Stronghold

Swordemni su mnooogo spori pa sam batalio da ih pravim sad samo pikemene, macemane, shortbowmane pravim. Nikad ne pravim klasican zatvoren zamak vec stavim nekoliko round towera na prilazima, napunim ih shortbowmenima, inzenjerima sa vrelim uljem i magnogelom ili balistom na vrhu...`ajd da vidim da li moze neko to da probije jer sam tom odbranom odbijao njih 350 koje su njih troje skupili...

ja u pocetku pravim klasican zamak,ali posle kad nakupim kamenja ,pravim slicno nesto
vojnoj krajini (to su isto napravili habzburzi oko 17 veka sa nasim narodom).ali ja kombinujem obicne strelce posto imaju domet i naravno stavim im ovo da za vatru i onim drugim strelcima ,ako slucajno popne neprijatelj na zamak ,posto imaju veci melee atack od obicnih strelca.

Ja kad sam u uglu mape lepo povucem jedan zid strasno debeo i stavim kapiju.Zatimk ispod toga stavim ono zapaljivo sranje i uzmem obicne strelce(stavim i ono zavatru).Ove sa slabim oklopom lako ubijem dok swordmane spalim...

ja jos koristim taktiku starih grka.
napravim zid u obliku levka s time sto je uzi kraj blize meni ,tu stavim naftu a okolo kule
i kad dodje gotov je.
ovako su grci mogli da dobiju persijance u onoj bici ,mislim da je termiljopiljksa ,da ih nije izdao .

/I/I@Ī@:
ja jos koristim taktiku starih grka.
napravim zid u obliku levka s time sto je uzi kraj blize meni ,tu stavim naftu a okolo kule
i kad dodje gotov je.
ovako su grci mogli da dobiju persijance u onoj bici ,mislim da je termiljopiljksa ,da ih nije izdao .
Aj daj jedan screenshoot ako ti nije mrsko

imas i varijantu igrice gde imas dve staze.jednu sa 30 i jednu sa 50 polja.
e to nabavi.
a sifre.....sta ce ti sifre?
igraj kao covek bez prevara.
samo ti je bitno da se odbranis prva 2-3 puta i posle si zavrsio posao.
samo pravi strelce svih vrsta.u pocetku obicne i one sa samostrelima,kao i inzenjerce sa onim velikim samostrelom.kad ojacas da mozes da napadas samo cepas strelce na konjima.sve ti je u strelcima.i naravno par onih sa buzdovanima jer su brzi.za finis.
drugi deo je los jer se odvija u engleskim zamkovima.

Dajte bre ljudi nemoguce da niko nezna kako se koriste ove glupave sifre? Pa igrao bih i ja bez sifri da mi ne treba po nekoliko dana da predjem jednu kampanju. Igrao sam dok je moglo ali sada vise nemogu nijednu da predjem,ostalo mi je jos nekih desetak do kraja.
Pomagajte.

Cheat List
At main menu press shift + alt + a. Now in game press:

ALT + X ... Increases popularity by 100 and money by 1000.
ALT + C ... Cycle characters or unlocks all missions.
ALT + K ... Destroy enemy fortress.
ALT + Z ... Destroy selected enemy.
ALT + G ... Destroy main stronghold.
ALT + D ... Engage debug mode.
ALT + P ... Increase character's level.
ALT + F ... Upgrades and purchases become free.
ALT + S ... Time shift.
ALT + Q ... Time compression engaged.
ALT + Y ... All enemies on screen turn into butt sauce.

Submitted by Johnny Boy, omarkhaled_2002_2
All (Unverified)

Cheat: Make your Own Taunts
First, go into C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold Crusader\fx\Speech or wherever you installed Crusader. You will find a bunch of sound files. You need a microphone to do this. To make this easier, put the list of files in alphabetical order. Now, scroll down to the file Insult1. Insult1=F1 and you get the idea. (You can double click to listen to the file). Now right click on Insult1 to bring up a menu. Look down the list and find, "record". Click on that and it should bring up the sound recorder. Press record, record what you want to say and click stop. Instead of going to file save, press the close box and it should come up with a message stating the directory of the file changed and it will ask you if you want to save the changes. Click yes. Now, you can go into the game, press F1 and you should hear your recording. You can also do this with any other file in the speech folder. Note: Be aware that you can't change the file back to its original voice unless you reinstall the game. This is based on Windows XP and it might not be the same on Windows 98. etc.

Eto tako pise. medjutim "main menu" nepostoji nigde u strongholdu,i na nista od ovovga ne reaguje. Neznam sta je poenta ovog drugog dela ako neko moze da prevede i razjasni.

u prvom delu to 'press shift + alt + a' je bilo da ukucas u onom prvom prozor koji ti se pojavi
(ono load game i td). a za crusadera ne znam ,ali pokusaj to isto i u igri kada pretisnes esc.
a uglavnom su sve sifre da ti menja glas ,mislim umesto greetings ,ti stavis nesto bezveze i tako.
a tek za 2 su mnogo glupe .
evo npr:dobices neograniceno kamenja ,ako pretisnes pauzu i odna izbrises neki zid ,ali kada se vratatis na u igru kamenje nestaje.pa koja je onda svrha ove sifre

napokon sam shvatio sta da radim u onoj misiji kada treba da saljes hranu ser williamsu!!!
ja sam slao nekim drugim seljacima ,a ne njemu .
nego jel neko igrao i druge nastavke strongholda (zaboravio sam imena,ali ne crusader i 1 deo)

/I/I@Ī@:
u prvom delu to 'press shift + alt + a' je bilo da ukucas u onom prvom prozor koji ti se pojavi
(ono load game i td). a za crusadera ne znam ,ali pokusaj to isto i u igri kada pretisnes esc.
a uglavnom su sve sifre da ti menja glas ,mislim umesto greetings ,ti stavis nesto bezveze i tako.
a tek za 2 su mnogo glupe .
evo npr:dobices neograniceno kamenja ,ako pretisnes pauzu i odna izbrises neki zid ,ali kada se vratatis na u igru kamenje nestaje.pa koja je onda svrha ove sifre

USPEO sam da predjem svih 50 pedeset kampanja.

Back