Studiranje u Beču

Cao ljudi.... ja sam II godina ekonomskog fakulteta u Beogradu. Vec dugo vreme razmisljam da nastavim studije u Becu, recimo, od trece godine. Zanima me kakva je uopste procedura... sta sve treba da podnesem od dokumenata, kakve su sanse za dobijanje doma, i kolike su cene privatnog smestaja? Kakava su iskustva ljudi?

ljudi, ja sam treca godina gimnazije i ozbiljno razmishljam da upisujem fakultet u bechu... ishao bih na žurnalistiku ili ETF... sad... najverovatnije je teže upisati žurnalistiku zbog jezika i sve to... pa voleo bih ako bi neko mogao da mi kaze neshto o ova dva fakulteta? i da... chuo sam da se pre nije placalo studiranje na fakultetu... da li to josh vazi ili ne? MOLIM VAS ODGOVORRRRRRRRRR... ;););););)

Hitno bi mi trebao odgovor na dva pitanja koja se odnose na studiranje u Becu. Sad sam zavrsila 4.godinu gimnazije, ali mislim da nema sanse da upadnem na budzet. Interesuje me bilo sta vezano za ekonomiju. Da li kao samofinansirajuci student imam bilo kakve sanse za upis na univerzitet u Becu? I drugo....da li moram ovde da upisem faks koji je srodan onom na koji zelim da se prebacim ili mogu na bilo koji gde imam sanse da upadnem na budzet? Molim, ako neko zna odgovor da mi sto pre javi...jer sam kratka sa rokovima

cao...ja sam treca godina na geografiji u novom sadu i htela bi da sledecu godinu da nastavim u becu, a nemam pojma kako i sta.ne netu nisam pronasla ni jedan fakultet bas za geografiju? u sustini trebaju mi informacije o svemu...sta mi treba od dokumenata?da li mi se priznaju ispiti odavde?koliko ce to sve otprilike kostati?itd. ako neko nesto zna PLEASE nek mi odgovori. trebaju mi te informacije sto pre. . ne znam ni da li je sad vec kasno za sve to...

Dobar dan! Treba mi hitno pomoc od iskusnih studenata. Zelim da studiram u Becu medicinu. Imam njihov sajt ali se zaista ne snalazim jer nemacki nemam pojma a engleski vrlo malo. Predpostavljam da su upisi za par dana. Imam par prijatelja odatle sa medicine ali mi nisu pomogli bog zna sta. Cula sam da je od ove godine na medicinkom faxu za sve(eu,strani) vazeci prijemni ispit koji obuhvata biologiju(nisam se spremila) a kao sto rece upisi su za par dana. Trebam da znam kada su upisi i sta treba od dokumentacije da se odnosi tamo. Nije mi problem i sutra da zapalim tamo,ali ne bi da idem dzabe i da nista ne uradim. Trazim i trazim vec ne znam koliko po raznim sajtovima,likovima,forumima ali nista konkretno sto mene zanima. Cujem razne price.
Inace ja sam EU drzavljanin ali sam zavrsila srednju ovde kod vas u Vojvodinu. Znaci sto se tice vize i razne papirologije mi nisu bitne,bitno mi je samo da znam kada je upis i sta mi treba za upis,ako neko zna da mi kaze.
Druga stvar da li neko zna nesto o fakultetu medija i komunikacija u Becu? Zelim da pomognem jednom prijatelju da se upise. Njemu treba viza. I da,oko vize koliko treba da se ceka?
Ili,ako neko ima neki link na kome su dati ovi fakulteti ili brojeve telefona da nazovem i da znam konkretno od pravih ruka,ovo alapacenje po netu je gubljenje vremena i zivaca.
Javila sam se u slacaju da neko moze da mi pomogne i nije mu tesko da mi pruzi te informacije,bila bi zahvalana. Ko god zeli da prica samnom o fakultetima i o Becu,nek se javi na moj mail opicena27@hotmail.com
Hvala vam!
Ana Adam

pozz
posto vidim da je ovaj forum poprilicno aktivan (za razliku od vecine) odlucio sam da i ja postavim nekoliko pitanja!!!!
Ja sam sad cetvrti razred gimnazije i razmisljam o studiranju u Becu.
Kazem razmisljam jer sam se nakon razgovora sa momkom koji je zavrsio ekonomiju u Graz-u, lagano "razocarao", jer i nije djelovao bas sretno sto posle svog truda i rada, kao i dobrih "ocjena" na fakultetu nije uspio naci posao u Austriji!!!!:???:
Inace ja bih upisao građevinu i odmah se prebacio.
Sad bih volio da mi se javi neko ko tu studira gradjevinu ili da neko ko ima frienda koji tu studira da me spoji kako bih ga pitao neka pitanja - prvenstveno u vezi posla posle zavrsenog fakulteta (jer to mi je jedan od osnovnih razloga zbog kog planiram da se prebacim tu)!!!
-naravno niko nece moci da mi kaze kakva ce biti situacija nakon 5 god. al mene interesuje trenutno stanje (bas u vezi sa poslovima za građ. ing.)

nadam se da nisam bio previse opsiran i dosadan ali bih volio da se informisem na vrijeme i imam vremena za razmisljanje!!!:)
pozz

Cao svima!
Imam u planu da nakon zavrsetka srednje upisem Farmaciju u Becu ili Gracu. Dobio sam dosta informacija vezanih za studiranje uopste ( potrebna papirologija, jezik i slicno), ali nista konkretno nisam nasao za Farmaciju. Idem na kurs njemackog jezika vec tri mjeseca i skoro sam razgovarao sa jednim studentom Ekonomije ( zavrsna godina) iz Graca i on mi je savjetovao da idem u Bec, zato sto je, kako on kaze Graz grad studenata i penzionera. Ako neko ima bilo kakve informacije vezane za studiranje Farmacije u Becu-Gracu ili ako su mu potrebne neke informacije uopste o studiranju neka se javi BITTE.

ljudi zdravo,pisem prvi put i vrlo me zanimaju postdiplomske studije u becu i imam milion pitanja za vas ali evo samo par pitanjca za pocetak...
Studiram Uciteljski fakultet,na zavrsnoj sam godini i ova misao mi se mota po glavi vec neko vreme pa me interesuje da li postoje bilo kakve postdipl u vezi sa obrazovenjem mladih ili obraz uopste,na kom faklutetu,koji su osnovni uslovi za upis,koji nivo znanja jezika je potreban i kako sve to otprilike funkcionise.....unapred hvala!!

Ovako, danas sam gledala vezano za katedre akustike i tv montaze, ugl to shto ima jeste u danskoj, ali me zanima da li je neko upucen (za akustiku znam), postoje li akademije sa katedrom tv i filmske montaze u bechu,tj koje?

inache, josh neshto shto sam danas chula prvi put jeste da je studentima iz Srbije shkolarina u nekom smeshnom iznosu , e sada nisam sigurna da li se to odnosi na sve fakultete. (razlozi za to su kao neka otplata shtete posle rata, pa je djindjic sredio da se to kroz shkolarinu, tj studiranje sredi) pa me zanima koliko je to tachno?
:bye:
hvala

pozz
posto vidim da je ovaj forum poprilicno aktivan (za razliku od vecine) odlucio sam da i ja postavim nekoliko pitanja!!!!
Ja sam sad cetvrti razred gimnazije i razmisljam o studiranju u Becu.
Kazem razmisljam jer sam se nakon razgovora sa momkom koji je zavrsio ekonomiju u Graz-u, lagano "razocarao", jer i nije djelovao bas sretno sto posle svog truda i rada, kao i dobrih "ocjena" na fakultetu nije uspio naci posao u Austriji!!!!:???:
Inace ja bih upisao građevinu i odmah se prebacio.
Sad bih volio da mi se javi neko ko tu studira gradjevinu ili da neko ko ima frienda koji tu studira da me spoji kako bih ga pitao neka pitanja - prvenstveno u vezi posla posle zavrsenog fakulteta (jer to mi je jedan od osnovnih razloga zbog kog planiram da se prebacim tu)!!!
-naravno niko nece moci da mi kaze kakva ce biti situacija nakon 5 god. al mene interesuje trenutno stanje (bas u vezi sa poslovima za građ. ing.)

nadam se da nisam bio previse opsiran i dosadan ali bih volio da se informisem na vrijeme i imam vremena za razmisljanje!!!:)
pozz
Kao i u Srbiji ili bio gde, postoji razlika između Ekonomskog fakulteta i Građevinskog. Građevinski fakultet je svuda tražen i sa tim fakultetom ne verujem da ćeš imati problem sa poslom.
Ovako, danas sam gledala vezano za katedre akustike i tv montaze, ugl to shto ima jeste u danskoj, ali me zanima da li je neko upucen (za akustiku znam), postoje li akademije sa katedrom tv i filmske montaze u bechu,tj koje?

inache, josh neshto shto sam danas chula prvi put jeste da je studentima iz Srbije shkolarina u nekom smeshnom iznosu , e sada nisam sigurna da li se to odnosi na sve fakultete. (razlozi za to su kao neka otplata shtete posle rata, pa je djindjic sredio da se to kroz shkolarinu, tj studiranje sredi) pa me zanima koliko je to tachno?
:bye:
hvala

Taj fakultet se nalazi pri Univerzitetu za muziku i scensku umetnost.

Evo linka, mada je na nemačkom - http://www.mdw.ac.at/filmakademie/

Što se školarine tiče, koliko je meni poznato, samo na Univerzitetu u Beču (glavnom univerzitetu) naši studenti ne plaćaju školarinu.
E sad, parlament Austrije je nedavno izglasao zakon da se ukida školarina svim studentima na svim univerzitetima. Ne znam u kojoj će to meri pogoditi strane studente...

Zdravo! mene interesuje da li je skolarina josh uvek besplatna za srpske drzavljane? :roll:
Ja zavrsavam visu turisticku skolu i ostala su mi jos 2 ispita, pa me interesuje da li postoji mogucnost se prebacim na fakultet za turizam u austiji( i ako bi mogli da mi kazete koji je fakulte) ? takodje me interesuje da li postoje studije i na engleskom jeziku i dali mi je bolje sada da se prebacim ili prvo da diplomiram pa posle :roll:
unapred sam zahvalna na odgovoru :hvala:

Zdravo! mene interesuje da li je skolarina josh uvek besplatna za srpske drzavljane? :roll:
Ja zavrsavam visu turisticku skolu i ostala su mi jos 2 ispita, pa me interesuje da li postoji mogucnost se prebacim na fakultet za turizam u austiji( i ako bi mogli da mi kazete koji je fakulte) ? takodje me interesuje da li postoje studije i na engleskom jeziku i dali mi je bolje sada da se prebacim ili prvo da diplomiram pa posle :roll:
unapred sam zahvalna na odgovoru :hvala:

U mom postu iznad je tekst o školarini, pa da se ne ponavljam.

Ne znam kako se ovde tretira viša škola, jer ovde ta vrsta studija ne verujem da postoji. Sada je uvedena Bolonja i imaš bakaulerat - 3 god + 2 god master.
Na engleskom ne postoje studije pri velikim univerzitetima, osim na američkom, a taj košta ko svetog Petra kajgana...

Da li neko moze da mi da neku informaciju o studiranju stomatologije u Becu ? Tacnije ja bih da se prebacim da studiram tamo,zavrsila sam 4-i semestar u Novom Sadu.Ne znam da li njihov fakultet u Becu moze da prizna ispite koje sam polozila ovde? I ne znam kako tacno funkcionise dobijanje mesta u studentskom domu ? Ako neko moze da mi pomogne,bila bih mu jako zahvalna! :bye:

Da li neko moze da mi da neku informaciju o studiranju stomatologije u Becu ? Tacnije ja bih da se prebacim da studiram tamo,zavrsila sam 4-i semestar u Novom Sadu.Ne znam da li njihov fakultet u Becu moze da prizna ispite koje sam polozila ovde? I ne znam kako tacno funkcionise dobijanje mesta u studentskom domu ? Ako neko moze da mi pomogne,bila bih mu jako zahvalna! :bye:

Imam neke drugove na medicini. Mislim da procedura nije mnogo različita. Raspitaću se pa ti javljam.

Ja sam trenutno treca godina gimnazije u Beogradu i imam zelju da studiram u Becu. Koliko sam shvatila, glavni univerzitet u Becu ne naplacuje skolarinu srpskim studentima, ali mene vise zanima kakva je procedura i koliko moguca da se ja direktno upisem tamo, ili je prebacivanje jedini/najbolji nacin? Hvala unapred

Dakle, sakupiš potrebne dokumente, prevedeš ih i pošalješ ovde i onda čekaš odgovor. Čekanje zna da bude posebna gnjavaža, ali se isplati :)
Prebacivanje je jedini način. Ne možeš se ni prebaciti sa jednog faksa na drugi, a da se dole nisi prethodno upisala u taj drugi.

sto se upisa tice jedina mogucnost(objektivna )jeste da se ovdje upises na nekom faxu i da odmah prebacish papire!tako svi rade!to znam 100%....dakle ne pochinjesh ovdje nego se samo upises i odmah idesh...stvar koju ne znam jeste LJUDI PROCHITAJTE OVO MOLIM VAAAAAAAAAAAAAAAAS POSTOJI LI FAKULTET U BECU ZA TURIZAM ILI UGOSTITELJSTVO?????????
puno puno cu vam bit zahvalna! nikoleta

Back