Stopala i Šake

evo , Teta ima zaista sexy stopala
Capture57.JPG

Iako oduvijek imam ovaj fetiš, nikad ga nisam u potpunosti prihvatio. Generalno, seksualni nagoni su takvi kakvi jesu, ne utječeš na njih niti ih treba pokušavati razumjeti i stavljati u racionalne okove. Tu racio ne postoji, pa se i ne treba tangirati oko toga šta te privlači ili ne. Gadne su meni mnoge druge stvari, ali kroz ono što je meni privlačno mogu shvatiti da je također nekome drugom privlačno nešto što meni nije.

Ne mogu tačno objasniti zašto me privlače stopala, osim što znam da je povezano sa osjećajem submisivnosti u tom seksualnom aspektu koji mi je povezan isključivo kroz stopala i brojne S/M igrice koje idu uz to. No, pošto posjedujem i drugu, dominantnu ili dominantniju stranu, ta dva svijeta se sudaraju i tu dolazi do problema. Kad je domino mod uključen, nemam želju za stopalima, ali da bih seksualno mogao postići uzbuđenje, moram ga s vremena na vrijeme isključiti, jer to uzbuđenje mogu postići jedino kroz ovu i sličnu submisivnu vrstu igrica.

Elem, eto neki moj doprinos iz ličnog iskustva.

I da, Ana. Dobre fotke, samo nastavi.

Iako oduvijek imam ovaj fetiš, nikad ga nisam u potpunosti prihvatio. Generalno, seksualni nagoni su takvi kakvi jesu, ne utječeš na njih niti ih treba pokušavati razumjeti i stavljati u racionalne okove. Tu racio ne postoji, pa se i ne treba tangirati oko toga šta te privlači ili ne. Gadne su meni mnoge druge stvari, ali kroz ono što je meni privlačno mogu shvatiti da je također nekome drugom privlačno nešto što meni nije.

Ne mogu tačno objasniti zašto me privlače stopala, osim što znam da je povezano sa osjećajem submisivnosti u tom seksualnom aspektu koji mi je povezan isključivo kroz stopala i brojne S/M igrice koje idu uz to. No, pošto posjedujem i drugu, dominantnu ili dominantniju stranu, ta dva svijeta se sudaraju i tu dolazi do problema. Kad je domino mod uključen, nemam želju za stopalima, ali da bih seksualno mogao postići uzbuđenje, moram ga s vremena na vrijeme isključiti, jer to uzbuđenje mogu postići jedino kroz ovu i sličnu submisivnu vrstu igrica.

I da, Ana. Dobre fotke, samo nastavi.
Pa ne znam bas, moze jedino da smeta, ako ne mozes da se zadoboljis na drugi nacin. Ali da se napalis stopalima, pa da ides na penetraciju,
ne vidim nikakav problem...

Pa ne znam bas, moze jedino da smeta, ako ne mozes da se zadoboljis na drugi nacin. Ali da se napalis stopalima, pa da ides na penetraciju,
ne vidim nikakav problem...
Kompleksna je to stvar.

Može se meni, implusivno, dići i na uobičajene stvari, zagrljaj, poljubac, fatanje, ali je uvijek upitno koliko će ostati dignut kada dođe do glavne radnje. Da bih mogao funkcionisati tako potrebna mi je prilično jaka mentalna energija i fokus u odnosu na likove kojima je ta vrsta uobičajene seksualnosti prirodna. A to je iscrpljujuće dugoročno.

Druga stvar, penetracija je sama po sebi dominantan čin i teško je switchati se sa submisivnog na dominantni mod tako brzo. I obrnuto.

Bilo kako bilo, ovog trenutka bih promijenio mozak za neki jednostavniji, koji funkcioniše na površnim, baznim principima. 😏

Kompleksna je to stvar.

Može se meni, implusivno, dići i na uobičajene stvari, zagrljaj, poljubac, fatanje, ali je uvijek upitno koliko će ostati dignut kada dođe do glavne radnje. Da bih mogao funkcionisati tako potrebna mi je prilično jaka mentalna energija i fokus u odnosu na likove kojima je ta vrsta uobičajene seksualnosti prirodna. A to je iscrpljujuće dugoročno.

Druga stvar, penetracija je sama po sebi dominantan čin i teško je switchati se sa submisivnog na dominantni mod tako brzo. I obrnuto.

Bilo kako bilo, ovog trenutka bih promijenio mozak za neki jednostavniji, koji funkcioniše na površnim, baznim principima. 😏
Sve je to u glavi. Meni recimo jeste u neku ruku sabmisivnost, ali palim se na stopala sto su mi jezivo lepa. No ako ti pada u toku penetracije,
uzmi vijagru. I jos jedna stvar. Ogromna je stvar da svrsis u vaginu. Moju sabmisivnost izrazavam kroz ophodjenje i ponasanje,
a ne vezujem toliko za seks.

Upravo tako. Ja imam foot fetish, žensko sam, privlače me muška stopala. To nisu bilo koji muškarci, ne osvrćem se za muškim stopalima na ulici, ali kada je partner u pitanju prosto obožavam njegova stopala. To je apsolutno povezano sa submisivnošću a ima i osećaja da time ukazujem partneru poštovanje. Inače ima i toga da partnera posvatram kao trofej (u pozitivnom smislu) koji je na postolju koje stoji visoko a ja sam ispod tog postolja. Spomenuli ste i jednu bitnu stvar da je penetracija sama po sebi dominantna pa meni nije jasno kako muškarac može da bude submisivan (a žena domina) a posle da prodre u ženu. Kako je moguće da se foot fetish vezuje isključivo za muškarce prema ženskom stopalima a gotovo nikad za žene koje vole muška stopala.

Ja sam izuzetno submisivna i osećam se čak uzvišeno kad uživam u stpalima svoga "gospodara". <3

P.S. Još uvek se stidim svog fetiša, ne mogu to sebi u potpunosti da priznam i niko za to ne zna.

Upravo tako. Ja imam foot fetish, žensko sam, privlače me muška stopala. To nisu bilo koji muškarci, ne osvrćem se za muškim stopalima na ulici, ali kada je partner u pitanju prosto obožavam njegova stopala. To je apsolutno povezano sa submisivnošću a ima i osećaja da time ukazujem partneru poštovanje. Inače ima i toga da partnera posvatram kao trofej (u pozitivnom smislu) koji je na postolju koje stoji visoko a ja sam ispod tog postolja. Spomenuli ste i jednu bitnu stvar da je penetracija sama po sebi dominantna pa meni nije jasno kako muškarac može da bude submisivan (a žena domina) a posle da prodre u ženu. Kako je moguće da se foot fetish vezuje isključivo za muškarce prema ženskom stopalima a gotovo nikad za žene koje vole muška stopala.

Ja sam izuzetno submisivna i osećam se čak uzvišeno kad uživam u stpalima svoga "gospodara". <3

P.S. Još uvek se stidim svog fetiša, ne mogu to sebi u potpunosti da priznam i niko za to ne zna.
Bravo!

Ovo je sa psihološke strane generalno jako dobra tema.

Prvo, paradoksalno je koliko smo kao homosapiensi i, eto, razumna bića, u suštini nerazumni te se i ponosimo sa jedne i stidimo sa druge strane stvarima/stvari kojima/kojih ne bi trebali. Ponos i stid bi, temeljno, trebali osjećati samo u aspektima gdje imamo utjecaj na misli i postupke i gdje, uradimo nešto dobro ili loše. Umjesto toga, ponosimo se onim čim ne bi trebalo, stvarima na koje nismo mogli utjecati niti smo i na koji način zaslužni za njih, a ne onim gdje jesmo, baš kao što se ne stidimo milion stvari gdje smo mogli postupiti bolje, ispravnije, drugačije, već onim u kojima nismo imali nikakav utjecaj. Mal/velik *****, nagoni, fetiši, genetske predispozicije, niko ih nije projicirao na sebe, niko nije zaslužan za njih niti je automatski nešto bolji/lošiji zbog toga, barem u onom kontekstu u kojem bi trebao hvaliti ili kuditi sebe.

Ovim se referiram na tvoj P.S. jer se također osjećam slično, iako intelektualno i racionalno znam da ne bih trebao.

Spomenuli ste i jednu bitnu stvar da je penetracija sama po sebi dominantna pa meni nije jasno kako muškarac može da bude submisivan (a žena domina) a posle da prodre u ženu.

Sve zavisi od toga kako se određeni fetiši manifestuju na nekoga i tu konkretno mislim na ono 'što ga konkretno privlači u tom fetišu?' Imaš osobe koje stopala vole kao fizički objekat, jednako kao što neko voli sise ili dupe te ih i posmatraju tako. U prevodu, ako ih ližu, sišu, ljube, ne gledaju to kao čin svoje submisivnosti, već samo kao fizičko zadovoljstvo. Zbog toga im ne predstavlja problem ni da penetriraju, jer, kako rekoh, te radnje ne posmatraju kroz prizmu submisivnosti ili dominacije.

Ima sigurno još veliki broj različitih mentalnih aspekata i pristupa tome kod različitih osoba, ali ti u ovom trenutku mogu samo iznijeti svoju perspektivu.

Ja volim stopala kao fizički objekat, imam svoje afinitete u tome, ali ključni efekat daje submisivnost koju mogu osjetiti kroz sve te radnje sa njima. No, da bih se mogao "potčiniti", mora biti ispunjeno nekoliko preduslova. 1. Da djevojci to bude ugodno, a ne neugodno. Ako joj je neugodno, automatski se ta želja izgubi i submisivni nagon se isključi. 2. Da me djevojka privlači u dovoljnoj mjeri da bih joj se "potčinio". U prevodu, mora imati određene fizičke i karakterne osobine koje mi se sviđaju. Ljepota, smisao za humor, inteligencija, zanimljivost. Naravno, za moj ukus, jer ono što je meni bilo koji od četiri navedena aspekta, nekom drugom je nešto potpuno drugo, tako da..

Dakle, čitava jedna cjelina je meni neophodna da bi se u potpunosti mogao prepustiti tom nagonu. I šta se desi ako to uradim? Desi se imunost u jednom trenutku, rad ega i javljanje dominantne strane koja tada mora kompenzirati sve to i preuzeti kontrolu, što onda vodi i do same želje da osobu kojoj si do maloprije bio potčinjen, potčiniš sebi. Ne mogu reći da je to kod mene čisto fizičko seksualno zadovoljstvo poput ovoga sa submisivnošću, ali neka vrsta mentalnog koja se projicira na fizičko jeste. I ima tu želje i za penetracijom i za raznim igricama u kojima sam ja dominantan, ali je sa mojim mozgom debilom uvijek pitanje koliko će trajati i držati ta energija, što potom stvara još veći pritisak kada trebam obaviti ono glavno.

Eto, to je slučaj iz moje perspektive, nekoga ko ima dvije potpuno suprotne strane u sebi i koji uvijek mora koalirati između njih da bi mogao "normalno" funkcionisati, što je dugoročno prilično iscrpljujuće i zbog čega bih volio da sam jednostavniji tip formiran na bazičnim postavkama. Ali, nisam birao, ******.

Volio bih čuti i mišljenja djevojaka kojima su stopala erogena zona. Šta ih tačno privlači ako im frajer ljubi ili liže stopala, kako to na njih djeluje, mentalno, kad su primijetile da im se to sviđa i tako dalje.

@Strong&Weak

davno je bilo kada je cika, tj ja experimentisao
ali mogu da ti kazem da sisanje palca na zenskom stopalu je vise puta upalilo
iako su se prvo protivile tom cinu.

Nasam se da si upoznat da je ljudsko stopalo prepuno nevrnih zavrsetaka
koje ako se pravilno stimulisu mogu da naprave DOBRO ili lose covekovom telu.
Sve akupunkturne tacke tj najveci broj je na stopalu !

Tako da treba ziveti u skladu sa "sve sto je prirodno nije mi strano"
a svak nadje osobu po svojoj meri kao i sex afinitetima.

Back