Homeschooling / Školovanje kod kuće

Ja mislim da baš ti socijalno neuklopljeni treba da idu u školu jer takvi baš i treba malo da vežbaju komunikaciju i interakciju sa drugim ljudima i da probaju makar donekle da se socijalizuju i takvima baš treba pomoći u tome, možda malo dodatno obratiti pažnju na njih i malo ih ohrabriti i prosto prihvatiti takve kakve jesu a ne na startu ih marginalizovati, izolovati, stigmatizovati i činiti da se osećaju manje vredno od ostalih.
pa vežbaju to donekle al ako ne ide, ne ide... a kako se za vršnjačko nasilje još uvek nije našla adekvatna zaštita, niti se trenutni oblici nje u potpunosti primenjuju bolje imati i ovakvu opciju

Kad škola ne može da izađe na kraj s nasiljem, onda je bolje da dete ne ide u takvu sredinu.
Postoje i deca introverti koji nikada ne mogu (i ne treba) da se uklope, ne delim stav "da moraju da se socijalizuju".

Ali ne podržavam razlog da roditelji nemaju poverenja u sistem obrazovanja. Dete treba da vidi i čuje drugu stranu, a ne da bude izolovana žrtva roditeljske zatucanosti i raznih paranoidnih teorija

U nekim državama a posebno kod Amera roditelji praktikuju da se deca školuju kod kuće. Šta mislite o tome? Da li biste dozvolili da vam se dete tako školuje?
Jel se sećate one priče iz SFRJ/SRJ vremena:
"Amerikanci su debili - posle posla odu kući i samo pilje u televizor"
Baš me zanima dokle smo mi stigli?

A da li ste spremni da školujete homeschoolingujete dete u kamp prikolici ili reoariranom autobusu?
Makar montažnoj kućici?
Da bude američki u full-u?

Ili bi ipak samo čvrstu gradnju jer je domaćinskije?

Jel se sećate one priče iz SFRJ/SRJ vremena:
"Amerikanci su debili - posle posla odu kući i samo pilje u televizor"
Baš me zanima dokle smo mi stigli?

A da li ste spremni da školujete homeschoolingujete dete u kamp prikolici ili reoariranom autobusu?
Makar montažnoj kućici?
Da bude američki u full-u?

Ili bi ipak samo čvrstu gradnju jer je domaćinskije?
Nema teorije za kamp prikolicu i autobus. Mada, montažne kuće su sve popularnije kod nas. Kakav je kvalitet ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯ ali ispada jeftinije nego ulaganje u čvrstu gradnju od poda do plafona. Ili renoviranje stare kuće i ulaganje.

treba djeca da se homskuluju, homskulovanje je dobra stvar da dete ne gubi vreme i godine, celu osnovnu školu dete koje se homeoskuluje može proći za godinu dana samo. Roditelji ostave love u djep što bi djeci davali za đeparac, knige, olovke, sveske, gumice, rezalje, pernice, tašne, cepanje patika do škole i odeće, onda kuhinja za djecu, izleti, učiteljici 8 mart, rodjendan, odlazak u penziju, onda tu je gorivo da se djeca u školu vozu svaki dan. Homskulovanje rocks 🤟

Malo je sto se ni u skolama ne druze,igraju ili slabo izlaze..sad ih treba zatvoriti i u kucni pritvor.
Kakvo skolovanje od kuce,kakva introvertnost...ljudi nekad sipcili kilometre do skole samo da vide civilizaciju,nauce nesto novo i druze se sa ljudima...a sad bi neko zatvarao dijete u kucu i izolovao ga od vrsnjaka i to gdjesu skole pod nosom!
Skolu ionako niko ne pamti po lekcijama,nego po drugarima i dogodovstinama...zar bi to neko uskratio djetetu?
Uostalom,zar nas korona nije naucila koliko je vazno druzenje i interakcija sa ljudima?

Malo je sto se ni u skolama ne druze,igraju ili slabo izlaze..sad ih treba zatvoriti i u kucni pritvor.
Kakvo skolovanje od kuce,kakva introvertnost...ljudi nekad sipcili kilometre do skole samo da vide civilizaciju,nauce nesto novo i druze se sa ljudima...a sad bi neko zatvarao dijete u kucu i izolovao ga od vrsnjaka i to gdjesu skole pod nosom!
Skolu ionako niko ne pamti po lekcijama,nego po drugarima i dogodovstinama...zar bi to neko uskratio djetetu?
Uostalom,zar nas korona nije naucila koliko je vazno druzenje i interakcija sa ljudima?
Pa jbg tako Ameri rade, kod njih je to normalno

Back