Studentski domovi

da li moze da se dobije jednokrevetna soba po recepcijskoj ceni za celu godinu i koliko tesko je dobiti,ako si na budzetu i solidan prosek?Jel tu postoji neka lista i u jel samo u jednom domu moze da se konkurise?

Poslednja izmena:
Meni nesto nije jasno . Kad se otvori konkurs za dom (za brucose - mada on je isto kao i drugima valjda tamo septembra) kada brucosi mogu da se usele u isti ako su primljeni . Neki ljudi mi pricaju kao da se ne useljava odmah po pocetku semestra 1. Oktobra nego tek tamo jaunara :eek:

može valjda al ne znam kako to ide, zovi studentski centar

mada ja mislim da je za te novce (oko 100 evra dvokrevetna soba sa svojim kupatilom, ove bez kupatila su jeftinije) bolje uzeti stan, bar ti svako može doći kad oće a ne ovo ko u zatvoru... mislim nije baš, al ne može društvo da ti bane u 3 noću

(mislim na društvo koje ne živi u tvom domu)

Da ali na sajtu studentskog centra su sobe 6,7 000 i tu su verovatno uracunati troskovi(struja,voda),a stan u bg neverujem da bi mogao naci ispod 150 evra + troskovi...Kada bi mogao u studentskom domu jednokrevetnu da platim 7,8 000,bila bi mi najbolja opcija,zato pitam da li ima posto vidim da u svakom domu pored budzetske pise recepcijska cena,ali nema nigde obavestenje o cemu se radi

Ako se useliš u dom kao brucoš, onda imaš dom do decembra, do raspodele za starije.

Doduše, u septembru te prebace u drugi dom (ili u najboljem slučaju drugu sobu) da bi oslobodio mesto novim brucošima.

@brigada

možda sam pogrešila za cenu, onda se izvinjavam. A što ne pozoveš SC za svaki slučaj?

Uzgred, koliko znam, jednokrevetne se čuvaju za najbolje studente (tj. ima ih jako malo i uglavnom ih uzmu ljudi koji su prvi vrhu liste, brucoši o njima mogu samo da sanjaju, nema jednokrevetnih za brucoše), tako da čisto sumnjam da postoje prazne jednokrevetne za samofinansirajuće.

Poslednja izmena:
Ја сам данас испразнила једну једнокреветну собу и баш ми рече ова жена у дому да ће је одмах ставити на рецепцијски смештај и сигурно ће се неко врло брзо и уселити...

Ја сам данас испразнила једну једнокреветну собу и баш ми рече ова жена у дому да ће је одмах ставити на рецепцијски смештај и сигурно ће се неко врло брзо и уселити...

Da li bi mogla da mi detaljnije kazes kako funksionise to oko recepcijskog smestaja,tj.kako se konkurise,kako i na koliko se dobija???
Zvao sam studentski centar 3 puta,ali niko se ne javlja...

je l to i inače praksa?

meni prvo pada na pamet da će taj neko biti zamoljen da izađe u decembru...
al opet bolje uzeti od nekoga nekoliko hiljada nego od nekog drugog jednu i po.

nisam pametna :)

Па пракса је да те избаце из собе чим сазнају да си дипломирао. Али пошто факултет то не јави, онда ови то могу да сазнају тек када им кажеш ти или неко из дома, ко жели да ти види леђа. :) А њима се свакако исплати да узму више пара. Мада, у току лета сви плаћају рецепцијску цену смештаја, зато што свакако не мораш да будеш у дому у току лета, јер се најкасније испитни рок завршава средином јула.
Него је мени више одговарало да сада нађем стан, јер је у септембру гужва, па сам и отказала дом, да не бих плаћала дупло.

Da li bi mogla da mi detaljnije kazes kako funksionise to oko recepcijskog smestaja,tj.kako se konkurise,kako i na koliko se dobija???
Zvao sam studentski centar 3 puta,ali niko se ne javlja...

Нисам сигурна, ваљда постоји неки конкурс, па се ти онда јавиш и они те ставе на листу, шта ли... Најбоље иди у службу смештаја у Ђушиној, па питај тамо (ако раде сада).

Па пракса је да те избаце из собе чим сазнају да си дипломирао. Али пошто факултет то не јави, онда ови то могу да сазнају тек када им кажеш ти или неко из дома, ко жели да ти види леђа. :) А њима се свакако исплати да узму више пара. Мада, у току лета сви плаћају рецепцијску цену смештаја, зато што свакако не мораш да будеш у дому у току лета, јер се најкасније испитни рок завршава средином јула.
Него је мени више одговарало да сада нађем стан, јер је у септембру гужва, па сам и отказала дом, да не бих плаћала дупло.

Za ovo izbacivanje znam, mislila sam da li je praksa da se takve sobe daju na recepcijsku cenu...

inače ovo za javljanje nemam pojma, ja sam čula da moj faks redovno javlja, a opet znam da je cimerkina bivša cimerka diplomirala prošle godine u oktobru a ostala u domu legalno do decembra. :neutral:

ja planiram da diplomiram isto u septembru/oktobru... i baš mi je bezveze da me onda izbace iz doma i da tek od sledeće raspodele mogu da se vratim :neutral:

Back