очима (нашим), ми Му се свагда молимо припадајући Му у сваки час, и исповедајући Му се, како Он сам дарује исказати то или помислити и неизречено сачувати. И ми, сатворивши вољу Његову, добићемо од Њега спасење у овом веку и у будућем, ако верно сачувамо заповести Његове које нам је сам Господ заповедио да држимо и обећао нам за то небеску награду, рекавши: "Заиста вам кажем: Ко одржи реч Моју неће видјети смрти вавијек".

Жичка беседа Светога Саве о правој вери
у преводу владике Атанасија (Јевтића)
 
Anonymous:
oladi bre slobodna voljo, kakav crni cinizam, ja prosto nemaM smisla za humor, pa ucim.
idi lepo pa odgovarAJ tamo gde si prozvan, CAK CITIRAN, a ne da ustajes u KAO odbranu onoga koji je prozvan i sam se hvali subotarenjem, pa mu malo palo na pamet da zamenjuje teze, kao trazi sajt PC.
STO GA NE POSAVETOVA KAKO SE BRAUZUJE NET?
NEGO STALNO NESTO MI PAMETUJES? STVARNO SI PAMETNJAKOVIC.

:idea: Hvala na lepim recima.
-Ja sam odista bio ocaran kad sam sve ovo saznao, jer nisam imao o tome ni pojma. :?
pOzDrAv! :wink:
 
Као такве, заповести Божије су, и то једино оне, "светлост и живот" (Добротољубље Г, 238, 11), нешто чиме човек постаје истински и пуни човек, чиме проналази у себи и чиме остварује свој вечни циљ и назначење. Нема ничега саприроднијег људској природи од божанске заповести; заповешћу се разоткрива људска природа и открива да је врлина, тј. живот по Богу и у Богу, једини природни и нормални начин људског постојања. Врлина као плод извршења заповести и као уподобљење Богу представља унутарњи ритам човековог живљења и узрастања. Извршење заповести и стицање врлина постају нешто тегобно и мукотрпно само за ону природу која се потчинила и која је поробљена неприродним стањем. Тегоба је у ослобођењу од тог неприродног и помраченог стања људске природе а не у самој заповести или врлини. Зато када се у Новом Завету говори о путу који води у Царство небеско као "уском и тегобном", то се односи на почетни стадиј врлинског живљења, коме је својствена борба против огреховљеног и помраченог стања човекове природе; за оне који су на том путу напредовали, јарам заповести се открива као "благ" и бреме врлине "лако" (ср. Мт. 7, 13; 11, 30). Тај први степен који захтева творење "дела правде", на коме се човек дотиче врлина на спољашњи начин, тј. само њиховог "тела", има по преимућству карактер "етичке педагогије". Етичка педагогија припрема човеков ум и човеково биће уопште за дубље просветљење, за познање унутарњег смисла и словесности (логоса) самих заповести, а то управо значи да она припрема ум за познање саме Истине. Кроз, стицање унутарњег смисла заповести задобија се истинско знање, човек постаје истински просветљено биће. Заповест тако постаје "светлост стазама његовим" и просветљење ума његовог (ср. Преп. Максим, Добротољубље В, 112, 1415).
 
Anonymous-
:idea: Ma jel moguce da sve kontas tako crno :shock:
:idea: Sta je lose kada ti mene nazoves pametnjakovicem i ja ti se lepo zahvalim, i to ne samo zbog toga vec sto si me uputio na drugi forum, vidim sada da je kod tebe sve ovo samo profesionalna deformacija, jer kako kazes bezboznike treba izgonit, ti u svakome vidis bezboznika, izgleda mi(nisam bas siguran) slicnost je ogromna izmedju tebe i lika koji je glumeo palog andjla u istoimenom filmu.
pOzDrAv!
 
2. Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље мисирске, из дома ропског.
3. Немој имати других богова уза ме

4. Не гради себи лик резани нити какву слику од оног што је горе на небу, или доле на земљи, или у води, испод земље.
5. Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим грехе отачке на синовима до трећег и до четвртог кољена, оних који мрзе на мене;
6. А чиним милост на хиљадама оних који ме љубе и чувају заповести моје.

7. Не узимај узалуд име Господа Бога свог; јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд.
8. Сећај се дана од одмора да га светкујеш.
9. Шест дана ради, и свршуј све послове своје.
10. А седми је дан одмор Господу Богу твом; тада немој радити ниједан посао, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.
11. Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и шта је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га.

12. Поштуј оца свог и матер своју, да ти се продуже дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.
13. Не убиј.
14. Не чини прељубе.
15. Не кради.
16. Не сведочи лажно на ближњег свог.
17. Не пожели кућу ближњег свог, не пожели жену ближњег свог, ни слугу његовог, ни слушкињу његову, ни вола његовог, ни магарца његовог, нити ишта што је ближњег твог.


То су Божје заповести!!!
 
subota = sirok put
Hristos je raspet i zbog optuzbe za subotu (Marko 3,2 i motrahu na njega nece li u subotu isceliti da ga okrive. Da li je Hristos isceljivao i subotom???)!!!
U jevandjelju tasktativno Hristos na raznim mestima ponavlja od 10 (DESET), devet zapovesti, za subotu kaze da je Sin Coveciji, pazi ne Sin Boziji, ili sam Bog Otac, nego Sin Coveciji vlastan nad subotom.
 
Субота је постала суботарски бог након што је њихова "пророчица" имала "визију" у којој јој је Христос лично показао камене плоче, на којој је 4. заповест "чудесно" светлела !!! 8)


ПС: "Пророчица" је иначе боловала од каталепсије.
 
Anonymous:
subota = sirok put
Hristos je raspet i zbog optuzbe za subotu (Marko 3,2 i motrahu na njega nece li u subotu isceliti da ga okrive. Da li je Hristos isceljivao i subotom???)!!!
U jevandjelju tasktativno Hristos na raznim mestima ponavlja od 10 (DESET), devet zapovesti, za subotu kaze da je Sin Coveciji, pazi ne Sin Boziji, ili sam Bog Otac, nego Sin Coveciji vlastan nad subotom.

То значи да ни Свети Сава није у праву, када каже да треба држати Божје заповести и веру Христову?!

Па ко је Син Човечији?

Овај аргумент са понављаљем девет од десет заповести нема никакво утемељење. То уопште не мора да значи да поновљене важе, а непоновљене не! Какав је то критеријум? Библијски сигурно није! Да је хтео да укида било коју заповест Он би то јасно рекао. И зашто би само једну заповест укинуо? Бог је непогрешив и непромењив. Да ли је некад у СЗ најавио укидање било које од Десет Заповести? Ја не знам!
 
Да Христос је исцељивао суботом, а то је баш оно што је требао да ради, да чини добра дела. Какав би то Бог био, који неће, на свој дан, да помаже својим створењима? Дакле Он је правилно држао суботу а не његови крвници. Али то сам ти већ објаснио!

Широк пут је ваљда онај којим иде већина и на коме нема проблема. Тамо где сви верујемо исто и не бојимо се никог.
 
Nikodim Ljutic:
Mozda poverujes ovim recima, ako neces meni.


И тако, ми који смо хришћани обећали смо: молити се Богу своме свагда, (држећи заповести Његове и увек творећи вољу Његову).
...
Жичка беседа Светога Саве о правој вери
у преводу владике Атанасија (Јевтића)

A NA KOJU RECENICU, DVE NADOVEZUJE RECI O ZAPOVESTI:

"I TAKO..."???

EVO;

"zapovedi učenicima Svojim Apostolima govoreći: " Idite i naučite sve krajeve krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, učeći ih da sve drže što sam vam zapovedio". I opet: "Propovedajte Jevanđelje svakom stvorenju; ko poveruje i krsti se, spašće se; a ko ne veruje, osudiće se". Ovo je dakle prava vera: krstiti se u ime Oca i Sina i Svetoga Duha."

PA ONDA SLEDI ODMAH ZATIM:
"I tako, mi koji smo hrišćani obećali smo: moliti se Bogu svome svagda, (držeći zapovesti Njegove i uvek tvoreći volju Njegovu)"


A TI SI JEDNOSTAVNO ISTRGNUO IZ KONTEKSTA U NAMERI DA IZVRNES RECI SVETOGA SAVE!!!
 
KO JE SIN COVECIJI?
ONAJ KOJI IMA VLAST NAD SUBOTOM.
A JA SE NE SECAM DA JE HRISTOS IGDE REKAO DA JE DOSAO DA ISPRAVLJA KRIVE DRINE POVODOM SUBOTE, JER PO TEBI ISPADA DA SU ONI KRIVO DRZALI SUBOTU, A HRISTOS PRAVO. PA KOLIKO JU JE PRAVO DRZAO TO ZNAJU ONI KOJIMA JE PROPOVEDAO JEVANDJELJE U GROBU U SUBOTU.
PA TI KAD SIDJES PITAJ IH, JER STA DRUGO DA TI KAZEM?
NA ZEMLJI JE JASNO DA ZBOG SUBOTE NIJE DOLAZIO UOPSTE.
 
Anonymous:
freewill:
Anonymous:
:idea: Hvala na lepim recima.
-Ja sam odista bio ocaran kad sam sve ovo saznao, jer nisam imao o tome ni pojma. :?
pOzDrAv! :wink:

ako meni imputiras cinizam, a sta je ova tvoja ocaranost ako ne cinizam? freewill, bljutav si mi.

:idea: Ma jel moguce da sve kontas tako crno :shock:
:idea: Sta je lose kada ti mene nazoves pametnjakovicem i ja ti se lepo zahvalim, i to ne samo zbog toga vec sto si me uputio na drugi forum, vidim sada da je kod tebe sve ovo samo profesionalna deformacija, jer kako kazes bezboznike treba izgonit, ti u svakome vidis bezboznika, izgleda mi(nisam bas siguran) slicnost je ogromna izmedju tebe i lika koji je glumeo palog andjla u istoimenom filmu.
pOzDrAv!

pa meni je cinizam crn. ti mene ocrni cinizmom, a sam si zapravo bio ironican, kao imas meru pa ...
ja uoste nisam bio cinican, nego mi je ovaj Ljutic tako delovao, a on se ne izjasnjava, jos.
Da bezboznike treba izgoniti, gde sam ja to rekao? Na drugoj strani ti si rekao da je Pavle prvi proglasio Hrista Sina Bozijim, pa si zbrisao od da se ne bi videlo koje je to nipodastavnje celokupnog hriscanstva.
Sad mi muljas tu neke nebuloze, pale andjele, a zasto? Samo da bi dezavuisao. Ti si freewill najlukaviji ovde, i ne samo to, nego upravo i znas da mene ne mozes da smeksas svojom sladunjavoscu, kad osetis da ti podilazenje prodju ima, ili pak imputacijama, ili cime vec.[/quote]

:idea: Zbrisao(zanimljivo)jos mi samo reci na kojoj temi da svi vide, drugo nisi nigde rekao da bezboznike treba izgoniti, i trece da te cika nauci. ..kad izgovaras nesto sto nije istina ti vremenom poverujes u tu svoju laz.
Nisam ja kriv sto ti srcu ne prijaju reci koje propovedaju ljubav i dobrocinstvo. ..ajde da sam samo ja u pitanju . ..pa da se stvarno zapitam. ..sta to nije u redu samnom. ..zbog cega ovaj covek ovako govori i sl.
Nego ti se srce stegne i kada se Biblija citira, da si veliki vernik pa da strepis pri svakom pomenu Boga i Biblije, ne tebe to nagoni na smeh.
Podsecas me na tvrdice, koji nisu tvrdi samo u pitanju novca, nego i u pitanju prijateljstva i dobrote. Oni su sitnicari i zavidljivci, i kao sto tesko nekom pruze zlatnu monetu, isto su tako uzdrzljivi i da drugima ucine uslugu, makar i recju.
pOzDrAv!
 

Back
Top