1. "Sada sam 3. godina tehničke škole u Hrvatskoj, i zanima me studiranje u Beču.
Pošto je to meni neki prioritet, htio bi studirati elektrotehniku."
- veoma dobra odluka, ali teska, malo njima uspeva da je zavrse

najveci problem na elektrotehnici je preveliki broj studenata a malo mesta, samo se za obavezna predavanja mora cekati po semestar - dva

(informacija iz prve ruke - drug studira tamo

)
http://www.tuwien.ac.at/
2. ". . . najbolji način je da se upišem ovdje na fakultet i onda prebacim tamo."
- mislim da je to i jedini nacin upisivanja.
3. " Jel to vijedi za upis fakultet i više škole (veleučilišta) i dal uopće vrijedi u u hrvatskoj."
- hmmm. . . ne znam da li razumem pitanje

moras se upisati na fakultet, mislim da upis sa vise skole nece priznati. ne znam bas za hrvatsku, ali znam da je veoma priznat svuda u evropi, i u svetu. ne verujem da je u hrvatskoj nesto drugacije
4. "Koliko sam vidio školarina se ne plaća, jel ima naznake da bi se mogla plaćati ubuduće."
- placa se. zemlje EU placaju 16e semestar, a ostali 380e, neki cak 780e.
5. "Znanje njemačkog mi je na nuli, no vjerujem da se može naučiti, a uzeo bih i godinu pauze pa bi upisao tek za otprilike 2godine."
- nemacki mozes veoma dobro nauciti za jedan semestar, sve zavisi koliko te interesuje da naucis

godinu dana je sasvim dovoljno da ga savladas za nivo koji ti je potreban da bi studirao na nemackom
6. " Kakav je život tamo, kolike su cijene, smještaja, hrane? "
- pocetak kao i svaki tezak, ali bec vremenom prirasta za srce
skupo jeste, ali ne toliko
smestaj? dom ili stan?! razlika je ogromna

domovi se krecu od 150 do 400, a stanovi od 300 pa nadalje. . .
hrana? ne verujem da ima nekih velikih razlika nego u hrvatskoj.
eto. . .

nema na cemu, tu sam, koliko je u mojoj moci

pozz