Mitternachtsträumer
Veoma poznat
- Poruka
- 12.064
Prvi korak uvek je da se upišeš na fakultet. Dakle, prvo upis na faks dole, onda slanje dokumenata u Beč, predavanje za vizu nakon dobijanja odgovora, dolazak u Beč i upisivanje fakulteta, i tek onda upisivanje kursa. Prilikom upisivanja na fakultet u studentskoj službi dobijaš uplatnicu za kurs.Imam pitanje vezano za ove kurseve nemackog tamo. Kako ja mogu da se upisem na to? Mislim da li konkurisem na taj fakultet prvo ili sta vec treba da uradim da bih se prijavio na to?
Kurs naravno možeš upisati i bez upisivanja na fakultet, ali to je nekako preskakanje redosleda. Osim toga, bez upisivanja na fakultet ne možeš dobiti studentsko osiguranje, koje je obavezno za boravak u Austriji.
Nadam se da ti je jasnije.
Mene zanima da li je jos uvek besplatno za studente iz Srbije? Ja sad zavrsavam gimnaziju,pa bih volela da upisem ekonomiju u Becu,ali nemam bas puno informacija.....
Besplatno je još uvek samo na glavnom Univerzitetu (Uni Wien). Ekonomiju imaš na tom univerzitetu i na Ekonomskom Univerzitetu (WU), koji se plaća.