СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali,isti bi rezultat dobili,ako bi i svi bili edukovani po pitanju kontracepcije.Prosto tad,ne bi bilo abortusa ali ne bi bilo ni zaceca,ako taj par ne zeli dete.
Ne moze se natalitet nasilno povecavati zabranom abortusa,vec se mora mnogo raditi na soc,politici,pa kada se gradjanstvo oseti materijalno sigurno,radjace i vise dece od jednog.
Takodje smatram kada bi se zabranio abortus,tad bi procvetala ilegala i neko bi dobro zaradjivao,prosto kriminalizova bi se taj med.zahvat.

Ta moguća ilegalizacija jeste problem, ali je jednak problem i "odrađivanje" abortusa u dnevnoj bolnici, kao na traci. Nema selekcije, nema pitanja, dođeš i rešiš se deteta (plada, koje raste u dete i jeste čovek koga neko ubija). Potreban je red i u toj oblasti, ne može se odobriti jednoj ženi 5, 10 ili više puta abortus. Ili da se plaća, ali debelo, pa da se tako smanji broj onih koji ne paze šta rade. Naravno da moraju postojati i kategorije kojima bi se dozvoljavao abortus.

Ni ja nisam lud za hriscanskim notama, ali moj fokus je bio na tome da se mladi upustaju u seks neodgovorno pod podstrekom drugih ljudi koji profitiraju na njihovim neiskustvu, neobrazovanosti i ono sto je najgroznije, nerodjenoj deci.

Zivot jeste najveca vrednost, posebno u zemlji sa belom kugom, koja ako se ne varam ima godisnje i po 10 000 abortusa, a mene zanima odakle svi ti silni abortusi? Razumem da ako je neka devojka ne daj boze silovana, zlostavljana pa je ostala trudna pa zeli da abortira, ali zar je nasa omladina toliko glupa da uspe da ubije 10 000 dece svake godine?

Sad se postavlja na kraju i tesko pitanje, sta je gore, 10 000 potencijalno nesrecnih porodica koje ne mogu da odgaje i vole svoju decu ili 10 000 mrtvih beba u zemlji sa belom kugom?

Godišnje gubimo 100.000 beba

Ali,isti bi rezultat dobili,ako bi i svi bili edukovani po pitanju kontracepcije.Prosto tad,ne bi bilo abortusa ali ne bi bilo ni zaceca,ako taj par ne zeli dete.
Ne moze se natalitet nasilno povecavati zabranom abortusa,vec se mora mnogo raditi na soc,politici,pa kada se gradjanstvo oseti materijalno sigurno,radjace i vise dece od jednog.
Takodje smatram kada bi se zabranio abortus,tad bi procvetala ilegala i neko bi dobro zaradjivao,prosto kriminalizova bi se taj med.zahvat.

nemoguce je da ljudi ne znaju za kontracepciju
znaju ali ih mrzi da je koriste, neodgovornost i obest

Opet ista rasprava, slični argumenti za i protiv....

Kao što reče već neko, ovo je veoma kompleksno pitanje na koje ne možeš odgovoriti ni da si potpuno protv abortusa ni da si za abortus.

Pročitao sam ponovo argument da nas je sve manje i manje, pa za to krivimo abortuse. Šta treba da uradimo po tom pitanju? Da osudimo decu da žive sa roditeljima koji ih ne žele?

Imamo mi mnogo pitanja koje treba da rešavamo ne bi li obezbedili mlađim ljudima da se odluče za stvaranje porodice. U tom poslu su priče o abortusu, kao i one o paradi homoseksualaca smetnja, jer skreću pažnju sa nekih mnogo bitnijih problema.

Na kraju, da ponovim moj stav.
Nisam za abortus kao sredstvo kontracepcije. No, bolje je izvršiti i abortus nego roditi dete koje će već po rođenju biti odbačeno i koje već po rođenju ima sve predispozicije da postane socijološki problem.
Poslednje što želim je da delim lekcije nekim tamo ženama i da ih optužujući nazivam ubicama. Ako mislite da je lako odbaciti deo svog tela probajte za početak da ostanete bez prsta. Boli li?
Donela je tešku odluku, bila je primorana na takav korak (ko zna zbog čega) i sada joj ja trebam na svu njenu muku da je nazivam ubicom svog deteta??? Pa bar da sam joj pružio ruku utehe i da sam joj ponudio pomoć u rešavanju njenog problema....

I da ponovim još jednom. Pozivam sve vas koji se protivite abortusu da odete lično da razgovarate sa svakom ženom koja se odluči na abortus, da je saslušate, da probate da joj pomognete savetom ili praktično - možda ako bude uvidela da će imati pomoći u odgoju deteta odustane od abortusa.

Opet ista rasprava, slični argumenti za i protiv....

Kao što reče već neko, ovo je veoma kompleksno pitanje na koje ne možeš odgovoriti ni da si potpuno protv abortusa ni da si za abortus.

Pročitao sam ponovo argument da nas je sve manje i manje, pa za to krivimo abortuse. Šta treba da uradimo po tom pitanju? Da osudimo decu da žive sa roditeljima koji ih ne žele?

Imamo mi mnogo pitanja koje treba da rešavamo ne bi li obezbedili mlađim ljudima da se odluče za stvaranje porodice. U tom poslu su priče o abortusu, kao i one o paradi homoseksualaca smetnja, jer skreću pažnju sa nekih mnogo bitnijih problema.

Na kraju, da ponovim moj stav.
Nisam za abortus kao sredstvo kontracepcije. No, bolje je izvršiti i abortus nego roditi dete koje će već po rođenju biti odbačeno i koje već po rođenju ima sve predispozicije da postane socijološki problem.
Poslednje što želim je da delim lekcije nekim tamo ženama i da ih optužujući nazivam ubicama. Ako mislite da je lako odbaciti deo svog tela probajte za početak da ostanete bez prsta. Boli li?
Donela je tešku odluku, bila je primorana na takav korak (ko zna zbog čega) i sada joj ja trebam na svu njenu muku da je nazivam ubicom svog deteta??? Pa bar da sam joj pružio ruku utehe i da sam joj ponudio pomoć u rešavanju njenog problema....

I da ponovim još jednom. Pozivam sve vas koji se protivite abortusu da odete lično da razgovarate sa svakom ženom koja se odluči na abortus, da je saslušate, da probate da joj pomognete savetom ili praktično - možda ako bude uvidela da će imati pomoći u odgoju deteta odustane od abortusa.

Ovo je najljudskiji,pa mogu reci i najverskiji post na ovoj temi,jer sadrzi razumevanje,a najlakse je osudjivati!

Moje misljenje po ovom pitanju je veoma podeljeno.

S jedne strane, nekada, abortus je neophodan, u slucaju da je izvrseno silovanje, kad je ugrozen zivot majke, ili kada dete ima neku tesku genetsku malformaciju a ne dodje do spontanog (u 99,99% slucajeva dodje).

Medjutim, vecina abortusa je prosto izivljavanje. Muskarce mrzi da koriste kondom jer im nije lep osecaj, devojke/zene se plase pilula jer su maloletne-zive sa svojima-seoski ginekolog zna caleta-ne bi da dodju u hormonski disbalans, pa ih ne piju. I onda koriste abortus kao kontracepciju, uniste svoje reproduktivne organe. Takodje, moje subjektivno misljenje je da je abortus ubistvo.

Narod bi trebalo malo edukovati, ali to moze da krene samo od vremena puberteta, jer ako pridjes nekome ko ima 30 godia i ko je vec 10-15 god. seksualno aktivan i hoces da ga naucis da treba da navuce kondom, nema tu vajde jer je vec oformljena seksualna licnost.

Ako nastavite sa ovakvim postovima koji su potpuno protiv duha i proseka intelekta na PDF "Politika" necu imati izbora nego da prekrsim sopstveno pravilo i posaljem zahtev za prijateljstvo.

Jedna od tema na koje je apsolutno glupo razgovarati i raspravljati.Niko ne moze ni o cemu da sudi,dok ne dodje u neku situaciju.Za abortus postoje debeli razlozi ZA i debeli razlozi PROTIV.

Posebno je smesno da muskarci serinja'u o ovom i prave se pametni :hahaha:

Феминистикиња? :hahaha:

ајде пали.

---

Овде смо расправљали и о комликацијама у току трудноће када је угрожен живот труднице или у случајевима када је киретажа неопходна. То је друга ствар, то се може сматрати хируршким захватом.

Ја не сматрам да је абортус ако је нека жена приморана да киретира, али да неко иде по 8 или 9 пута на абортус и убија потпуно здрав плод је ван памети. :roll:

poznajem neke koje su do sada imale 12-13 abortusa a tek im je tridesetak godina...:neutral:
Ово треба да прочита Рдеки који каже да треба да имамо разумевање за жене које су абортирале.

Имам разумевања за жену која је урадила абортус, нема за ону која је урадила абортусЕ.

Такве болеснице(које су абортирале 12-13 пута) треба подвезати и одузети им држављанство.

Zar zabrana abortusa ne bi bila, u nekoj meri, krsenje ljudskih prava zene?
Ipak, fetus je deo tela zene, i ko drugi sem nje ima pravo da odlucuje o njenom telu?
Pomalo je suludo da tako neki zakonodavac odlucuje o mojoj materici i o tome sta cu ja ili sta necu da radim sa njom.

Malo,malo pa se na TV pojavi reportaza o porodicam sa po 8-12dece.Velika vecina tih porodica zivi u bedi,deca nemaju ni po dva obroka dnevno,obicno ni jedan od roditelja ne radi,jer su uglavnom nekvalifikovani i zive od socijale!Bilo je par takvih tema na pdf DiP,i uglavnom misljenje forumasa je bilo negativno za takve porodice,Bilo je komentara tipa,sta radjaju decu kad nemaju da jedu ili sto joj ne podvezu jajnike.
Najgore od svega je to sto ta deca nece zavrsiti nista sem OS,a samim tim to su socijalni slucajevi.

Edukacija o seksu,ukidanje emisija tipa,Veliki brat,Farma,i sl.Povratak pravim ljudskim vrednostima.Porodicno savetovanje dece i vise emisija tipa Vreme je za Bebe.

Браво управо тако... Предуслов за забрану абортуса је враћање породичних вредности и морала... Младима треба избацити из главе теорију "Једном се живи"... Ако се једном живи не значи да тај један живот треба сјебати...

Ne bi bilo abortusa, kao sto kazes, ali ne i vise beba tako da smo na istom, manje-vise samo bez tog procesa.
Takodje, materijalna sigurnost je osnova za povecanje nataliteta, ali mozda se meni cini da se broj beba i u zapadnim drustvima koja su bogatija smanjuje, i da svi imaju u proseku po dvoje dece, dok sa druge strane, neka druga drustva na istoku imaju po 3+ deteta po porodici, a ta drustva su i siromasnija i manje slobodna. Na zapadu oba roditelja rade, verovatno socijalana politika ni tamo nije najbolja sto se tice trudnica i beba, a na istoku je jos uvek ekstremni patrijarhat.

Ilegalni abortus bi bio jos i gori, samo zamisljam neke prljave klinike sa "strucnim" ljudima i nesterilizovanom opremom i vec mi je muka.
Kao sto je nekao rekao vec, razumem da neko, ko je recimo mlad, i ceo zivot pred njim, zeli na fakultet ili da nadje dobar posao, ne zeli da nosi bebu, ali da neko abortira 13 puta, to ne mogu da razumem, pa valjda se neko posle takvog traumaticnog iskustva opameti malo.

Samo se vi zajebavajte. A kad djavo bude dosao po svoje, sta cete onda? Jedno je sigurno, kajacete se, ali tada ce odvec biti kasno.
Treba se pokajati na vreme.Sto pre.
STOP ABORTUSU.
Лукави их обмањује. Вратити се православној вери и живети по хришћанским начелима. Чедоморство је убиство.

Zar zabrana abortusa ne bi bila, u nekoj meri, krsenje ljudskih prava zene?
Ipak, fetus je deo tela zene, i ko drugi sem nje ima pravo da odlucuje o njenom telu?
Pomalo je suludo da tako neki zakonodavac odlucuje o mojoj materici i o tome sta cu ja ili sta necu da radim sa njom.

kad smo već kod ljudskih prava
šta je sa pravom deteta da se rodi
šta je sa pravom oca na roditeljstvo
ipak žena nije sama u priči omko abortusa
mada ne kažem da ženu treba osuđivati, razapinjati itd, samo kažem da treba ozbiljnijie shvatiti abortus
ipak je to pitanje života ili smrti
stvarno mislim da je previše olako shvaćen...nije to promeniti boju kose pa da kažeš žena ima pravo da odlučuje o svom telu...nije to samo njeno telo...u njenon telu, je još jedno telo!!!!!

takođe, govorim o ženama koje su uradile više abortusa

Abortus treba da je legalan i da bude besplatan. Jer iako se zabrani recimo, radice se ilegalno sa opasnim posledicama po zdravlje. Osim toga svaki abortus u Srbiji znaci spasavanje jednog ljudskog bica od zivota u Srbiji!

То што си написао личи ми као да си рекао да треба лоповлук легализовати јер ако је забрањен онда се краде са опасним последицама тј. насилно са могућим ликвидацијама сведока. :roll:

Abortus treba da je legalan i da bude besplatan. Jer iako se zabrani recimo, radice se ilegalno sa opasnim posledicama po zdravlje. Osim toga svaki abortus u Srbiji znaci spasavanje jednog ljudskog bica od zivota u Srbiji!

To što si sada lupio i ostao živ, je besmisleno, Srbija je zemlja sa najvećom stopom abortusa u Evropi obzirom, da je Srbija Godišnje manja za 30 000 stanovnika, a broj abortusa ko zna koliko puta veći.
Abortus treba zabraniti pod pretnjom teške robije, izuzev slučaja kada je to neophodno iz zrastvenih razloga.
Ako jure dilere kradenih automobila, droge, ljudi oružija, može se i nelegalni abortus uvrstiti u istu grupu...

Uh, ne razumem ovakve argumente.
I ja sam lično, intimno i javno, žetoko protiv abortusa! Opet, kao što rekoh, ne osudjujem onu koja se odluči za taj korak. Ne osudjujem ni onu koja se više puta odluči na taj korak, ima ko će da sudi i osudjuje, ja nisam kompetentna. Pitam se samo kako joj nije žao, i kako je nije strah za svoje sebično du-pe :think: Na jednom drugom pdf-u, čitam neke ženske priče neki dan, o piluli za dan posle i slično, i pročitam komentar da je devojka, očigledno bez potrebe realne da unese u svoj organizam tako jaku hormonsku bombu, pogotovo što joj nije prvi put, komentarisala da je morala, jer je abortus skup. Pa, sunce mu žeženo, da li ti je žao, da li se zapitaš nešto drugo, osim toga, da li? ( ja bih se lično pitala i pitala i verovatno bi me do kraja života mučilo - da li bi bila bata ili seka, na koga bi ličilo, koja bi mu bila prva reč.... i mnoge druge stvari... ali to sam samo ja )
Da, to je jedna strana medalje, a sa druge su drugi extremi čije mišljenje ovde čitamo.
Elem, Srbija gubi toliko i toliko duša, opada natalitet, Srbija će biti zemlja staraca... blablabla... i zato treba zabraniti abortus :eek::eek::eek: Mislim da je ovo gori extrem čak i on onih što n puta abortiraju, majke mi. Volim i ja Srbiju, naravno da je volim, ali ne radjam bre decu Srbiji, zar ne? Moju voljenu Srbiju je zabolelo du-pe kada sam plakala ujutru jer nisam imala, osim suvog hleba, šta detetu da dam za doručak!!! Živa istina, bilo jednom i spomenulo se i ne ponovilo se, nikada i nikome!!! Mislim, i bez ovog primera, potpuno je apsurdno - radjaj i zabrani abortus, Srbiji opada broj stanovnika :dash: Apsurd nad apsurdima, i mislim da čak nije ni potrebno objašnjavati ovo nešto posebno.
Samo nemojte da me ubedjujete u institucije u Srbiji, u usvajanje, u brigu prema deci... ja bar dosta o tome znam... ooo, i previše o tome znam... Srbija, koliko god je voleli, nije i ne sme da bude argument u radjanju ili ne radjanju. Srbija ne doji, ne ustaje noću, ne peva uspavanke, ne kupuje mleko, hranu, odeću i obuću, ne školuje... i htedoh reći - ne vaspitava, ali to i nije sasvim tačno... najtačnije je da vaspitava - sa svakim zakonom sve nakaradnije i nazadnije... uuuups, htedoh reći proevropski... praštajte, Srbije vam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back