drbob
Iskusan
- Poruka
- 6.294
Negacija negacije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čovek treba da sazna šta je strah i zašto mu je dat. Kada to postigne onda strah nestane. I to ga, ni slučajno, ne čini ni ludim ni glupim. Naprotiv.Ljudi bez straha nisu hrabri. Ne, oni su ludi, ili glupi...
Hrabri ljudi "samo" smeju da se suoce sa svojim strahom.
Izvin'te što se plekam...Džogiraj danju,u neko prikladnije vreme,ili džogiraj u društvu,i rešio si problem.Jednostavno.
Neće, ali to i ne znači da nema načina da se čovek oslobodi svih strahova a da pri tom ne bude mrtav ili lud.Izvin'te što se plekam...
Ali... neće učiniti da nestane strah od trčanja noću... tako što će trčati danju ili u društvu.
Čak i ako bude trčao danju i dalje će imati strah od trčanja noću... jer je taj strah razuman i opravdan... a uz to uopšte nema strah od trčanja danju i u društvu.
Isto kao što ja neću učiniti da nestane moj strah od insekata... tako što ću se igrati sa mačićima...
Ah da...zaboravih metodu 2 ako prva dovede do kontraindikacija.
'Smjeehom straah pokrijem uuvjeek...'
Ljudi ja se plašim kiseonika, kako da rešim problem?
A koji su to načini?Neće, ali to i ne znači da nema načina da se čovek oslobodi svih strahova a da pri tom ne bude mrtav ili lud.
Fino si to rekao.Strah je tu da se suocimo sa njime, a od nase snalazljivosti zavisi da li cemo pri tome i nastradati. Hrabar nije jednako Lud.
Mislim da je najveci problem naseg doba strah od straha. Normalno je bojati se, ali nije normalno izbegavati svaku situaciju u kojoj postoji mogucnost da se bojimo. Nasu sadasnjost oblikovali ljudi koji su se bojali. Svaki pokret civilizacije nosio je sa sobom strah hiljada ili miliona, i pri tome ne mislim samo na ratove. Da su nasi velikani izbegavali svoj strah, ostali bi u vremenu pre kamenog doba...
To ne znaci da onaj ko se boji visine treba da skoci sa visine. Ne, ali moze da stane na ivicu, da pogleda dole, zamisli sebe kako pada, suoci se sa tom mogucnoscu, i potseti sebe, naravno, da se cvrsto drzi za tu ivicu, i da je na sigurnom sve dok to sam zeli.
Mnoge stvari u životu uradimo ili ne zbog straha.Zašto se plašimo?Da li je strah urođen ili stečen?
Naučno je dokazano da se rađamo sa dva straha,a to su: strah od pada i strah od buke.
Kako odrastamo ta dva straha nestaju ,ali se javlja mnogo drugih,stečenih strahova.
Ako smo uspeli da pobedimo ta dva urođena straha,zašto ne bi smo mogli i one koji su stečeni?
Šta vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?
Pardon, samo da, kao ljubitelj horor žanra, citiram Lavkrafta:
Najstarije i najjače ljudsko osećanje je strah, a najstarija i najsnažnija vrsta straha jeste strah od nepoznatog.
Да.
Најбољи начин за превазилажење страха је учење. Што мање непознаница то мање страха. ;-)