СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
колко абортуса имаш у савести?

A ti?
I zasto to mene pitas,ja se ne zalazem za abortus!Samo kazem da to pitanje NIJE tako prosto da bi se dao odgovor:Jesam ili nisam za abortus.
I jos nesto,ovde se krive SAMO zene,kao da su one jedini ucesnici u stvaranju deteta!Ja ne mogu kontrolisati partnera,ali on ako neume da se kontrolise,za to postoji kondom.
Bila je slicna tema na DiP,gde je tip jaukao na sav glas da ON ne zeli dete,kondom je pukao,a cura HOCE da rodi.Sta u takvim slucajevima?Mladic se oseca prevarenim,jer ga cura ucenjuje.

A ti?
I zasto to mene pitas,ja se ne zalazem za abortus!Samo kazem da to pitanje NIJE tako prosto da bi se dao odgovor:Jesam ili nisam za abortus.
I jos nesto,ovde se krive SAMO zene,kao da su one jedini ucesnici u stvaranju deteta!Ja ne mogu kontrolisati partnera,ali on ako neume da se kontrolise,za to postoji kondom.
Bila je slicna tema na DiP,gde je tip jaukao na sav glas da ON ne zeli dete,kondom je pukao,a cura HOCE da rodi.Sta u takvim slucajevima?Mladic se oseca prevarenim,jer ga cura ucenjuje.

kako sta raditi? taj mladic mora biti duzan da placa alimentaciju za to dete.
i muskarac i zena imaju slobodan izbor da li ce ili nece stupiti u seksualne odnose, uz sve posledice koje ce proizaci iz tog cina.

TAKO JE !

thanks-for-not-aborting-me.jpg

A ti?

ти си искрено чељаде.
одлуке би требало доносити свесно, спознајом узрока и последице.
искреност је неопходна ал недовољна.

tesko je ljude terati da budu racionalni i odgovorni
strasno visok broj abortusa, kao najstrasnije posledice ljudske neodgovornosti i samozivosti, je pokazatelj koliko smo mi kao drustvo otisli u tri lepe
niko ne preuzima odgovornost za svoje postupke, gleda se samo kako da se izvuce i izmulja, posten zivot i posao je postao predmet podsmeha...
drustvo nam je trulez, mozda je i bolje da izumremo kad smo ovakvi...

Ovih tema o abortusu je bilo jako mnogo, ali uvek vredi iznova ponoviti neke stvari. Zbog mladih devojaka.

Pre svega abortus nije kontraceptivno sredstvo. Kad savladate lekciju br.1 onda je sve drugo nebitno.Znači abortus nije kontracepcija!

Ne bih da ulazim u rasprave da li je to ubistvo ili ne, ali ako je stvoren neki zametak valjda je to novo biće?

Imam utisak da je naše društvo jako nisko seksualno obrazovano. Ovde ne mislim na žene koje idu i po 10 puta na abortus ( njima treba podvezati jajnike ili kretena uštrojiti), već na mlade koji i pored sve kampanje da koriste kondom kao efikasno sredstvo zaštite od trudnoće i koji štiti od polnih bolesti to ne rade.. Imam utisak da devojke ne brinu dovoljno o sebi, a mladići misle da dokazuju svoju muškost time što ne koriste kondom.

Svest našeg naroda mora da se menja po ovom pitanju. I to iz korena..

Poslednja izmena:
kako sta raditi? taj mladic mora biti duzan da placa alimentaciju za to dete.
i muskarac i zena imaju slobodan izbor da li ce ili nece stupiti u seksualne odnose, uz sve posledice koje ce proizaci iz tog cina.

MORA placati alimentaciju! I resen problem!
Pa nije sve ni u novcu.Najlakse ga je dati i ne gledati dete kada je bolesno,ne baviti se njime.ne uciti ga lepom ponasanju,slovima i ostalim stvarima,ne resavati mu pubertetske probleme,cekati nocu dol se ne vrati iz grada....Tip se istrese,i posle da pare i resio problem!
A opet sa druge strane,postoje devojke koje ucenjuju doticnog da ih ili ozeni(mada kome je to bitno...)ili traze novac....tako da ni ta zene zapravo ne zeli to dete,vec je ono sredstvo manipulacije,sto je zalosno.
Nije to tako sve prosto,razne su zivotne price,a i mi sami nismo isti.
Najvise me nervira sto se ovde raspravlja o posledici,umesto da se raspravlja o uzroku!Prvenstveno sa edukacijom o kontracepciji bi roditelji trebali poceti,objasniti im da ta tema nije tabu,vec da moze pitati sta god zeli,a ako roditelj ne zna odgovor,pitace se neko ko zna.Postoje i lepe knjige pogodne za uzrast dece od 11god kada i pocinju fizicke promene narocito na devocicama,i takve knjige bikvalno progutaju.Kada dete stekne poverenje u roditelja da moze o toj temi razgovarati,ostalo sve ide lako.Ali mnogi roditelji prave od te teme nesto sramotno,pa se dete ili uci na svojim greskama ili dobije pogresnu informaciju od vrsnjaka ili nesto ne shvati na pravi nacin.Mnogi misle da je 10,11godina preuranjeno za takav razgovor,sto je po meni netacno,jer ako cekate detetovih 18 otisla je mast u propast.
Dakle,najlakse je kriviti neku jadnicu,ali bez da se krivi i doticni dasa koji je napumpao,i ona sta god uradila,nadrljala ga je.Ako rodi,to dete ce u nasoj sredini nositi etiketu kopileta,ako ga da na usvajanje,njoj samoj ce to biti rak rana,i ostaje abortus.Mislite da odlazi tamo sa pesmom na usnama?Ne verujem,sem ako nije umobolna.A,gde je dasa za to vreme?Pumpa neku drugu....

Ovih tema o abortusu je bilo jako mnogo, ali uvek vredi iznova ponoviti neke stvari. Zbog mladih devojaka.

Pre svega abortus nije kontraceptivno sredstvo. Kad savladate lekciju br.1 onda je sve drugo nebitno.Znači abortus nije kontracepcija!

Ne bih da ulazim u rasprave da li je to ubistvo ili ne, ali ako je stvoren neki zametak valjda je to novo biće?

Imam utisak da je naše društvo jako nisko seksualno obrazovano. Ovde ne mislim na žene koje idu i po 10 puta na abortus ( njima treba podvezati jajnike ili kretena uštrojiti), već na mlade koji i pored sve kampanje da koriste kondom kao efikasno sredstvo zaštite od trudnoće i koji štiti od polnih bolesti to ne rade.. Imam utisak da devojke ne brinu dovoljno o sebi, a mladići misle da dokazuju svoju muškost time što ne koriste kondom.

aj da budemo krajnje banalni, ko god ima TV zna sta je kondom i cemu sluzi
nije problem u obrazovanju, problem je u neodgovornosti
to od skole krece, ne pazi se, ne slusa se, prepisuje se, provlaci i izvlaci...
tako je i abortus neka vrsta "izvlacenja", umesto preuzimanja odgovornosti za svoje postupke, bira se "resenje" koje ce omoguciti i dalju neodgovornost
kod nas postoji ta kultura provlacenja i izvlacenja i sam abortus je najstrasnija posledica takve kulture :neutral:

aj da budemo krajnje banalni, ko god ima TV zna sta je kondom i cemu sluzi
nije problem u obrazovanju, problem je u neodgovornosti
to od skole krece, ne pazi se, ne slusa se, prepisuje se, provlaci i izvlaci...
tako je i abortus neka vrsta "izvlacenja", umesto preuzimanja odgovornosti za svoje postupke, bira se "resenje" koje ce omoguciti i dalju neodgovornost
kod nas postoji ta kultura provlacenja i izvlacenja i sam abortus je najstrasnija posledica takve kulture :neutral:

Nisam znala da se na TV-u promovišu qrtoni. Doduše, ne gledam televiziju pa se izvinjavam ako grešim.
Ali bilborde ili tako nešto što bi moglo da asocira na neku "kampanju" nisam videla.

Znate li sta sadrze vakcine koje redovno dajete svojoj bebi?
VAKCINA Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbovane viruse besnila, neomicin sulfat, fenol, crveni indikator humanog albumina, diploidne ćelije iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa.VAKCINA: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI:Žive viruse rubeole neomicin, vočni alkohol hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomske ćelije od tkiva abortiranog fetusa...

Kratak osvrt na jednu drugu stranu abortusa, o kojoj se jako malo priča ili ne priča uopšte.
Industrija abortusa se održava i postoji, između ostalog, zbog industrije vakcina i zbog industrije kozmetike. Industrija abortusa ima poduži status na svetskoj sceni. Mnogo polemika je vođeno, vodi se i vodiće se oko abortusa. Dokle se god ljudi budu zamajavali moralnim, etičkim, religioznim i socijalnim aspektima abortusa, do tada će medicinsko farmaceutski kartel bezbrižno sprovoditi praksu koju već više od 40 godina masovno sprovodi. O čemu se tu radi? Industrija abortusa doprinosi industriji vakcina na sledeći način – koriste se tkiva (linije ćelija) od abortiranih fetusa i to:

WI - 38 - plućno tkivo
MRC5 – plućno tkivo
RA 273 – tkivo bubrega
PER C6 – retinalno tkivo
HEK 293 – tkivo buberga

MRC5 je linija ćelija dobijena (septembra 1966) od plućnog tkiva abortiranog fetusa starog 14 nedelja. Abortus je inače izveden iz psihijatrijskih razloga na fizički zdravoj 27godišnjoj devojci. Merck nikada nije ni krio da se svim malim bebama putem varičela vakcina ubacuju ostaci tuđe DNK : "the vaccine contains residual components of the MRC-5 cell line including DNA and protein." Koji broj roditelja zna da im deca putem vakcina dobijaju DNK hirurški abortiranih fetusa?
WI-38 linija ćelija je dobijena u julu 1962, od plućnog tkiva fetusa abortiranog u trećem mesecu starosti.

I čemu sada ovo? Ne znam šta je od ovih vakcina u redovnom, obaveznom programu vakcinacije, ali ono što jeste - mi moramo dati deci! Niko te ne pita hoćeš li ili nećeš, dobiješ poziv za vakcinaciju deteta ako ga ne odvedeš na vreme, pa nakon nekoliko ponovljenih poziva prijavljuju CSR. Bez veze je objaviti ovako nešto, a znati da nemamo izbor.
Inače, što se teme tiče... nisam smela da otvorim spojler u uvodnom postu, eto, nisam smela. Pretpostavljam šta je - fotografija abortiranog fetusa, 100% :( Stomak mi se steže pri pomisli, ovo bepče odmah krene da me "bije", valjda oseti moju nervozu :( Nisam gadljiva, nije zato, nego sam u 7. mesecu trudnoće, zaplačem za svaku sitnicu, a pred takvom slikom bih se ojadila od plakanja. Ali dobro, ja sam sad u sasvim drugom stanju... fakat. ;)
Ne odobravam abortus. Pogotovo ne kao sredstvo kontracepcije. Planiranje porodice, pre zatrudnjavanja, je jedna stvar, kontracepcija druga, a abortus... sasvim treća. Ok je kada sa plodom nije nešto u redu. Mada, ja nisam radila ni dabl, ni tripl test, ni horionske čupice, ni amniocentezu... ništa sem expertskog UZ. I da su mi našli neki razlog za sumnju da beba nije ok, ne bih išla dalje na preglede, ne bih abortirala, ni-ka-ko! To je moja beba, voleću je kakva god bila, kog pola bila, lepa ili manje lepa... isto bih je volela i da nije zdrava, a jeste, osećam i verujem da jeste! :ok: A ne osudjujem ni žene koje abortiraju bolesnu bebu... mada se to tako kasno sazna, uglavnom,da to zapravo i nije abortus, već prekid trudnoće... ne bih u detalje, mučni su mi :(
Opet, nisam za zabranu abortusa! O, ne, nikako! Ionako previše beba bude ubijeno odmah po rodjenju, zapostavljano, mučeno, žrtva trgovine ljudima... i previše nelegalnih abortusa bi bilo, previše žrtava medju ženama. Porast kriminala bi neminovno došao.

Nisam pametna... Ja ne bih mogla, mada, pametni ljudi kažu - nikad ne reci nikad... ima nešto u tome... ima, još kako...

I čemu sada ovo?

Cemu?Lakse vam je moralisati i kritikovati,a da ne znate neke stvari?Jedna mudra zena ima obicaj da kaze:"U svakom zlu ima neceg i dobrog".
Dakle,da nije bilo abortusa-ne bi bilo ni istrazivanja i pronalaska pojedinih vakcina kao npr;

Dr. Hilary Koprowski, iz Lederle laboratorija u Švedskoj, je 1957. postavljena za direktora Wistar Instituta i ona je dala „mig“ za probu Hejflikove oralne polio vakcine na ljudskim tkivima.
RA273 - za vreme epidemije rubeola, 1964te, grupa lekara iz Pensilvanije je započela javno, i masovno, savetovanje inficiranihih majki da abortiraju. Na taj način, u Wistar institutu su (uz saradnju lekara koji vrše abortuse), sakupljani fetusi za ispitivanja. Formirana je tzv kontrolna grupa. Tek u tkivima 27og fetusa istraživači su našli živu vrstu Rubeola virusa u bubrezima fetusa. Izgleda da je prethodnih 26 fetusa bilo potpuno zdravo, bez traga virusa...
Zato kazem,sa jedne strane kada krenete u moralisanje,setite se da ste vecina vas i vasa deca dobila ovu vakcinu i time izbegla bolest!Sa jedne strane,uzas jeste ubiti tek zacet zivot,ali sa druge to "ubistvo"je spasilo mnoge druge zivote.
Komlikovano pitanje,zato se i ne moze o njemu razmisljati plitko!

Али сваки видео против абортуса има ту религијску, хришћанску "ноту". :neutral:
Ја бих волео да неко направи видео о абуртусу, али са хуманистичке тачке гледишта где је живот највећа вредност, а не са реченицима "Бог тако хоће" или "Бог је рекао". :neutral:

Ni ja nisam lud za hriscanskim notama, ali moj fokus je bio na tome da se mladi upustaju u seks neodgovorno pod podstrekom drugih ljudi koji profitiraju na njihovim neiskustvu, neobrazovanosti i ono sto je najgroznije, nerodjenoj deci.

Zivot jeste najveca vrednost, posebno u zemlji sa belom kugom, koja ako se ne varam ima godisnje i po 10 000 abortusa, a mene zanima odakle svi ti silni abortusi? Razumem da ako je neka devojka ne daj boze silovana, zlostavljana pa je ostala trudna pa zeli da abortira, ali zar je nasa omladina toliko glupa da uspe da ubije 10 000 dece svake godine?

Sad se postavlja na kraju i tesko pitanje, sta je gore, 10 000 potencijalno nesrecnih porodica koje ne mogu da odgaje i vole svoju decu ili 10 000 mrtvih beba u zemlji sa belom kugom?

Nisam znala da se na TV-u promovišu qrtoni. Doduše, ne gledam televiziju pa se izvinjavam ako grešim.
Ali bilborde ili tako nešto što bi moglo da asocira na neku "kampanju" nisam videla.

i tokom skolovanja u starijim razredima osnovne i mladjim razredima srednje skole imas lekcije koje se ticu reprodktnivnog zdravlja, al racunam da se u skoli ne pazi
zato sam uzeo TV kao medij koji ima najveci uticaj na nas, imas reklama za to koliko volis

Cemu?Lakse vam je moralisati i kritikovati,a da ne znate neke stvari?Jedna mudra zena ima obicaj da kaze:"U svakom zlu ima neceg i dobrog".
Dakle,da nije bilo abortusa-ne bi bilo ni istrazivanja i pronalaska pojedinih vakcina kao npr;

Dr. Hilary Koprowski, iz Lederle laboratorija u Švedskoj, je 1957. postavljena za direktora Wistar Instituta i ona je dala „mig“ za probu Hejflikove oralne polio vakcine na ljudskim tkivima.
RA273 - za vreme epidemije rubeola, 1964te, grupa lekara iz Pensilvanije je započela javno, i masovno, savetovanje inficiranihih majki da abortiraju. Na taj način, u Wistar institutu su (uz saradnju lekara koji vrše abortuse), sakupljani fetusi za ispitivanja. Formirana je tzv kontrolna grupa. Tek u tkivima 27og fetusa istraživači su našli živu vrstu Rubeola virusa u bubrezima fetusa. Izgleda da je prethodnih 26 fetusa bilo potpuno zdravo, bez traga virusa...
Zato kazem,sa jedne strane kada krenete u moralisanje,setite se da ste vecina vas i vasa deca dobila ovu vakcinu i time izbegla bolest!Sa jedne strane,uzas jeste ubiti tek zacet zivot,ali sa druge to "ubistvo"je spasilo mnoge druge zivote.

ti hoces da kazes da ti je krivo sto te majka nije abortirala jer bi tako mogla da pomognes covecanstvu?

Nije mi baš tako izgledalo kada sam čitala ono što si pre napisala, pa ni ono da deca, sa vakcinom, dobijaju i DNK mrtvih beba. Isto tako, tvoje upozorenje jednoj forumašici da gleda da izbegne davanje vakcina deci, apsolutno ne podržava ovo što sada pričaš!
Ja pitam zašto sam morala ovo da saznam, pod pretpostavkom da nisam pre znala? Hoće li mi biti lakše zbog toga? Hoću li se teže odlučiti na abortus, ili lakše na radjanje? Ne mislim samo ja, nego bilo koja žena, naravno, čisto se tako izražavam.
Abortus svakako jeste kompleksno pitanje, ne može se gledati iz jednog ugla, mora se sagledavati iz svih raspoloživih i mogućih uglova, pa sam opet, lično i intimno, ubedjena da ja to ne bih mogla! Pogotovo sada, dok mi se sedmomesečni fetus prevrće po stomaku i izaziva osmeh na licu i bujicu drugih osećanja. Mada, tako sam mislila i dok nisam imala decu još ni u planu...
Ne osudjujem, ma ko to ima pravo da osudi bilo čiji postupak??? Pa, tako i abortus, i to u zemlji gde postoje 2-3 grada gde se ljudi još kako - tako i umeju ponašati, i gomila ruralnih predela, gde snajku hoće da izbace iz kuće, ponašaju se prema njoj kao prema stoki, kao prema nužnom zlu u kući, pa još ako iz porodilišta donese pišulju... kuku lele njoj... Kako da osudim abortus u zemlji gde muž ima "neprikosnoveno pravo" na ženu, kompletnu, ne samo telo, ali telo pogotovo, gde je samo on i njegovo zadovoljstvo važno, a sve drugo u osmom je planu? Pa se istrese u sopstvenu ženu, majku svoje dece, onako kako sirovine svuda po svetu to rade, pa kad skonta da je trudna onda se na nju ljuti, jer čime on da hrani još jedna usta... :roll: Zaista treba kompleksno sagledavati kompleksnu materiju! Odmaknite se od grada, ne tako daleko, do prvog, zabačenog sela, bez internet komunikacije, bez bolnice, samo sa seoskom ambulantom, bez doma kulture.... pa tamo prosipajte fore da su žene krive i da ne umeju da se čuvaju... pa onda osudite te mučenice koje abortiraju po n puta, dok se njihove sirovine odmaraju u 'ladovini... onda kada ne jašu po njima... :confused:

izvini ovo meni više liči da hoćeš nekog da ubediš protiv vakcinacije nego da nađeš kakvo takvo opravdanje za abortus
čuj oni su tek na 27. abortiranoj bebi našli što im treba , znači 26 su abortirali BEZ POTREBA I RAZLOGA
HEJJJ
a to da li vakcine spašavaju nečiji živo,ja lično baš i ne verujem, ali nije to tema,
i odakle nama pravo da odlučujemo da se neko drugi žrtvuje za nekog?
a lekare baš briga za nečiji život, iskreno, njima je važan uspeh u karijeri i naučnim istraživanjima, pa makar bez razloga abortirali njih 26...

Абортус не сме да се доживљава као контрацептивно средство. Чула сам за случај жене која је абортирала 20ак пута :/ а неко се мучи цео живот да добије потомство и не може.

Абортус је једно нужно зло, зависи који су разлози у питању.

izvini ovo meni više liči da hoćeš nekog da ubediš protiv vakcinacije nego da nađeš kakvo takvo opravdanje za abortus
čuj oni su tek na 27. abortiranoj bebi našli što im treba , znači 26 su abortirali BEZ POTREBA I RAZLOGA
HEJJJ
a to da li vakcine spašavaju nečiji živo,ja lično baš i ne verujem, ali nije to tema,
i odakle nama pravo da odlučujemo da se neko drugi žrtvuje za nekog?
a lekare baš briga za nečiji život, iskreno, njima je važan uspeh u karijeri i naučnim istraživanjima, pa makar bez razloga abortirali njih 26...

Aman ljudi,ja nisam za abortus,samo sam vam ukazala i na drugu stranu tog cina!Da nije bilo tih istrazivanja ne bismo imali vakcinu danas.Tako da,cini mi se TI abortusi nisu bili uzaludni,jer smo iskorenili masu zaraznih bolesti.Ja sam majka troje dece,i to tri cerke,koje sam informisala i o nezeljenoj trudnoci i o polnim bolestima,u mojoj kuci to nije tabu tema!Poenta je ljudi,informisati decu na vreme o svemu!A kad dodje do zaceca u pogresnom trenutku necijeg zivota,sta god ta osoba uradila,njoj se zivot menja!Ja se zalazem za-bolje spreciti-nego leciti,devizu.
I nikog ja neodvracam od vakcine,i moja deca i ja sama sam ih primila,doduse nisam znala na koji nacin su dobijene,ali i da jesam ne bi to nista promenilo.Ali jednostavno trebamo znati!

da ...to se omakne..:kafa: tako sa vremena na vreme
msm ajd da se omakne jednom ali 20 puta
znam i ja jednu kojoj se 7 puta omaklo

Znam i ja jednu koja se prosto hvali sto svaki treci mesec ide na"kanal"kako ona to prosto kaze!I na moje pitanje zasto ne stavi npr spralu,odgovorila mi je,ko je meni kriv pa mene moj muz ne voli i nesxam se s njim!:dash:
Doduse,takve debilke i nezasluzuju da imaju decu,prosto genetika je losa.

O da, reklamiraju se veoma. Retko na TV, po nekad preko bilborda, a najviše u samim prodajnim objektima. Sećaš li se nekoliko kampanja koje su zapale za oko javnosti. Prva je bila "Spreči da ne zakmeči" katastrofa (ako se ne verama Sico kondomi), dok je druga bila krađa sa crvenkapom i vukom, uz slogan "Čuvaj se šumice i vuka bez gumice", za Durex.

Ni ja nisam lud za hriscanskim notama, ali moj fokus je bio na tome da se mladi upustaju u seks neodgovorno pod podstrekom drugih ljudi koji profitiraju na njihovim neiskustvu, neobrazovanosti i ono sto je najgroznije, nerodjenoj deci.

Zivot jeste najveca vrednost, posebno u zemlji sa belom kugom, koja ako se ne varam ima godisnje i po 10 000 abortusa, a mene zanima odakle svi ti silni abortusi? Razumem da ako je neka devojka ne daj boze silovana, zlostavljana pa je ostala trudna pa zeli da abortira, ali zar je nasa omladina toliko glupa da uspe da ubije 10 000 dece svake godine?

Sad se postavlja na kraju i tesko pitanje, sta je gore, 10 000 potencijalno nesrecnih porodica koje ne mogu da odgaje i vole svoju decu ili 10 000 mrtvih beba u zemlji sa belom kugom?

Ali,isti bi rezultat dobili,ako bi i svi bili edukovani po pitanju kontracepcije.Prosto tad,ne bi bilo abortusa ali ne bi bilo ni zaceca,ako taj par ne zeli dete.
Ne moze se natalitet nasilno povecavati zabranom abortusa,vec se mora mnogo raditi na soc,politici,pa kada se gradjanstvo oseti materijalno sigurno,radjace i vise dece od jednog.
Takodje smatram kada bi se zabranio abortus,tad bi procvetala ilegala i neko bi dobro zaradjivao,prosto kriminalizova bi se taj med.zahvat.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back