"Studiram od '98, ispolagala sam sve, osim kod dotične"

@tema....

Gospodža Mila Pavlović je očigledno dospela u novine nakon dvadeset godina jer je čačnula u nekog kog nije smela da čačne.

- - - - - - - - - -

Džaba sad sve, ako je nagazila nekog SNS štićenika ili ako je neki bacio oko na njeno mesto predavača.

Bolje bi joj bilo da se spakuje i na bolovanje dok ne stekne uslov da ode u peMziju

.......

Kako to drugarčići dođosmo do intervjua o mojoj malenkosti i kurikulumu mi , kad je tema to što su novine serpske nadigle gungulu oko profesorke koja traži znanje za šesticu?

Pogrešno, ona ne traži znanje za šesticu, ona iskopa nezanje, koje svako od nas, uključujći i nju, ima.

- - - - - - - - - -

...esi proverio da nije i komšija harmonikaš koincidentno na nekoj turneji po inozemstvu....:per:

Nije, on teško da ide dalje od Austrije i Nemačke. Možda jednom do Švecke.

Da je to tako, nadrljali bi zaposleni iz studentske službe, ne profesor.... O ovoj ženi, prof. Geografskog, čitam sporadično deceniju već.... Ona je i tada bila red. prof.
Ne možeš ništa red. prof....šta meni ovo ukazuje...da je možda ona kreten, ali pre će biti da nije u profesorskom klanu...gde je dovoljno da se skrene pažnja da ona ne sarađuje i neće da pusti sestrića prof. Trandafilovića...

Delim sa tobom mišljenje da prof. treba da bude kreativan...fokusriranje na ključnim stvarima i talenat....ne može biti dobar prof. bez talenta za profesuru i prenošenje znanja... Za većinu studenata je najvažnije da bude sve u power pointu prikazano i da oni to lepo uslikaju mob. telefonima..što se tiče udžbenika..drukčije bi razmišljao da se radi o tvojoj intelektualnoj svojini...što ne znači da su udžbenici i dobri...al imaš predavanja, vežbe, eiga sad...od 40-ak+ ispita... nije svaki ono što te ne zanima. I da, studska je parola sada, platio sam - podrazumeva se da ću da položim....zabluda ( :

"Intelektualna svojina"... jesu li ti profesori izmislili nauku koju predaju ili su i oni pokupili tuđa znanja i malo ih presložili? Koliki je njihov doprinos broju koza na Durmitoru 1957. godine?

Realno voistinu.

Neko ide da se kreše na drugi kraj planete

...a neko se švaleriše po podavalskim etno smeštajnim kapacitetima

Ne znam za to, ali mogu samo da ti verujem, tako iskusnom.

- - - - - - - - - -

"Intelektualna svojina"... jesu li ti profesori izmislili nauku koju predaju ili su i oni pokupili tuđa znanja i malo ih presložili? Koliki je njihov doprinos broju koza na Durmitoru 1957. godine?

Svaki udžbenik jeste nečija intelektualna svojina. Isto kao što je nečija pesma, iako je takvih melodija do sad odsvirano jedno 20-ak. A da bi se nešto prihvatilo u zavodu za intelektualnu svojinu, mora da prođe određene kontrole, koje uključuju i pravnike, ali i umetnike, fizičare, mašince...

Računaj ti kako tebi volja, a ja računam kako sam ocenio na osnovu svojih izvora.
Deca na svim naučnim seminarima u Petnici uče da pišu naučne radove, uče metodologiju naučnog istraživanja, upoznaju se sa najnovijim dostignućima u polju nauke koje ih interesuje, imaju fantastičnu biblioteku, stručne saradnike... a politikom se ta deca ne bave. Soroši, Vučići, Vjerice Radete i ostala politička bratija tamo nikoga ne interesuju.

Ко мисли да професор није објективан, тражи комисију за испит уз пријаву у деканату на конто професора.
И проблем решен ако се знање има.

Pa vidis da je u tekstu receno da se nakon treceg padanja i polaze pred komisijom, u kojoj je opet iz nekog razloga doticna profesorka.

Ne znam za to, ali mogu samo da ti verujem, tako iskusnom.

Moraćeš.

I pripazi na kalcijum.

- - - - - - - - - -

Deca na svim naučnim seminarima u Petnici uče da pišu naučne radove, uče metodologiju naučnog istraživanja, upoznaju se sa najnovijim dostignućima u polju nauke koje ih interesuje, imaju fantastičnu biblioteku, stručne saradnike... a politikom se ta deca ne bave. Soroši, Vučići, Vjerice Radete i ostala politička bratija tamo nikoga ne interesuju.

Nisam ni kazo da decu interesuje da budu regrutovana.
Kazo sam obrnuto.

Ко мисли да професор није објективан, тражи комисију за испит уз пријаву у деканату на конто професора.
И проблем решен ако се знање има.

U tekstu su dali neko objašnjenje sa tim komisjama. U prvostepenoj sedi ona. Ne znam koliko je tačno, nikad nisam imao potrebu za takvim komisijama.

Ми смо на факултету имали неког типа који је тако обарао из, погодите чега, Марксизма :zcepanje:

Ја сам била тек прва година, али студенти треће и четврте године су се побунили, ми млађи се придружили, и направили штрајк.

Нисмо похађали ни вежбе, ни предавања, рекли смо да нећемо излазити ни на испите, све док дотичног не склоне са факултета.

После две недеље пребачен је на ПМФ, тамо је наставио да се иживљава са њима...

А ови нека наставе да студирају до пензије и кукају на систем.

Back