Znači sada opravdamo i NDH i Pavelića- Lepo nema šta? On kao bio hvalisavac? Ma nemoj?
A meni će se ovde spočitavati što ne znam imena žrtava ubijenih mnogo, mnogo pre nego što sam rodjena? Eto ta se žrtva ne piznaje, ali je Pavelić bio hvalisavac
Nekad je i onaj Tito bio u pravu, za ovako nešto zatvor, ne zbog ideologije, i ne zbog slobode govora, već zbob socijalne i psihološke devijacije.
Zašto si izbrisao post gde tražim od kolega da imaju poštovanja za žrtve i ako se ne znaju imena?
Nataša, ti imaš ozbiljne probleme u razumevanju osnova vođenja diskusije.
Ne znam da li to svesno radiš ili je to prosto tvoj manir koji praktikuješ i u privatnom životu (ne zanima me), ali da razjasnimo ove stvari koje si iznela u poruci, a od kojih se, navodno, "braniš"
1)
"sada opravdamo i NDH i Pavelića".
Niko ne opravdava NDH i Pavelića. Pričamo o razmerama srpskog stradanja u NDH.
2)
"meni će se ovde spočitavati što ne znam imena žrtava ubijenih mnogo"
To se spočitavanje događa u nekoj zamišljenoj diskusiji
3)
"tražim od kolega da imaju poštovanja za žrtve i ako se ne znaju imena"
Niko nije doveo u pitanje poštovanje žrtava kojima imena nisu utvrđena. Time je tvoj poziv bespredmetan. Obraćaš se nultom auditorijumu
Plus, opet si insinuirala da je Slaven nekakav hrvatski plaćenik
Tako da, Nataša, to je to.
A za svako dalje pitanje u vezi moderisanja teme, imaš PP, pa izvoli, obrati se kome misliš da treba: meni, drugom moderatoru/ima, supermoderatorima, adminima.
Samo, molim te, nadalje bez javnog komentarisanja moderisanja teme. Već sam te to zamolio
- - - - - - - - - -
pokaži dokument koji potvrđuje tezu da je Pavelić tero šegu sa rajom i da se samo šalio , ili to ili vrati poruke koje su izbrisane a odnose se na tu tvrdnju .
To ne ide tako, Sirmijume.
Naučni metod u istoriji je drugačiji.
U vezi određene, teme, ličnosti, događaja, fenomena, procesa, moraš porediti različite dokumente/izvore/svedočanstva i izvoditi zaključke.
To je dug i ozbiljan proces.
Slaven vam pokazuje, bar na uzorku i pomalo, kako to funkcioniše u praksi.
Tu nema navijanja, urlanja, cvičanja, bukanja.
Samo naporan rad i istraživanje.
Znam, to je dosadno.
Ali, tako je.