Grof Vronski
Legenda
- Poruka
- 60.495
DRUGARCICU, NEMOJ TO DA RADIS VISEE!
Neću,svakako !
Svaki let skrati mi godinu - dve života.
Odlučio sam da ne letim više.
U poslednjih 15 godina nisam leteo,a i neću.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DRUGARCICU, NEMOJ TO DA RADIS VISEE!
Plašim se ali eto letim nekakoPopijem bromazepam i primijetio sam da mi tokom leta pomaže kad stavim slušalice i slusam neku muziku(sto glasnije).
Zadnji put sam letio iz Budimpeste za Podgoricu sa avionom koji je imao 30 sjedista-manji nikad ni vidio nisam putnicki avion i natjerao sam sebe da cijelo vrijeme zurim kroz prozor i gledam dolje ne bi li razbio strah nekako.
Vidjecemo kad budem putovao sledeci put jesam li makar malo uspio!
drugar, kolko ti imas godina uostalom? mislio sam da si mladji.Neću,svakako !
Svaki let skrati mi godinu - dve života.
Odlučio sam da ne letim više.
U poslednjih 15 godina nisam leteo,a i neću.
drugar, kolko ti imas godina uostalom? mislio sam da si mladji.
, totalni fijuk.Ja uvek mislim da sam jedina koja se plaši. Zagledam ostale ljude pre poletanja, svi bre cool...jedina pratim stjuardese kada objašnjavaju proceduru iako je znam napamet, pamtim gde su izlazi i izbrojim redove do najbližeg, totalni fijuk.
Obavezno popijem lekić, nikada ne sedim do prozora, volim da sedim kod krila aviona, i vezana sam od momenta poletanja ne odvezujem se nikako..e to dok me stujard nije polio ledenim sokom od jabuke, pa sam morala da se odvežem da mi obrišu leđa nekako, al nisam poklekla kada su insistirali da odem do toaleta da mi daju da se presvučem, ne, ne i ne...zato sam na letovanju imala temperaturu 4 dana.
Moj strah, tj panika traju dok se avion ne popne na predviđenu visinu, tada više nemam tu paniku, napeta jesam ali mogu da pričam, da prelistam časopis , da bacim pogled na oblake...a sletanje mi je najomiljeniji deo, iako je narizičniji, ali mi nekako zemlja blizu pa mi lako.....Mislim generalno ne volim visinu, ali mi u avionu nije visina presudna za strah, ako krene da pada pa svi će se plašiti podjenako, nije ni strah od smrti..nemam pojma...ne volim taj osećaj kad nisam na čvrstom tlu.
DRUGAR, TI NE BI MOGAO DA SAKRIJES STRAH OD MENEE!

ne, ja totalno opusteno letim onako kezual...
i .

hihihihihihihihihihihihihihihii
Ja uvek mislim da sam jedina koja se plaši. Zagledam ostale ljude pre poletanja, svi bre cool...jedina pratim stjuardese kada objašnjavaju proceduru iako je znam napamet, pamtim gde su izlazi i izbrojim redove do najbližeg, totalni fijuk.
Ovo sve radim
Obavezno popijem lekić, nikada ne sedim do prozora, volim da sedim kod krila aviona, i vezana sam od momenta poletanja ne odvezujem se nikako..e to dok me stujard nije polio ledenim sokom od jabuke, pa sam morala da se odvežem da mi obrišu leđa nekako, al nisam poklekla kada su insistirali da odem do toaleta da mi daju da se presvučem, ne, ne i ne...zato sam na letovanju imala temperaturu 4 dana.
Uvek sedim do prozora,da bih se zabavila slikanjem oblaka,to me,kao smiruje
I mene su polili ledenim cajemkada sam sedela do prolaza,i rekla sam:tad i vise nikad.Uvek trazim da sam do prozora.
Moj strah, tj panika traju dok se avion ne popne na predviđenu visinu, tada više nemam tu paniku, napeta jesam ali mogu da pričam, da prelistam časopis , da bacim pogled na oblake...a sletanje mi je najomiljeniji deo, iako je narizičniji, ali mi nekako zemlja blizu pa mi lako.....Mislim generalno ne volim visinu, ali mi u avionu nije visina presudna za strah, ako krene da pada pa svi će se plašiti podjenako, nije ni strah od smrti..nemam pojma...ne volim taj osećaj kad nisam na čvrstom tlu.

hihihihihihihihihihihihihihihii
a kako ja to ovde spamujem?Sine smaraš, pali na politiku pa tamo spamuj
[COLOR=""]Koliki je vaš strah od leta avionom ?
Da li on uopšte postoji ?
Malo je ljudi,koji su potpuno ležerni na visini od 11.000 metara.
Kako se borite sa strahom i kako ga suzbijate ?
Poželjno je da na temu odgovarate iskreno,
ali vam se neće zameriti ako malo i lažuckate.....
Da li ste prisustvovali nekom ne svakidašnjem događaju,
koji je prouzrokovao strah od leta.
Opišite slučaj......!
[/COLOR]
Nemam strah od leta... vise sam takoreci u vazduhu nego na tlu,od pocetka godine do sada imala sam preko 30 letova... tako da ... vise sam oguglala,jedino sto imam problem sa pritiskom i jako me bole usi kad se spustamo...
Leteo sam više od 50 x .
Ali,nikako taj strah ne mogu da potisnem.
Čak ni da umanjim....
Svega što je vezano za avionske nesreće (lokacija,uzroci,broj žrtava....)
setim se u toku leta.
To se u psihijatriji naziva "prisilne misli",koje pojačavaju paniku.
I,prosto,ne mogu da se iz toga izvučem.
Avionom idem isključivo kad drugo rešenje ne postoji.

Ni sama ne znam di san sve bila, kud san sve letila,a svaki put kao da je prvi , mozda i gore
Nema lipseg osjecaja od pozdrava pilota i izlaska iz aviona
Zadnji put( let 4 ure) sam bila recimo ok, nisam povracala, nisam imala napade migrene, nisam lezala na podu sa nogama na stolici, nisu me polivali vodom....malo sam slusala pilote, psihologe, stjuardese, mehanicare na internetu pa sam se u toku leta prisjecala njihovih rici, mislila pozitivno i eto nekako se "normalna" spustila na zemlju.
Inace nije me toliko strah letiti velikim prekooceanskim avionima, koliko ovim lokalnim frezama i motokultivatorima
jednom prilikom sam letila pokvarenim avionom 2,5h ...kad san to prezivila, kad onda nisan imala infarkt malo kad cu..ali o tome ne mogu pisati jer mi srce odma pocne preskakati
Kad pricam o letenju tresen se od straha, neki da san trazila neke avionske karte i dok sam pricala sa turistickom agencijom preznojila san se 345 puta....a letiti moram, odnosno ne moram....ali ne mogu ni sidit doma i cekati da lipote svita dolete meni![]()
moje...ja te sve vreme zamisljam u tim tvojim fazama,znajuci kakva si panicarka
(i umirem od smeha,priznajem
)Tu ima jedno "ali"....
I prisustvo toga "ali" komplikuje stvar i pojačava strah.
Naime,kada se dogodi neka stravična nesreća na železnici,
u vozu sa 750 putnika,pogine,recimo i 150.
Ali,600 preživi.
U autobuskoj tarapani pola pogine,ali 30-tak preživi.....
Saznanje da prilikom pada aviona ginu svi - navlači jezu !
Takav je slučaj kod mene.
Jedna je Vesna Vulović.
To je neponovljiva slučajnost.
Zato je i ušla u enciklopediju svetskog aviosaobraćaja.

Teši se time da je strah realan,ne imaginaran....iscitah postove i prepoznah se...letela sam nekoliko puta (chak)ali su to bile krace ture...mogla sam i drugacije da stignem ali sam NAMERNO izabrala aviJon,sve u nadi da cu uspeti da susbijem strah...nisam imala muchninu niti sta slicno ali mi bude muka od straha u stilu pa boze ispod nema nista...mislim na tlo...naravno kad treba da uzleti moram da zauzmem polozaj kao kod prinudnog sletanja ono glava medju kolenima,i tek kad postigne visinu malo odahnem...i obavezno volim da sam kod krila(za svaki sluchaj)i sijaset gluposti...mozda cu imati priliku da otputujem u Ameriku...ali kad pomislim na transkontinentalni let od 8 i vishe sati,meni vec bude muka...mada mislim da se treba odvaziti i probati,ono pmagala u smislu lekica i mozda malo akohola...ono umrtvim se sa tim i bice ok..hvala Bogu da moj sin nema takvu frku,jer je vec nekoliko puta dolazio i odlazio,shta vishe spava ,gleda film klopai sl...kao ja u busu...
p.s.bash mrzim sto sam takva kukavica,jer to je to...
...i...i obavezno volim da sam kod krila(za svaki sluchaj)
E to me baš zanima, zašto? Zar nije svo gorivo baš u krilima i kad bi, ne daj Bože, pao avion uvek je kod krila najgore? Bar tako mislim. Zar nije zadnji deo aviona najbezbedniji?