Stronghold

/I/I@Ī@:
ja jos koristim taktiku starih grka.
napravim zid u obliku levka s time sto je uzi kraj blize meni ,tu stavim naftu a okolo kule
i kad dodje gotov je.
ovako su grci mogli da dobiju persijance u onoj bici ,mislim da je termiljopiljksa ,da ih nije izdao .
termopolj?
klanac?
ali toga nije bilo to
a mozda sam totalno omasio
grci imaju dosta mesta na T :lol:

jaoo zaboravio sam ime ... valjda je termopolj ... znas ono kad je bio rat izmedju grka i persijanaca ..pa je bila ta bitka kod termopolja ...i bio je uzan prostor a grci jos imali ona velika koplja i mogli su da pobede daleko brojnije persijance ...da grke nije izdao neki ...ne znam koji :D

nisu grci nego spartanci :p
300 spartanskih ratnika i njihovi malobrojni saveznici sve ukupno ako je bilo 400 ljudi
a taj zid nije bio polukrug
nego nakrivljen da vbi moglo da se hoda po njemu
tacnije da bi mogli da se zalete na persijance kada se priblize
a za izdajnike se ne zna tacno
neko je odveo besmrtne (10000 elitnih persiskih vojnika) kroz planine
gde su ti malobrojni saveznici trebali da cuvaj uzan prolaz
ali su pobegli

Moram malo da se opustim prije price...koji litar shljivovitze :twisted:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Термопилска_битка
da ne pisem ovdje svoju verziju,jer ce biti puno...eto linka pa procitajte...
Mene je potresla...kad sam je (davno) procitao instalirao sam Rome:Total War uzeo 3 kohorte i barnio se od full armije varvara...;-)
Meni je isto tako mocna Bitka na Maratonskim poljima...polije pobjede grka,vojnik je trcao 42km,kad je stigao rekao je"Pobijedili smo" i umro je :-( .U njegovu cast se odrzava maraton kao atletska disciplina
;-) bw za mene

Crusader je najbolji, tu ima najvise klanja, a u dvojci mi se svidja sto mozes da upotrebis one sprave za mucenje stanovnika, a ne ko u prvom delu samo da ih gledas. :twisted:

Back