• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Суботари-adventisti

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
Problem je što su ti kinezi
imali istinu nekada ali su svoju krivu religiju poneli iz Babilona.
Pakao svakako nisu muke (to je ista kriva religija Babilona)
a Bog ne govori da ce ubiti one koji nisu culi za Nega vec ce dati sansu da ga upoznaju oni sa cistim srcem iz svih naroda .
Ako cemo procentualno najvise bi onda trebalo biti jevreja spasenih ali to nije tako
 

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
doduše za susedni Japan
Japan pripada zemljama sa najvećim brojem
"hrišćanskih" misionara u odnosu na broj stanovnika a manje od 1 procenat stanovništva su "hrišćani".
1. Kontakt sa hrišćanima nije presudan
2. znaci navoda govore da su i ti misonari u krivoj religiji
šta sad
Znači ni kontakt ni brojnost ni kriva religija predaka ni blizina nije presudna vec pozvanost - svetost iz Bogu znanih razloga koje On vidi jasno za razliku od nas.
Šta i kako natera 3 iranca da spoznaju pravo jevanjđelje u sred muslimanskog sveta pod cenu odrubljivanja glave,
je mnogo veće pitanje o kojem bi mogli pričati
Pozdrav
 

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
ili
zašto bi mi bili u boljem položaju od Kineza ili Japanaca ili Iranaca
kad u Engleskoj se zatvorilo 2000 anglikanskih crkava zbog ne posećenosti od 16000 !!!
Mi imamo druge probleme a uzak put i mala vrata vode u istinu isto koliko je teško Kinezu u nekom selu toliko je teško i Jevreju u sred Jerusalima koji ima izbor od par hiljada raznih hrišćanskih i ne hrišćanskih religija da bira .
Čini se da je najlakse pravoslavcu u Srbiji on se krsti kao beba i spašen je a da li je to baš tako?
pozdrav
 

NenadS

Početnik
Poruka
18
Sizif:
NenadS:
Spašće nas jedino naš Gospod Isus Hristos ako ga čvrsto verujemo i ako se budemo držali Njegove reči koja pokazuje Njegovu volju.
A ko će spasiti onih jadnih milijardu i sto miliona Kineza koji pojma nemaju o tvojoj verziji spasenja? Kako to da njih niko nije predvideo? Šta će stvarno biti sa njima, da li oni zaslužuju pakao samo zato što su neobavešteni i što nemaju pojma ko je taj Isus-boy o kome trućaju neki belci?

Nešto mi tu smrdi.


Ne smrdi ništa. Sveto pismo je prevedeno na sve jezike i na skoro sva narečja sveta. Problem je samo da li će to neko prihvatiti ili neće. Ap. Pavle kaže da će Bog suditi prema životu ljudi pa da će i oni koji nisu znali za Sveto pismo ali su po dobroti svoga srca i Duha koji je u njima, živeli po volji Božjoj. To znači da Kinezi sigurno nisu izuzeti iz milosti Božje kao i to da je Isus umro i za kineze kao i za jevreje i srbe i eskime. Hristos je dao sebe za svakog čoveka na ovoj planeti ma gde bio i ma kada živeo.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.