mislim da je t-80 blizi m1a1Obersturmfuehrer:pa, ovo mozemo da kazemo i za t90....
M1A1 = T-72
M1A2 = T-90
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mislim da je t-80 blizi m1a1Obersturmfuehrer:pa, ovo mozemo da kazemo i za t90....
M1A1 = T-72
M1A2 = T-90
![]()
Mislim sto se tice kopnenog rata u Evropi da tu ne bi bilo bas povuci potegni, ipak je SSSR u to vreme bio vodeca kopnena sila, nuklearni rat je nesto drugo, pa potencijalni napad na kubu od strane amera imao bi za odgovor odmah pad zapadnog berlina i pocetak kopnenog rat u evropi cega su ameri bojali jer su znali da efektivno ne mogu da zaustave sovjetske snage bez upotrebe nuklearnog oruzja, a onda bi bilo zbogom ceo svetObersturmfuehrer:pa, sto se tice tog plasenja, imam neke ok knjige u PDF formatu koje simuliraju sukob NATO-a i Rusije....pre recimo 15 godina u istocnoj nemackoj...izdavac Osprey (njih smatram za jako realne)....uglavnom, bilo je povuci potegni...takodje imam par knjiga Concorde Publishing (isto PDF), u kojima likovi pricaju (zapadnjaci) da su se do 80-tih godina plasili ruske avijacije iz prostog razloga sto nisu imali pojma sta rusi imaju, i imali su tek neke naznake o tome sta ih ceka....
elem, ljudi realno govore i o zapadnim sistemima i o ruskim sistemima, i kriticki analiziraju sve to...
dakle, u skladu sa svim tim, i svim podacima koji mogu da se prikupe sa neta moje je misljenje da u nekom sukobi becih razmera (rusija vs amerika) bi mogli da govorimo o povuci potegni varijanti...ili o sukobu voda t90 sa abramsima - drz nedaj....
jebga, kladio bih se na amere zbog naprednije elektronike iako obozavam vodku i ruse...al vodka i moji drugari rusi ne dobijaju ratove....
Ма, расцепај земљу на два дела и заврши посао!puzzled:Mislim sto se tice kopnenog rata u Evropi da tu ne bi bilo bas povuci potegni, ipak je SSSR u to vreme bio vodeca kopnena sila, nuklearni rat je nesto drugo, pa potencijalni napad na kubu od strane amera imao bi za odgovor odmah pad zapadnog berlina i pocetak kopnenog rat u evropi cega su ameri bojali jer su znali da efektivno ne mogu da zaustave sovjetske snage bez upotrebe nuklearnog oruzja, a onda bi bilo zbogom ceo svet
puzzled:Ovde gde zivim je bila jedna interesatna postavka u vojnom muzeju o vremenu hladnog sukoba i bilo je tu i M60 izmedju ostalog, a takodje i informacija o broju tenkova i oklopnih vozila Natoa i Varsavskog pakta i taj broj je bio procenjen na tri ili cetiri puta vise (ako se ne varam) u korist sovjeta.
Ne znam, pricali smo o tom periodu, kada za jedno 30 godina bude postavka o sadasnjem vremenu obavesticu te o rezultatimaObersturmfuehrer:a sad je situacija skroz obrnuta...
ali sve to , bez upotrebe nuklearnih bojevih glava!!! inace znas li odnos ? po ugovoru , sad mi stao mozak nemogu da se setim gde je potpisan, o nuklearnom razoruzanju... u takvom sukobu bi odlucivalo mnogo toga, prvo , sto bi mnogo ''amerikanaca'' samo pokupilo stvari i otislo iz amerike ? zar mislis da sam ja amer?Obersturmfuehrer:pa, sto se tice tog plasenja, imam neke ok knjige u PDF formatu koje simuliraju sukob NATO-a i Rusije....pre recimo 15 godina u istocnoj nemackoj...izdavac Osprey (njih smatram za jako realne)....uglavnom, bilo je povuci potegni...takodje imam par knjiga Concorde Publishing (isto PDF), u kojima likovi pricaju (zapadnjaci) da su se do 80-tih godina plasili ruske avijacije iz prostog razloga sto nisu imali pojma sta rusi imaju, i imali su tek neke naznake o tome sta ih ceka....
elem, ljudi realno govore i o zapadnim sistemima i o ruskim sistemima, i kriticki analiziraju sve to...
dakle, u skladu sa svim tim, i svim podacima koji mogu da se prikupe sa neta moje je misljenje da u nekom sukobi becih razmera (rusija vs amerika) bi mogli da govorimo o povuci potegni varijanti...ili o sukobu voda t90 sa abramsima - drz nedaj....
jebga, kladio bih se na amere zbog naprednije elektronike iako obozavam vodku i ruse...al vodka i moji drugari rusi ne dobijaju ratove....