Uh, ne razumem ovakve argumente.
I ja sam lično, intimno i javno, žetoko protiv abortusa! Opet, kao što rekoh, ne osudjujem onu koja se odluči za taj korak. Ne osudjujem ni onu koja se više puta odluči na taj korak, ima ko će da sudi i osudjuje, ja nisam kompetentna. Pitam se samo kako joj nije žao, i kako je nije strah za svoje sebično du-pe

Na jednom drugom pdf-u, čitam neke ženske priče neki dan, o piluli za dan posle i slično, i pročitam komentar da je devojka, očigledno bez potrebe realne da unese u svoj organizam tako jaku hormonsku bombu, pogotovo što joj nije prvi put, komentarisala da je morala, jer je abortus skup. Pa, sunce mu žeženo, da li ti je žao, da li se zapitaš nešto drugo, osim toga, da li? ( ja bih se lično pitala i pitala i verovatno bi me do kraja života mučilo - da li bi bila bata ili seka, na koga bi ličilo, koja bi mu bila prva reč.... i mnoge druge stvari... ali to sam samo ja )
Da, to je jedna strana medalje, a sa druge su drugi extremi čije mišljenje ovde čitamo.
Elem, Srbija gubi toliko i toliko duša, opada natalitet, Srbija će biti zemlja staraca... blablabla... i zato treba zabraniti abortus

Mislim da je ovo gori extrem čak i on onih što n puta abortiraju, majke mi. Volim i ja Srbiju, naravno da je volim, ali ne radjam bre decu Srbiji, zar ne? Moju voljenu Srbiju je zabolelo du-pe kada sam plakala ujutru jer nisam imala, osim suvog hleba, šta detetu da dam za doručak!!! Živa istina, bilo jednom i spomenulo se i ne ponovilo se, nikada i nikome!!! Mislim, i bez ovog primera, potpuno je apsurdno - radjaj i zabrani abortus, Srbiji opada broj stanovnika

Apsurd nad apsurdima, i mislim da čak nije ni potrebno objašnjavati ovo nešto posebno.
Samo nemojte da me ubedjujete u institucije u Srbiji, u usvajanje, u brigu prema deci... ja bar dosta o tome znam... ooo, i previše o tome znam... Srbija, koliko god je voleli, nije i ne sme da bude argument u radjanju ili ne radjanju. Srbija ne doji, ne ustaje noću, ne peva uspavanke, ne kupuje mleko, hranu, odeću i obuću, ne školuje... i htedoh reći - ne vaspitava, ali to i nije sasvim tačno... najtačnije je da vaspitava - sa svakim zakonom sve nakaradnije i nazadnije... uuuups, htedoh reći proevropski... praštajte, Srbije vam...