Angelico-Payne
Zainteresovan član
- Poruka
- 240
Ali patak ,nemoguce je da postoji covek koji se nema strah, to je nemoguce..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vanjusica:U bre, a ja mislila da sam samo upala u neku letargiju koja meni apsolutno nije svojstvena. Mislim da je Minotaur u pravu jer se meni trenutno desava nesto zivotno (najbolja drugarica vodi borbu sa teskom bolescu) i da me je ta situacija dovela do momenta kada shvatam da je zdravlje najvece bogatstvo. Mozda me to saznanje uzelo malo vise pod svoje - odlazak u totalno drugu krajnost ali moja podsvest radi svoje.Podsvest trazi akciju i reakciju, a njih trenutno nema. I tacno je da se malo zavaravam boravkom na foumu ali.... U svakom slucaju mi taj strah nije nimalo prijatno saznanje, ali barem sam ga svesna.Pojavice se moje reakcije, suvise sam ja veliki zivac da bih se pretvorila u zombija.
Šta je razumijevanje ako nije znanje? I te kako znanje ima veze sa strahovima, posebno duhovno znanje. Ako poznaješ svoj duh onda ćeš znati i njegove strahove. Ako saznaš moći duha onda ćeš znati i da ovladaš emocijama, pa i strahovima. Ako znaš da je život najbolji bez straha, onda ćeš znati i kako da ga živiš. Svako znanje ne pruža samo nauka. Znanja mogu doći i sa druge strane.Minotaur:Strepnja nam je svima svojstvena, samo se teško podnosi u velikim količinama...Inače, potiskivanje i malo (samo)zavaravanje su uobičajene strategije u redukciji strepnje, nema tu niceg lošeg. Bojim se, jedino, da nema ništa od "odricanja" od straha i "novih životnih filozofija" o cemu prica rista, jer znanje nema nikakve veze sa strahom i nesvesnim... Samo razumevanje i uvid koji su sasvim drugačiji od znanja i nikako nas ne štite od strepnje, pomažu nam da je (lakše) prihvatimo.
Strepnja može biti i motiv za (samo)preispitivanje...Frojd bi, verovatno, ostao (nad)prosečni lekar svog doba, da ga nije duboka strepnja posle smrti njegovog oca uputila u analizu snova i uvid u ljudsku motivaciju...
U svakom slučaju strah u svim oblicima, kao gotovo sve u životu, ima dobre i loše strane.
Nijesu svi opterećeni da, po svaku cijenu, postanu neko i nešto i postignu zavidnu karijeru. Neko je savršeno zadovoljan sasvim običnim životom. Tačno je da pomenute loše karakteristike postoje kod mnogih ili se vremenom stiču, ali se lako eliminišu duhovnom nadgradnjom. Duhovna nadgradnja nije suvo naučno znanje. Duhovnom nadgradnjom postiže se smiren život bez frustracija i izčašenosti od strahova.Tuzni_patak:I tu dodjosmo do nečeg jako bitnog , ali i opasnog ....PRIHVATANJE.
Prihvatanje svojih sposobnosti , svojih strahova i svojih potreba.
Prihvatanje kao uzrok i opravdanje za učmalost, malodušnost, pasivnost, lenjost, ograničenost, konformizam, slabost....
Strah je opomena. Izražen je kod nezananja. Zato nas neznanje i užasava. Strah od nepostojanja (biti pa ne biti) postoji samo kad se ne vidi (ne zna) SMISAO. Može se znati šta je zdravo i šta je zdrav duhovni život. Zdrav duhovni život jeste ljudska sloboda. Međutim, ona nije baš potpuna (s druge strane i jeste) tj. nije bez ičijeg uticaja, jer je tako Tvorac htio. (Imamo slobodu da se ljutimo na Njega, ali za naše gore). SMISAO postoji i saznaje se. Znanjem se dolazi do Njega. Kada se sazna SMISAO onda ga vera održava. U suprotnom je utjeha vredna slepila (pada u ništavilo besmisla). Uvijek glasam za SMISAO jer ne vreujem da slepilo može spasiti.Lexa:Jeste, izbegavamo život. Lepe stvari, nesigurnost uzrokovana strahom, koja tako postane deo ličnosti da nas parališe, ne govorim o sebi, gledam ljude.
Ali ja bih volela da se definiše život i strah, najužasniji od svih, strah od nepostojanja, koje nas čeka. To je strah broj jedan, od koga sve kreće, i u životu vidimo neživot, besmisao.
Bol je podnošljiv, ako mu se ne prepuštamo. Mislim, fizički.
Psihički je tu, nekada je jači, nekada slabiji, ali uvek prođe. To znamo. Ali ono što ne znamo, to nas kompletno užasava, daje životu onu dimenziju koju sam život ne priznaje da ima, onda potražimo odgovor tamo gde ga najglasnije nude i stvorimo novi svet. Jer, strah jeste jedan od prvih, najvažnijih i najsnažnijih nagona, kao takav pokretač sveta na jedan snažan, predvidiv način.
Za sve što jesmo, kao društvo, imamo da zahvalimo strahu...
I kada svaka kriza prestane, ostaje pitanje - čemu sve to?!
Živeti život... Od danas do sutra... Lepo i pametno, daaaa... A šta ako dozvolimo prirodi da pobedi? Priroda nam je dala strah, ali i radoznalost.
Izvinjavam se zbog nerazumevanja citata. Editovaću post.
Želim da skrenem pažnju na to da ti, ja, Patak ili Helen zaista ne znamo šta je zdravo, šta je fizički zdrav život, kamoli duhovno. Do nedavno je biilo zdravo piti andol svaki dan, a sada provališe da to izaziva neka oboljenja, nisam u toku, ali shvatate poentu? Ni doktori ne znaju, a mi?
M, zdrav duhovni život je ljudska sloboda. To je jedina stvar za koju 100% znam da je dobra za dušu. Duh, kako god...
Prava sloboda se može postići samo bez ičijeg uticaja, ali niko ne želi da živi takvim životom, zar ne? Svima nam treba reći da život koji živimo IPAK ima smisao...?
Postoje cene koje nisam spremna da platim, utehe kojima malo fali da budu vredne slepila, ali im ipak fali. Slepilo je dvosmerno, samo treba izraziti sumnju. Ja glasam za sumnju. Uvek i svuda. Makar bili alkosi
Nekako su povezana ova dva citata...
Da, Patak. Ako hoćeš da živiš život bez straha i spoznaž pravu duhovnost, dobrovoljno se odreci svega materijalnog koje je trenutno u tvom posedu.Angelico-Payne:Imao pa nemao, je najbolje sto moze da se desi coveku... i to ne samo ekonomski.. neki se samo tako mogu probuditi....
ristob:Strah je opomena. Izražen je kod nezananja. Zato nas neznanje i užasava. Strah od nepostojanja (biti pa ne biti) postoji samo kad se ne vidi (ne zna) SMISAO. Može se znati šta je zdravo i šta je zdrav duhovni život. Zdrav duhovni život jeste ljudska sloboda. Međutim, ona nije baš potpuna (s druge strane i jeste) tj. nije bez ičijeg uticaja, jer je tako Tvorac htio. (Imamo slobodu da se ljutimo na Njega, ali za naše gore). SMISAO postoji i saznaje se. Znanjem se dolazi do Njega. Kada se sazna SMISAO onda ga vera održava. U suprotnom je utjeha vredna slepila (pada u ništavilo besmisla). Uvijek glasam za SMISAO jer ne vreujem da slepilo može spasiti.
drbob:Zašto se plašimo?Da li je strah urođen ili stečen?
Ako smo uspeli da pobedimo ta dva urođena straha,zašto ne bi smo mogli i one koji su stečeni?
Šta vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?
Hellen:Ко је уопште спомињао каријеру???
Tuzni_patak:Ja nisam.....ama ni pomislio....
Tuzni_patak:Animalizam je vezan za bioegzistenciju.
U prevodu , očekivati da ne postoje animalni uticaji i ponašanja u fizičkom svetu je iluzorno.
Karijera je vezana za egzistenciju.
[/QUOTE
Strahovi su opomene koje čpvjeka trebaju dovesti do pravog znanja. Kada i kako se zna da je znanje pravo, odnosno kada nije poluznaje ili neznanje? Šta čovjeku uliva sigurnost da je na pravom putu?Tuzni_patak:Strah je refleks koji nastaje poluznanjima....a ne neznanjima....
ristob:Strah je opomena. Izražen je kod nezananja. Zato nas neznanje i užasava. Strah od nepostojanja (biti pa ne biti) postoji samo kad se ne vidi (ne zna) SMISAO. Može se znati šta je zdravo i šta je zdrav duhovni život. Zdrav duhovni život jeste ljudska sloboda. Međutim, ona nije baš potpuna (s druge strane i jeste) tj. nije bez ičijeg uticaja, jer je tako Tvorac htio. (Imamo slobodu da se ljutimo na Njega, ali za naše gore). SMISAO postoji i saznaje se. Znanjem se dolazi do Njega. Kada se sazna SMISAO onda ga vera održava. U suprotnom je utjeha vredna slepila (pada u ništavilo besmisla). Uvijek glasam za SMISAO jer ne vreujem da slepilo može spasiti.
ristob:Ne plašim se komunista. Komunizam u EX YU bio je i dobar. Jedina zamjerka, i dovoljan razlog za propast, mu je sto je lakonski amputirao jedan vrlo važan drustveni (i covjekov) organ koji je kod nas, prije njega, bio prilično prisutan i zdrav. Generacije koje su se vaspitavale bez ovog organa brzo su se suočile sa strahom od besmislenosti i nihilizma. Masovno pijanstvo, prisutno u skoro svim bivsim komunistickim zemljama, samo je prividno bilo zbog gusenja čovjekove slobode. Pravi razlog je nemanje duhovnog zivota i neshvatanje da je zdrav duhovni zivot jako bitna karika za pravilan odnos prema zivotu svakog covjeka.
Andreavk:... a sta cemo sa cinjenicom da je od propasti komunizma u svim istocno evropskim zemljama doslo do enormnog pada nataliteta - u bogatim kapitalistickim zemljama taj trend postoji od ranije i nije tako drastican dok najsiromasnije zemlje taj problem kao da i nemaju....mrzi me da objasnjavam ali ne mozes na svet gledati crno - belo
Angelico-Payne:Bio bi i ovde da ja pisem zakone...
Abortus treba da bude za pocetak jedini zlocin koji treba da bude propracen smrtnom kaznom za sve ucesnike od doktora, onih koji su pomagali u medicinskom zahvatu, do majke, i eventualno onoga ko je nagovarao na taj cin. To je hladnokrvno ubistvo sa umisljajem,sa otezavajucim okolnostima, protiv zrtve koja ne moze ni da se brani.