Studenti 3.0

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A toga nije bilo pre 2012-e? Mora da se śališ. I ne samo to, kakve veze starlete, golotinja, blud, filmovi, imaju veze sa izopačenim umom i dušom onog Koste? Jesu li u Švedskoj starlete, blud, golotinja, veličanje krimosa, je li tamo SNS a dešavaju se iste stvari?
I ti i ja znamo da je taj slučaj samo iskorišćen od opozicije u političke svrhe. Onako vulgarno, prosto, primitivno. Da se ne lažemo.
Mora da je onaj Brejvik gledao Zadrugu pa šiznuo.

A kakva je odgovornost vlasti postojala za Ribnikar? Maltene svaki dan deca psihopate ubijaju po školama, Amerika, Švedska, Rusija , Slovačka...
To nije smetalo opoziciji da spinuje do besvesti ko da je AV uzeo pištolj i ubio tu decu. Masovne demonstracije, zahtevi za ostavkom, haos, ludilo.
Pa jel vi stvarno mislite da svi ljudi mogu da kupe to primitivno spinovanje?
A kakva je veza između opozicionih i ovih nestranačkih protesta pa ih trpaš3u isti koš? Osim naravno onih zamišljenih kojima prestitutke ispiraju mozak javnom mnjenju?

apoliticni su a samim tim neorganizovani

Nisu ni studenti u blokadi nešto politični, mnogi na početku ovih protesta čak nisu ni bili protiv vučića jer ih politika nije zanimala. Nego kako se odvija sve ovih 4 meseca, tako oni otkrivaju da bukv zmije vladaju zemljom, 9rvo oni napade na odavanje počasti, pa napadi na TV stanicama, pa laganja, podmetanja, pa ono podmetanje kod rtsa da su studenti mlatnuli policajca, itd itd tako da je sad jedna velika grupa mladih protiv vlasti.

Znači nisu oni originalno, mnogi od njih, bili nešto politični.
Ali ovi 3.0 nije tačno reći da su apolitični, ja bih pre rekla da su nesposobni da stanu iza onog što žele.

baš si naivan
dobićeš žrtveno jagnje i mirna bačka
ko za đinđića a za olivera još se dinsta :D
mi ćemo proći ko sodoma i gomora zato što smo glupi naivni i verujemo svakoj budaletini
Fatalistički mentalitet koji najviše odgovara svakoj autokratskoj sekti.

"Nikad neće biti bolje, zato ćuti, trpi, i najvažnije, otvoreno se podsmevaj i ponižavaj svakog ko ne želi da ćuti i trpi"

Ja-dno

kakvo bre crno diskutovanje, evo ja dobih pre par minuta da sam parafraziram portparol informera a do juče nisam ni znao da ima tv a novine ne čitam niti sam ni na jednoj društvenoj mreži osim ovog foruma
Da, svugde ima ljudi koji nisu najadekvatniji sagovornici, kakve to veze ima s činjenicom da se nikakve borbe ovde ne odvijaju, pogotovo ne stranačke. Možeš li ijednog korisnika da poistovetiš s nekom strankom?

A toga nije bilo pre 2012-e?
Opet "oni bivši" retorika. Nije poenta da li je i ranije bilo ili ne, poenta je da danas postoji, a sekta na čelu države, ne samo da ne radi na poboljšanju stanja, već i promoviše sve to da bi što lakše manipulisali stanovništvom kome već ispitaju mozak nepreglednim smećem kroz medije. Primera radi, nije samo srozano obrazovanje krivo što danas deca u osnovnoj ne znaju ko je bio Obilić, kako se zvao Karađorđe ili koliko je 2+6÷3, ali znaju ko je desingerica, kako ide tekst neke pesme boginje karly bitch ili imena svih kardašijana.

pesimista kaže
od ovog ne može biti gore
optimista kaže
može može

nadaj se to daje smisao životu. i onaj što se rodio kao rob nada mu dala smisao života ali na kraju je ipak umro kao rob.
A sutra, prekosutra, njegov sin ili unuk koji se borio za slobodu, dok otac ili deda sedi, smeje mu se i naziva ga ustaškim izdajnikom, pokida okove ropstva i postane slobodan.

pa biće bolje, rekao sam da neće?
evo obećavam ti biće bolje

a reci mi šta konkretno trpiš?
Trpim mnogo toga, prijatelju, isto što i ti i još milioni ljudi, žena i dece u zemlji. Ili ti je život bajka, med i mleko, bolji ne može da bude? Imaš širok dijapazon poslova koje možeš da radiš, niko te ne uslovljava niti maltretira na poslovima, majmuni s kupljenim diplomama ne srozavaju standard, ne ginu ti sunarodnici ispod nedovršenih objekata otvorenih bez upotrebne dozvole, mafija ne vlada zemljom, ne gaze ti decu po ulicama...

Trpim mnogo toga, prijatelju, isto što i ti i još milioni ljudi, žena i dece u zemlji. Ili ti je život bajka, med i mleko, bolji ne može da bude? Imaš širok dijapazon poslova koje možeš da radiš, niko te ne uslovljava niti maltretira na poslovima, majmuni s kupljenim diplomama ne srozavaju standard, ne ginu ti sunarodnici ispod nedovršenih objekata otvorenih bez upotrebne dozvole, mafija ne vlada zemljom, ne gaze ti decu po ulicama...
jel ima neka zemlja utopija da se selimo tamo?

Bilo je, ali je sada sve to podignuto na jedan viši nivo.
Ništa bolje nije bilo ni tada: Zapazimo samo koju glumicu su angažovali tadašnji vladajući za svoj predizborni spot, osim što je radila kao operaterka na hotlajnu glumila je i u takvim filmovima da bih bio trenutno banovan ukoliko bih ovde okačio klip sa nekom od njenih scena, kao npr u ruskom filmu Morfijum.

Šta je u tome loše, imati ideale i težiti ka njima? Ne moraš da budeš stranački opredeljen uopšte, ali svako je politički opredeljen na neku stranu, osim ako je totalno apatičan ili nezamislivo imućan i uticajan dovoljno da ne može ništa da mu smeta.
naravno dok si mlad imaš ideale kad odrasteš postaješ racionalan i realistično posmatraš svet oko sebe i da nije sve crno belo. tvoje je da skontaš kako da plivaš u tom mulju.
revolucija nije ovo što se dešava kod nas revolucija je na svetskom nivou koji mi očigledno ne shvatamo kuda ide.
menja se poredak, novi se rađa stari se neda. mi smo margina beznačajni.
samo jedan eksperiment
daj bože da ja grešim.

Back