Studentski domovi

Dakle, čitam sve ove stranice i na kraju nisam uspeo da dođem do odgovora, pa moram da pitam...

Kupio bih mesto u domu, pa me zanima kakva je na kraju procedura, pogotovo za nas kojima kao prebivalište stoji Beograd? Video sam da je prošle godine neko pokušavao, ali nisam video da li je uspeo da kupi...
I da li da jurim Studentski grad ili Karaburmu? Koji blok itd.? Faks mi je na studentskom trgu, tako da mi je manje-više svejedno...

I, zamolio bih moraliste koji su mog predhodnika ispljuvali da me zaobiđu. Niti mogu da znaju zašto jurim dom, niti mogu da znaju u kakvoj sam situaciji. Da mogu da biram, sigurno u dom ne bih išao...
Dakle, samo dobronamerno pitam za savete/iskustva. Hvala

ako jos neko posjecuje ovaj forum bila bih veoma zahvalna da mi odgovori. js sam iz republike srpske (banja luka) pa se pitam da li imam neku prednost na konkursu jer cu imati 37.26 bodova po ocjenama iz srednje (na upisu na fax) a 61 i nesto na konkursu za dom jer imaju neku formulu (PROSJEK +3)X8 ali nisam sigurna da li je to dovoljno. i ako nekim ludim slucajem upadnem kolike su cijene za studente na budzetu i koliko kosta hrana... hvala

Poslednja izmena:
flawles, gdje konkurises? Ja sam isto iz RS, u Beogradu sam. :) Brucoskinjama je dosad uvijek trebao prosjek koji je 5,00 ili blizu toga, znaci nekih 39-40 bodova iz srednje. E sad, ne znam koliko njih odustane od mjesta, tj. koliko se crta na kraju spusti. U mom domu je stanovanje oko 1.100 dinara, Patris je upitanju, a u drugima je mozda neznatno skuplje, s tim sto te niko nece upozoriti na to da se ljeti (mislim da to vazi samo za jul i avgust) stanarina povecava drasticno, bude oko 6000 ja mislim. Doduse, to je nista s obzirom koliko ces ustedjeti tokom ostalih mjeseci ako dom dobijes.Rucak je 55 dinara, vecera i dorucak jos par dinara jeftiniji, uglavnom, obroci vrijede daleko vise nego sto ih placas, mada nisu sve menze dobre.

E sad, ima nade i ako imas nizi prosjek, ali samo ako si iz Drustveno osjetljive grupe, vidi u konkursu sta spada pod to. Recimo, ja sam na listi studenata bez jednog roditelja bila 2 mjesta ispod crte (ovakvih studenata ima mnogo i to su mi odmah rekli) i neko se iselio u januaru i mogla sam da dobijem mjesto. :per:

Vjerujem da je to sve slicno i za druge gradove...

Srecno! :ok:

Zdravo svima, mene zanima kako funkcionise sve to oko konkurisanja za dom?
elem, upadoh na budzet, brucos, a nosim 34 poena iz srednje. Da li mogu da se nadam domu ili...?
Pritom jos dobijam bod za prihode ispod 50% i spadam u drustveno osetljive grupe.

Pre svega, nauci se da informacije trazis na izvoru, a to je sajt studenstog centra,
ispod 50% ce da imaju skoro svi prijavljeni za dom, tako da taj 1 bod macku o rep
do sad su dom dobijali ljudi koji imaju jednu ili dve 4 iz srednje skole
na sajtu imas rangiranje za sve osteljive grupe

meni cimer diplomirao u junu i gubi pravo na dom. E sad hocu li nekog drugog dobiti do decembra ili ne posto je dvokrevetna soba. I jel tacno da gubis mesto ako odjavis mesto za jul i avgust,posto se placa neregresirana cena

tacno je da gubis mesto ako otkazes dom preko leta i da, dobices drugog cimera, faxu sa kog je tvoj cimer ce biti vraceno mesto, tako da ce oni pozvati da se useli sledeci ispod crte ili onaj koji pristane, ako prvi ispod crte odustane... Ali to ne znaci da ce se doticni i useliti, ne gubi nadu... :)

Back