Strah i kako ga prevazići

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnoge stvari u životu uradimo ili ne zbog straha.Zašto se plašimo?Da li je strah urođen ili stečen?
Naučno je dokazano da se rađamo sa dva straha,a to su: strah od pada i strah od buke.
Kako odrastamo ta dva straha nestaju ,ali se javlja mnogo drugih,stečenih strahova.
Ako smo uspeli da pobedimo ta dva urođena straha,zašto ne bi smo mogli i one koji su stečeni?
Šta vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?

Само и једино суочавањем.

Strah je Operativni Sistem koji se prenosi sa kolena na koleno i kojeg nam vaspitači u najranijim godinama usnime u mozak.
Sastoji se od mnogo manjih programa i drajvera, koji imaju zadatak samo jedno- očuvati OS.

Tehnika za deinstaliranje i brisanje nepotrebnih strahova zove se Neuro Lingvističko programiranje (NLP).

odsustvo/prisustvo realne opasnosti.

strah je mrak, suprotno - svetlost.

Strah je neznanje, suprotno - znanje.

kad upališ svetlo i saznaš da u mraku nema baba roge, prestaje i strah.

a odakle uopste ideja o baba-rogi? ako je neko vidio baba rogu onda mora da je to 'vidjenje' bilo po danu...
ukratko: niko se ne boji mraka zbog mraka, nego zato sto je prije bio dan pa mu se dan nesto bas i nije svidio ..:-D

Strah je Operativni Sistem koji se prenosi sa kolena na koleno i kojeg nam vaspitači u najranijim godinama usnime u mozak.
Sastoji se od mnogo manjih programa i drajvera, koji imaju zadatak samo jedno- očuvati OS.

Tehnika za deinstaliranje i brisanje nepotrebnih strahova zove se Neuro Lingvističko programiranje (NLP).
Ovo si odlično rekao. (Izgleda ds se baviš programiranjem). Zamolio bih te da po ovom šablnu definišeš svest.

Ma covek prica o nekoj terapiji hipnozom dje ti isperu mozak, tj. trajno
izmijene neke stavove koje imas u predsvjesnom. Vrlo neefikasna, djetinjasta,
i smijesna teorija da se covjek moze 'reprogramirati' jednom jedinom ili sa vise hipnozoa...

Dokazano je odavno da je to sve bezuspjesno, iako ovi naucnici toboz opet oce da rade to..
Sam naziv je do bola smijesan, neznam tacno kako bjese naziv te 'psihoterapije'
ali stvarno sadrzi u nazivu rijec 'programiranje'. :) lol! lol! lol!

Sam Frojd je pokusavao 1890 i neke da radi takve stvari - naravno, uvjek bezuspesno. Kasnije je priznao za te pokusaje da su bili krajnje smijesni.

Strahovati znaci umirati 100 puta na dan - Dj. Jaksic.....
Zao mi je ljudi koji zive u nekim srahovima, mada je gora ona varijanta kada si u strahu a nisi toga svestan i to nije ocigledno. To su gori strahovi nego oni koji se vide "golim okom"

ne,nego bukvalno strah od straha..postoji taj termin u psihijatriji i odnosi se na strah da ti se ne desi strah...tzv lebdeci strah,koji moze izazvati napad panike i slicno...

postoji, to sam im'o kad sam im'o 5 godina:?zaebano je!!. Nebitno kako se zove, ali zove se fobija od straha.
Postoji cak (u nekoj skoli psihoterapije) i fobija od sujevjerja. Svakakve fobije ..
skrenuh s teme:oops:

E ljudi, prvobitni strah, znate ono sa trcanjem, resih jer sad imam psa gonica, al zlo ne spava, kazu nikad. Sada kad se pogledam u ogledalo, prosto se uplasim koliko sa godinama sve vise licim na jednog od svojih roditelja I Mislim, dr Bob, a i ostali da li je to normalno ? Jedan lik sa foruma me podseti na onaj film ,,Davitelj protiv davitelja" , evo suze mi krenuse na oci...

Back