Studenti 3.0

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sasvim moguće oni planiraju i da odu odavde. Ovi što blokiraju i idu u park se bore za pozicije u Srbiji.

Ovo su rezultati zadnjeg istraživanja studentskih stavova.
* 85% svih studenata podržava blokade
* od onih studenata koji učestvuju u protestima, 92% podržava i blokade i sve zahteve studenata

To su idioti koji i dalje misle da će neko odozgo ceniti njihov rad i boriti se za njihovu dobrobit.

Ništa nisu naučili iz tužne sudbine njihovih roditelja koji su nekada vredno radili u firmama koje su polupismeni direktori opljačkali i razbucali.
zato i covek kaze mogu da odu u inostranstvo ako ih ovde ne cene. Videce vec oni sami

ćerka moje ortakinje, vratila se kući iz kg-a, apsolutno je ne zanima politika, ali kaže da podržava blokade, jer smatra da se na takav način svi zajedno borimo za bolje sutra, kaže nije joj frka zbog ovog kratkog prekida studija i da napomenem još jednom da je potpuno apolitična ako je nekom promaklo

Ne vidim problem. Ona misli tako, neki drugi misle drugačije. Niko nema pravo da govori u ime tih koji misle drugačije. Nego misli li ćerka od tvoje drugarica da studenti imaju pravo da krše zakon kad im se prohte, da blokiraju ulice, trgove , medijske kuće? Šta ako ovaj jednom pusti policiju da radi svoj posao pa bude hapšenja i zatvaranja, kakvo joj je mišljenje o tome?

Ne žele da neko drugi govori u njihovo ime...i zato ne žele da dođu i govore u svoje ime?

Te dve stvari su u kontradikciji jedna sa drugom.

Nisu. Praviš logičku grešku.
Čudi me to od tebe. Oni odbijaju situaciju - dodjite inače glasamo i govorimo i u vaše ime - već jedino prihvataju situaciju - radite šta hoćete ali niko nema pravo da govori i u naše ime, hebite se i vi i vaša politika, ja jedino hoću da studiram.

Niko nije spomenuo grupaciju studenata koja ne ide na blokade ali ni ne ide kod ćacija u park.... To su studenti koji bi da uče medjutim zbog stvorene atmosfere straha ne žele da nikom kažu to...tako da ih ne vidimo ni u parku ni na faksu. Šta vi mislite ?
Djeca svih mojih kolega i komsija su u toj grupi.
Vise ne znaju sta da rade,a roditelji kirije placaju.

Ne vidim problem. Ona misli tako, neki drugi misle drugačije. Niko nema pravo da govori u ime tih koji misle drugačije. Nego misli li ćerka od tvoje drugarica da studenti imaju pravo da krše zakon kad im se prohte, da blokiraju ulice, trgove , medijske kuće? Šta ako ovaj jednom pusti policiju da radi svoj posao pa bude hapšenja i zatvaranja, kakvo joj je mišljenje o tome?
ona se te vaše policije i plaši, zato ne izlazi na ulicu, ali smatra da su njene kolege u pravu i da građanska neposlušnost nije kršenje zakona, za razliku od odbijanja vlasti da dozvoli policiji i pravosuđu da procesuiraju odgovorne za pad nadstrešnice, za gaženje studenata i za korišćenje zvučnog topa

Djeca svih mojih kolega i komsija su u toj grupi.
Vise ne znaju sta da rade,a roditelji kirije placaju.
Nek se skupe svi u neku grupu na fejsu ili viber grupu i nek iznesu u javnost koliko ih ima...Ako treba nek izadju jedan dan na ulice kad nema ni ovih sa vlasti ni blokadera... onda ce se videti da postoje ... idealno bi bilo kad bi ih Olja Beckovic pozvala u Utisak Nedelje

Je li rekla da je samo njima dozvoljeno, a ostalima zabranjeno da dolaze?

Ostali ne žele da dolaze i glume skojevce iz 1946-e. Ne žele da da se pljuju i svadjaju na tim plenumima ako kažu nešto kontra od ovih agresivnih .Ne žele da se tuku sa nekim. Ne žele da se posle okreću Iza sebe kad hodaju Beogradom. Ne žele hebenu politiku.
I imaju pravo na to.

Back