gema
Aktivan član
- Poruka
- 1.056
mene zanima jel postoji neka mogucnost kombinacija stipendija, treuntno imam prosek 8.0 i probao bih sledece godine da dobijem stipendiju za neki od koledza kao transfer student, a pritom igram i americki fudbal
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Idem u 3. razred gimazije, i planiram kad završim gimnaziju da idem u USA na studije. Baš kao ti, o računarima.
Interesuje me šta mi sve treba da odem tamo, koja vrsta testova se polaže, da li može da se nekako dobije stipendija, koliko košta studiranje.
Pozz
1-Da li je moguće iz Srbije konkurisati za neki od njihovih Collage-a?
2-Koji stepen Engleskog jezika je potreban za ispit i za koliko ga mogu spremiti (s obzirom da mi je engleski solidan ali sam svetan da još uvek bez dodatnog spremanja ne bih mogao da pratim predavanja)?
3-Upisivao bi istoriju ili prava tamo, pa me zanima kakvi su prijemni i gde mogu da se informišem o tome?
4-Koji Collage preporučujete?
5-Kolike su cene na tim koje preporučujete i šta sve ulazi u cenu?
6-Da li je realno moguće da se radi i zarađuje u isto vreme kad se i uči i polaže?
7-Da li je istina da su dosta lakši od naših univerziteta, traju 2 godine i ima li malo sličnosti sa onim što gledamo na filmovima(ovo zadnje je čista radoznalost i znatiželja)?
Hajde, vidim da ste u toku pa neću da otvaram novu temu. Pre tačno mesec dana sam krenuo sa završnom četvrtom godinom srednje ovde u Srbiji. Bio sam gotovo siguran da ću prava na Univerzitetu u Beogradu, ali mi se poslednjih dana nameće pitanje studiranja u US. Puno bi ste mi pomogli (s obzirom da sam veoma malo informisan o tome) kad bi ste mi dali odgovore na sledeća pitanja:
-Da li je moguće iz Srbije konkurisati za neki od njihovih Collage-a?
-Koji stepen Engleskog jezika je potreban za ispit i za koliko ga mogu spremiti (s obzirom da mi je engleski solidan ali sam svetan da još uvek bez dodatnog spremanja ne bih mogao da pratim predavanja)?
-Upisivao bi istoriju ili prava tamo, pa me zanima kakvi su prijemni i gde mogu da se informišem o tome?
-Koji Collage preporučujete?
-Kolike su cene na tim koje preporučujete i šta sve ulazi u cenu?
-Da li je realno moguće da se radi i zarađuje u isto vreme kad se i uči i polaže?
-Da li je istina da su dosta lakši od naših univerziteta, traju 2 godine i ima li malo sličnosti sa onim što gledamo na filmovima(ovo zadnje je čista radoznalost i znatiželja)?
Veliko vam Hvala unapred!![]()
Gde se podnose zahtevi za stipendiju i ima li nekih posebnih uslova?
I u moje ime hvala, redsonia, na informacijama. Zeleo bih da upisem master studije (u USA) iz oblasti modnog dizajna. Ja sam pri kraju osnovnih akademskih studija zastite zivotne sredine i to i jeste moj glavni problem jer "moje" osnovne akademske studije nemaju veze sa onim sto zelim da studiram na master studijama u Americi. Gledao sam na sajtovima fakulteta (za koje sam zainteresovan) predmete koji su u sklopu "undergraduate studies" i definitivno nemaju veze sa predmetima koje sam ja imao na osnovnim akademskim studijama. Interesuje me da li osnovne studije uslovljavaju studenta da upise samo odredjene master studije? I da li si mozda cula za neki slucaj slican mom?