Studenti nisu levo!

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim, ja sam u koloni pričala sa studentkinjom koja je pešačila u protestu obe velike šetnje, i od BGa do Kragujevca, i od Zaječara do Niša, ona mi je usput pričala kako smo mi nebeski narod.. O Kosovskim pesmama da ne pričamo

Ja sad tek vidim da se sve to namerno obesmišljava, da su taj lep i izvorno patriotski pokret studenata da se sredi ova zemlja, mnogi vukli na svoju stranu, onako kako se njima dopada... A pokret je suviše širok da bi imao svoje predstavnike, i tako sad svako tumači po svojoj volji sve to.

Zbog toga ako ne žele da istaknu imena ok, ali moraju da istaknu platformu.
Fali vam jos koštunica sa kalasom :mrgreen:
Uhvatili ste ove basibozuke da vam budu ideolozi.
koji si to likovi :hahaha:
Prezir i gadjenje od običnih ljudi svi vi...

Zato što sam puno uložila u to lično. Jer verujem da je to jedini mogući apolitički put kojim univerzitet može da doprinese boljem stanju u društvu.

Ako to ne uspe, vraćam se u apolitični mod kao i pre.

Jer... u našoj politicim tj regularnim političkim strankama, nema načina da napreduje pošten čovek. Osuđeni smo na ljigavce u politici.
What if I told you that универзитет није ништа бољи од политичких странака, као ни да професори нису ништа даље одмакли од странчарења, јер су и они били или су још увек чланови и руководиоци партија (Мирољуб Лабус, Гашо Кнежевић, Оливер Антић, Војислав Шешељ, Зоран Шами, Коста Чавошки, Србијанка Турајлић, Бојан Пајтић...)?

Primera je puno. Imam prijateljicu koja je posle promena 2000. bila u DSu, a koja je pokušačla u svojoj opštini na visokoj funkciji da zavede potpuni red i transparentnost. Na kraju su je smenili, ali ne samo opozicija na opštini već i njena stranka, svi su se bili udružili da je sklone da bi mogli da nameštaju poslove.

Dakle, mi smo osuđeni na mulj
ДОС је највећа превара од свих превара икад смишљених. Људи су мислили да долази "ново доба", кад оно беше још грђе.

What if I told you that универзитет није ништа бољи од политичких странака, као ни да професори нису ништа даље одмакли од странчарења, јер су и они били или су још увек чланови и руководиоци партија (Мирољуб Лабус, Гашо Кнежевић, Оливер Антић, Војислав Шешељ, Зоран Шами, Коста Чавошки, Србијанка Турајлић, Бојан Пајтић...)?

Pa da, ali njih studenti neće predložiti. Nikoga ko je iz pozicije ili opozicije. Ja se iskreno nadam tome.

Primera je puno. Imam prijateljicu koja je posle promena 2000. bila u DSu, a koja je pokušačla u svojoj opštini na visokoj funkciji da zavede potpuni red i transparentnost. Na kraju su je smenili, ali ne samo opozicija na opštini već i njena stranka, svi su se bili udružili da je sklone da bi mogli da nameštaju poslove.

Dakle, mi smo osuđeni na mulj
Tako je bilo i kod mene. Kad smo neki digli glas, nadglasani i proglašeni za rušitelje. Onda smo otišli da ne gubimo vreme. Onda su propali.

Ne moze levo da znaci nesto sto nije levicarska ekonomija.

Ekonomija je sustina podele na levo-desno.

Evo, ovaj ispod kaže da je to borba za individualna prava:

Umesto unistavanja ekonomije i zivota ljudi, bitno je da se borimo za individualna ljudska prava.

Ta filozofija nije izdržala test vremena. Razna izopačenja poput političke korektosti, u ime ljudskih prava zapravo ukida ljudska prava.

Подела на 'леве' и 'десне' је последњих 30-40 година почела да губи смисао.

Možda gubi smisao filozofski gledano /suštinski/, ali je vrlo aktuelna posebno nakon pobede Trumpa.. Znaš već šta se dešava u svetu. Posebno je sad sve uzelo maha nakon ubistva Kirka u Americi. Dakle, glože se tzv levo i desno u USA, a to se prenosi i na ostale

Mislim, ja sam u koloni pričala sa studentkinjom koja je pešačila u protestu obe velike šetnje, i od BGa do Kragujevca, i od Zaječara do Niša, ona mi je usput pričala kako smo mi nebeski narod.. O Kosovskim pesmama da ne pričamo

Ja sad tek vidim da se sve to namerno obesmišljava, da su taj lep i izvorno patriotski pokret studenata da se sredi ova zemlja, mnogi vukli na svoju stranu, onako kako se njima dopada... A pokret je suviše širok da bi imao svoje predstavnike, i tako sad svako tumači po svojoj volji sve to.

Zbog toga ako ne žele da istaknu imena ok, ali moraju da istaknu platformu.
Upravo ova poslednja rečenica.

A u platformi treba da stoji: Radikalna reforma službi bezbednosti.

Nije problem da Srbija ostane pronacionalno opredeljena. Ali to pronacionalno opredeljenje ne mora da znači prorusko. Treba slediti primere Poljske, Slovačke i Rumunije. Zapitati se šta je naš nacionalni interes. Da li da krenemo putem ovih zemalja ili da ostanemo zaljubljeni u Rusiju, siromašni i musavi. Da li je nacionalni interes ono što su nam DB, Sloba i Šešelj, preko SANU, definisali pre skoro četiri decenije ili nešto drugo. Potrebna je redefinicija nacionalnog interesa.

Svestan sam da ovi zaljubljenici u Rusiju neće preko noći da se pomire sa činjenicom da su celog života živeli u zabludi, ali jednog dana moraju da počnu da se osvešćuju. A prvi korak ka tome jeste da se službe bezbednosti oslobode ruskog uticaja a mediji ruskih bajki.

Poenta: ono što su neki i napisali na temi: studentski pokret je širok, ne može se svesti na anarho-levicu kako to sad Vučić govori

i treba da bude širok, jer i nema veze sa političkim opcijama, već sa potrebom da se društvo organizuje na bolji način.

Back