СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E,pa ja ne govorim iz licnog iskustva,vec imam empatiju i razumevanje zasto drugi urade to sto urade!Nismo svi materijalno sigurni,ne rastemo svi u idealnim porodicama,ima ih koji se ne mogu osloniti na raditilje,nismo svi istog psiholiskog sklopa!
Zar mislite da one jadnice sto ih vidjate po drumu i prodaju svoje telo za neku crkavicu i dopustaju sebi da u njih trpa ko stigne,rade to iz zadovoljstva!?Vecina tih pacenica nema skole,poticu iz razorenih porodica,a moraju jesti! I sta ce toj jadnici dete koje je zaceto ko zna skim!?Uglavnom ih i rode,jer nemaju da plate za abortus,i ta deca zavrsavaju po Domovima,gde neretko bivaju fizicki,psihicki pa i sexualno zlostavljana!E,takvo dete bolje da se nije ni rodilo,jer od rodjenja zivi pakao!

ybt, koji primer :roll: prostitucija se ne suzbija i zato abortus treba da ostane legalan :pop:

Aman covece,desi se trudnoca i kada se koristi kontracepcija!

Naravno da se desi, kao što neko pokušava godinama da napravi dete, pa ne uspeva. Ali to nije razlog da jedni prestanu sa pokušajima, a drugi da ne koriste kontracepciju.

Ajde boga ti,gde ti zivis?

Ja u Beogradu, zašto? Moja koleginica je samohrana majka, uspešna, završila fakultet, zaposlila se, dete joj lepo, pametno, ide u školu, nisam primetio da joj nešto fali. U klupi sa mojim detetom sedi dečak sa razvedenom majkom, dete vaspitano, kulturno, kao i majka.

Opet taj sovinisticki stav!:dash:
Šovinistički stav? Neznanje je strašan problem.
U čemu ti vidiš šovinizam, u tome što želim da moja deca budu zaštićena? Da li treba da se pouzdam u neko dete, koje je vaspitano po tvom receptu, da je nakon seksa najbolje otići i uraditi abortus, ili da je samo muškarac odgovoran za trudnoću? Oboje su jedanko odogovrni, sa tim što žensko ima i odgvornost prema svom telu. Nisam od onih koji se stide da sa decom pričaju i objasne im. Kad dođe vreme za ovakve priče, moja će deca biti spremna i edukovana, a ako im se desi da zatrudne... recimo da u životu vidim radost, u smrti tugu.

Šovinistički stav? Neznanje je strašan problem.
U čemu ti vidiš šovinizam, u tome što želim da moja deca budu zaštićena? Da li treba da se pouzdam u neko dete, koje je vaspitano po tvom receptu, da je nakon seksa najbolje otići i uraditi abortus, ili da je samo muškarac odgovoran za trudnoću? Oboje su jedanko odogovrni, sa tim što žensko ima i odgvornost prema svom telu. Nisam od onih koji se stide da sa decom pričaju i objasne im. Kad dođe vreme za ovakve priče, moja će deca biti spremna i edukovana, a ako im se desi da zatrudne... recimo da u životu vidim radost, u smrti tugu.

Ja vec pisem po milioniti put da roditelji trebaju obrazovati svoje dete po tom pitanju,mrzi me ponovo isto da pisem!
Moje cerke samnom o kontracepciji mogu razgovarati kao i osvakoj drugoj temi,ali kod vecine porodica ta tema je zabranjena ili se svi prave ludi.Gde sam ja rekla da savetujem abortus?Ja sam za preventivu,ali takodje razumem i one koji se odluce na taj korak! I nije svaka situacija ista,i ne zivimo svi istim zivotom niti u istim uslovima!
A sto se tice prostitucije,da nema korisnika-ne bi ni prostitutki bilo! U ovom slucaju,meni se vise gadi na konzumente nego li na te jadnice!

Ja vec pisem po milioniti put da roditelji trebaju obrazovati svoje dete po tom pitanju,mrzi me ponovo isto da pisem!
Moje cerke samnom o kontracepciji mogu razgovarati kao i osvakoj drugoj temi,ali kod vecine porodica ta tema je zabranjena ili se svi prave ludi.Gde sam ja rekla da savetujem abortus?Ja sam za preventivu,ali takodje razumem i one koji se odluce na taj korak! I nije svaka situacija ista,i ne zivimo svi istim zivotom niti u istim uslovima!
A sto se tice prostitucije,da nema korisnika-ne bi ni prostitutki bilo! U ovom slucaju,meni se vise gadi na konzumente nego li na te jadnice!

Ako roditelji obrazuju svoju decu, kako je onda krivo samo jedno dete (po tebi muško) a nije i drugo? Kažeš da imaš ćerke, i stvarno ćeš da ih prepustiš nekom muškarcu i njegovoj odluci da ima ili nema kondom? Kad dođe vreme za to, moje ćerke će sigurno u torbi imati i kondom, a znaće i čemu služi i kako se koristi. takođe će znati da postoje i PCP i da nije frka ako dođe do kontakta.
Slažem e da nije svaka situacija ista, o tome sam u prvim porukama i pisao.
Kakve veze ima prostitucija sa temom? Zašto misliš da su jadnice, ima ih koje su veoma dobro plaćene. Same su izabrale svoj put.

I to ne samo sa sinovima, već i sa ćerkama, sa njima još više. One su te koje moraju da donesu odluku o seksu bez ili sa kondomom, u većini slučajeva.

Ako roditelji obrazuju svoju decu, kako je onda krivo samo jedno dete (po tebi muško) a nije i drugo? Kažeš da imaš ćerke, i stvarno ćeš da ih prepustiš nekom muškarcu i njegovoj odluci da ima ili nema kondom? Kad dođe vreme za to, moje ćerke će sigurno u torbi imati i kondom, a znaće i čemu služi i kako se koristi. takođe će znati da postoje i PCP i da nije frka ako dođe do kontakta.
Slažem e da nije svaka situacija ista, o tome sam u prvim porukama i pisao.
Kakve veze ima prostitucija sa temom? Zašto misliš da su jadnice, ima ih koje su veoma dobro plaćene. Same su izabrale svoj put.

Ovo boldovano mi bode oci!Ne donosi odluku samo cura o koriscenju kondoma,jer u sexu su oboje!Odgovoran mladic nece sebi,i zbog polnih bolesti,dozvoliti sex bez zastite,ma sta cura odlucila.Dakle odgovornost je podjednaka!
Moja najstarija cerka vec odrasla i pisah vec da samnom nije imala problem u komunikaciji oko tog pitanja i hvala Bogu do sada nezeljene trudnoce bilo nije.Ali mnoge njene drugarice nikada nisu smele pitati majke nista o kontracepciji,a neke su cak i mene zapitkivale,a sobzirom da mi je prijateljica ginekolog,lepo su dobile odgovore na sva pitanja!Ne moze se cekati da se desi,pa joj kuku,sta sad!Tad je kasno,i sta god uradile,nije ispravno niti dobro!

Ali ovo crveno i jeste suština. Obrni, okreni, dođemo do toga da je devojka ta koja prihvata ili odbija, najčešće. Muškarac retko kad odbije. A u situaciji, jao zaboravio sam kondom, on će najčešće da kaže da nije bitno, da će da paze... e tu devojka stupa na scenu. Ona mora da ima kondom, ako momak proba da eskivira. Podjednaka odvornost, ali bolje da devojka bude upoznata i spremna.

Ali ovo crveno i jeste suština. Obrni, okreni, dođemo do toga da je devojka ta koja prihvata ili odbija, najčešće. Muškarac retko kad odbije. A u situaciji, jao zaboravio sam kondom, on će najčešće da kaže da nije bitno, da će da paze... e tu devojka stupa na scenu. Ona mora da ima kondom, ako momak proba da eskivira. Podjednaka odvornost, ali bolje da devojka bude upoznata i spremna.

slazem se...narocito uzimajuci u obzir cinjenicu da se radi o njenom telu i da njega nece da boli ako dodje do nezeljene trudnoce i abortusa...

Ok,i ja se slazem,ali tako nesto mozes ocekivati samo od obrazovnih cura!Ali mnogo vise je onih neobrazovanih(ne mislim prvenstveno na strucnu spremu,vec uopste) koje zive u patrijarhalnim porodicama gde razgovor na tu temu ne postoji,gde se emocije sakrivaju,gde postoji strah i stid i td.Imala sam drugaricu koja je imala jos dve sestre,majka pedijatrijska medecinska sestra,kada je dobila prvu menstruaciju uplasila se da ce umreti jer nije znala sta je to,a majka joj nije objasnila!Dosla je kuci iz skole i sa strahom pitala majku odakle joj krv na gacama.Zena koja ima tri zenska deteta i da im ne objasni te osnovne stvari iako je po strucnoj spremi skolovana,dzaba kad je u glavi zatucana!

Ok,i ja se slazem,ali tako nesto mozes ocekivati samo od obrazovnih cura!Ali mnogo vise je onih neobrazovanih(ne mislim prvenstveno na strucnu spremu,vec uopste) koje zive u patrijarhalnim porodicama gde razgovor na tu temu ne postoji,gde se emocije sakrivaju,gde postoji strah i stid i td.Imala sam drugaricu koja je imala jos dve sestre,majka pedijatrijska medecinska sestra,kada je dobila prvu menstruaciju uplasila se da ce umreti jer nije znala sta je to,a majka joj nije objasnila!Dosla je kuci iz skole i sa strahom pitala majku odakle joj krv na gacama.Zena koja ima tri zenska deteta i da im ne objasni te osnovne stvari iako je po strucnoj spremi skolovana,dzaba kad je u glavi zatucana!

Ne bih vezivao opštu kulturu i zdrav razum sa patrijarhalnim vaspitanjem. Jednostavno ljudi su ili kulturni ili nisu, obrazovani su ili nisu, a nije bitno kojoj kalsnoj, političkoj, verskoj... grupi pripadaju.
Kod nas nije samo porodica napadnuta, već i školski sistem, zdravtvo, vera... ma sve i ne čudi što je edukacije dece toliko loša. Umesto da se kondomi poklanjaju (recimo neki kondomati na fakultetima) na njih se udaraju preveliki porezi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back