SU-34 najbolji avion u svojoj klasi ..

Obersturmfuehrer:
pa, ovo mozemo da kazemo i za t90....
M1A1 = T-72
M1A2 = T-90

:)
mislim da je t-80 blizi m1a1 :) a t 72 , je toliko uplasio zapadne zemlje, bio je to u ono doba tenk neverovatnih performansi , pazi u ono doba je imao automatski punjac... nakraju se sve zavrsilo na tome da mu prednji rotacioni punjac nije dovoljno zasticen i stoji na losem mestu, i to ga je sa mesta savrsenog tenka za to vreme , stavilo na mesto prosecnog! sve je bilo odlicno, ali ta jedna mala sitnica mu je dosla glave, kako ono kazu 3cm je malo, a 3cm devojci srecu kvari :)

pa, sto se tice tog plasenja, imam neke ok knjige u PDF formatu koje simuliraju sukob NATO-a i Rusije....pre recimo 15 godina u istocnoj nemackoj...izdavac Osprey (njih smatram za jako realne)....uglavnom, bilo je povuci potegni...takodje imam par knjiga Concorde Publishing (isto PDF), u kojima likovi pricaju (zapadnjaci) da su se do 80-tih godina plasili ruske avijacije iz prostog razloga sto nisu imali pojma sta rusi imaju, i imali su tek neke naznake o tome sta ih ceka....
elem, ljudi realno govore i o zapadnim sistemima i o ruskim sistemima, i kriticki analiziraju sve to...
dakle, u skladu sa svim tim, i svim podacima koji mogu da se prikupe sa neta moje je misljenje da u nekom sukobi becih razmera (rusija vs amerika) bi mogli da govorimo o povuci potegni varijanti...ili o sukobu voda t90 sa abramsima - drz nedaj....
jebga, kladio bih se na amere zbog naprednije elektronike iako obozavam vodku i ruse...al vodka i moji drugari rusi ne dobijaju ratove....

Obersturmfuehrer:
pa, sto se tice tog plasenja, imam neke ok knjige u PDF formatu koje simuliraju sukob NATO-a i Rusije....pre recimo 15 godina u istocnoj nemackoj...izdavac Osprey (njih smatram za jako realne)....uglavnom, bilo je povuci potegni...takodje imam par knjiga Concorde Publishing (isto PDF), u kojima likovi pricaju (zapadnjaci) da su se do 80-tih godina plasili ruske avijacije iz prostog razloga sto nisu imali pojma sta rusi imaju, i imali su tek neke naznake o tome sta ih ceka....
elem, ljudi realno govore i o zapadnim sistemima i o ruskim sistemima, i kriticki analiziraju sve to...
dakle, u skladu sa svim tim, i svim podacima koji mogu da se prikupe sa neta moje je misljenje da u nekom sukobi becih razmera (rusija vs amerika) bi mogli da govorimo o povuci potegni varijanti...ili o sukobu voda t90 sa abramsima - drz nedaj....
jebga, kladio bih se na amere zbog naprednije elektronike iako obozavam vodku i ruse...al vodka i moji drugari rusi ne dobijaju ratove....
Mislim sto se tice kopnenog rata u Evropi da tu ne bi bilo bas povuci potegni, ipak je SSSR u to vreme bio vodeca kopnena sila, nuklearni rat je nesto drugo, pa potencijalni napad na kubu od strane amera imao bi za odgovor odmah pad zapadnog berlina i pocetak kopnenog rat u evropi cega su ameri bojali jer su znali da efektivno ne mogu da zaustave sovjetske snage bez upotrebe nuklearnog oruzja, a onda bi bilo zbogom ceo svet

Ovde gde zivim je bila jedna interesatna postavka u vojnom muzeju o vremenu hladnog sukoba i bilo je tu i M60 izmedju ostalog, a takodje i informacija o broju tenkova i oklopnih vozila Natoa i Varsavskog pakta i taj broj je bio procenjen na tri ili cetiri puta vise (ako se ne varam) u korist sovjeta.

puzzled:
Mislim sto se tice kopnenog rata u Evropi da tu ne bi bilo bas povuci potegni, ipak je SSSR u to vreme bio vodeca kopnena sila, nuklearni rat je nesto drugo, pa potencijalni napad na kubu od strane amera imao bi za odgovor odmah pad zapadnog berlina i pocetak kopnenog rat u evropi cega su ameri bojali jer su znali da efektivno ne mogu da zaustave sovjetske snage bez upotrebe nuklearnog oruzja, a onda bi bilo zbogom ceo svet
Ма, расцепај земљу на два дела и заврши посао! :lol:

Obersturmfuehrer:
ali sve to , bez upotrebe nuklearnih bojevih glava!!! inace znas li odnos ? po ugovoru , sad mi stao mozak nemogu da se setim gde je potpisan, o nuklearnom razoruzanju... u takvom sukobu bi odlucivalo mnogo toga, prvo , sto bi mnogo ''amerikanaca'' samo pokupilo stvari i otislo iz amerike ? zar mislis da sam ja amer? :) drugo, rusija ima 1 nosac aviona.... a amerika mnogo vise, prosto americka armija je glomaznija (ne po ljudstvu) ali tehnologija, im je za nijansu losija, ako ne racunas mornaricu... prosto mislim da amerikanci sada imaju bar tri puta vise aviona... ali to nemenja stvari da rusi prave bolje avione

Rusi ce kupiti 200 Su-304 narednih 14 godina..
Su-34 ce zameniti Su-24.

Vladimir Mikhailov, chief of Russia Air Force, made known this year about 200 Sukhoi Su-34 aircraft will be purchased. From 2008 to 2020, 10 fighters will be bought every year.

The number of Sukhoi Su-34 fighters demanded for Russia AF up to 2020, is calculated around 200 planes. According to the statements of Mikhailov, the new model will replace Sukhoi Su-24 currently engaged in the military operations.

Back