C
chika_doktor
Gost
dobar je konjak za pritisak...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Isto. I kad nisu vrućine.miranda:imam jako nizak pritisak i na ovim vrućinama sam poluživa. Kako da pomognem sebi.
ovo niko ne zna?ili vam je dosadno pitanje?hanibaI77:od kad sam u fr nemam pojma koliki mi je pritisak
kazu mi 12
ja pitam "a to znaci?" "dobar je"
koliko je to na "nasem"?![]()
Nije...anakin:a jel 100/58 nisko?
forumas:Poznato je da su lekari uglavnom losi matematicari.Moram da dopunim dr-ov odgovor na pitanje koje je postavio hanibal77.Jedinica za pritisak u SI sistemu je Pa (paskal), stara jedinica za pritisak je mmHg (milimetar zivinog stuba).Pretvaranje jedne jedinice u drugu je prilicno jednostavno, i moze se izvesti pomocu digitrona, bez ikakvih tabela. 1 mmHg=133.3 Pa.Dakle 120mmHg je 120x133,3 Pa, a to je 15996 Pa, tj.15,996 kPa (oko 16 kPa).
Dakle Hanibal77, vrednost koju ti kazu u fr podeli sa 1,333 i znace koliki je tvoj pritisak izrazen u mmHg.
drinjaca:Ja se ne razumeme u te pritiske, a imam neki skupoceni aparat iz Nemacke.Evo malopre sam izmerio i pokazlo mi je da imam 154 sa 93 /79 otkucaja. Da li je to normalan pritisak. Imam 29 godina. Inace zadnjih par meseci (pa i godina dana) je u nijansi manje ili visi isti pritisak. Pozdrav.
forumas:Mala ispravka: ne kaze se tim, nego time, i nije reko, nego rekao.Misim da bi doktori trebalo da povedu racuna i o drugim stvarima osim onih usko vezanih za svoju profesiju.Mozda, posle toga vise ne bi bili prototip i skolski primer "fah-idiota".
forumas:Predhosni post sam slucajno poslao pod tudjim pseudonimom.Didi1703, sledeci put kada odlucis da odes sa foruma, odjavi se, narocito ako si u internet centru.
forumas:Engleski jezik sigurno nije ni najlepsi a i jedan je od ....
forumas:Od juce izlazi besplatni dnevni list "24 sata".Ja, licno mislim da je posredi neka spletka, ili je cilj smanjiti tiraz drugim novinama....
forumas:...Dakle Hanibal77, vrednost koju ti kazu u fr podeli sa 1,333 i znace koliki je tvoj pritisak izrazen u mmHg.
forumas:…nikada ne koristite penicilin ili druge antibioteke jer su pronadjeni zahvaljujuci zivotinjama a u krajnjem slucaju i ubijaju zivotinje ( i bakterije su zivotinje).
forumas:Jelena Bacic Alimpic nije zavrsila filozovski nego filoloski fakultet .
Evo i veceras 152 sa 99. Moram sto pre kod lekara. Hvala i pozdrav.Nije normalan, daleko je iznad normalnog, posebno obzirom na to koliko imas godiona. Obrati se lekaru.
tacno. a i prilicno je logicno. ako pijes tecnost, a ona se zadrzava u organizmu, povecace ti se krvni pritisak. kao pritisak vode u cevovodu. sto je vise vode, veci je pritisak. a kazu da so zadrzava vodu u organizmu.dr:Sta doktori?Veliki deo populacije pati od niskog pritiska,istina je da postoje efortil tablete ali doktori preporucuju puuuuuuno tecnosti(kisela voda,caj,koncentrovane supe iz kesice,slana jela)sklanjanje od vrucine(posto je sad zima manja je takva problematika),izbegavanje kafe(jer obara pritisak!),podizanje nogu pri sedenju i lezanju.I to je to!
SA MAMINE....A I CESTO MI SE VRTI U GLAVI.......JEL TO MOZDA ZBOG PRITISKA??WithdrawnWater:Zavisi od konstitucije, malo je ispod ocekivanja za tvoj uzrast, ali ukoliko je to tvoj stalan pritisak na kome tvoje dtelo dobro funkcionise i na koji si adaptirana - onda je to to. Inace, najverovatnoje postoji u poroidici sklonost ka hipotenziji: ko ima nizi pritisak sa mamine ili tatine strane?