СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Silovanje? Maloletnica? Zar jedna greska da joj upropasti ceo zivot zbog embriona?
Evo odgovori Ivanu andj hvala ti :)
Dete ne pokusava da se trodi ono ne pokusava nista jer t NIJE DETE! To je emrion mena mozdanu funkciju. Sad ako cete da pricate o dusi i svetome duhu onda stvarno nema poente.

Silovanje? Maloletnica? Zar jedna greska da joj upropasti ceo zivot zbog embriona?
Dete ne pokusava da se trodi ono ne pokusava nista jer t NIJE DETE! To je emrion mena mozdanu funkciju. Sad ako cete da pricate o dusi i svetome duhu onda stvarno nema poente.

Нема потреба за духовима. Довољно је видети, уз помоћ УЗ, да је то жив организам. Свако од нас је био тај ембрион и то је саставни део људског живота. Дакле, нико нема право да одузима живот том људском бићу, без обзира што је нерођено.

Нема потреба за духовима. Довољно је видети, уз помоћ УЗ, да је то жив организам. Свако од нас је био тај ембрион и то је саставни део људског живота. Дакле, нико нема право да одузима живот том људском бићу, без обзира што је нерођено.

To help make a distinction between 'person' and 'biological human', Warren notes that we should respect the lives of highly intelligent aliens, even if they are not biological humans. She thinks there is a cluster of properties that characterize persons

consciousness (of objects and events external and/or internal to the being), and in particular the capacity to feel pain
reasoning (the developed capacity to solve new and relatively complex problems)
self-motivated activity (activity which is relatively independent of either genetic or direct external control)
the capacity to communicate, by whatever means, messages of an indefinite variety of types, that is, not just with an indefinite number of possible contents, but on indefinitely many possible topics
the presence of self-concepts, and self-awareness, either individual or racial, or both

Evo sta cini coveka.

Глуп вам је тај аргумент "боље да га убијемо него да живи без родитељске љубави". :roll:

Деси се да девојка затрудни, шта сад није смак света. Ако она није способна да води бригу о свом детету може увек да се обрати социјалној служби, а понекад и својим родитељима.

Србија годишње губи 200 000 становника, а ви причате о "непожељној" деци. :roll:

Свако дете је данас пожељно
.

E, pa baš ovakav stav sam kritikovala juče. Jel ovo fazon - 'rani sina, pak šalji na vojsku, Srbija se umirit' ne može? :roll:
Aman, čoveče, kakve Srbija ima veze sa porodicom, kakve direktne veze??? Pa, hajde, da kažemo svoj deci bez roditeljskog staranja, ili onoj oduzetoj od roditelja, ili ostavjenoj, ili zlostavljanoj od strane roditelja, da im je Srbija majka, a Zapadni Balkan otac i da su najnaprednija, čak lideri u regionu! :roll:
****.te, pričate stvari o kojima nemate pojma! Socijalna služba, jel? Usvajanje, kur.ac, pal.ac :roll: Dodje mi da vrištim, samo ako ima neko da me čuje i razume šta pričam - ja sam usvojeno dete. Imala sam dobre roditelje, imam ih i dan danas, hvala Bogu, i brata i bratance i sada svog muža i dete, i čekam drugo dete, evo mi stomak do zube... i nemoj meni neko da priča da bi više voleo da se rodi kao neželjen, nego da ga majka aboritira! Nemojte meni uvaljivati taj rog za sveću, ako za Boga znate. Jel znate šta radi pubertet deci poput mene, ma kako dobru porodica imala? Nemate pojma! Jel znate šta druga deca rade deci poput mene, kada saznaju, a sazna se to i pukne kao bomba medju decom, malim zloćama??? Nemate pojma, naravno.
Ja sam protiv, eeeeej, protiv abortusa, ali sam i protiv toga da se deca radjaju da bi se rodila, da se radjaju jer su se desila, pa da se potucaju od nemila do nedraga, da slušaju ceo život da su niža rasa, da su kopilad i slično. Da si šta valjao, majka te nebi ostavila - jel znate vi kako to zvuči???
Socijalni rad, a? E, imala sam dve i po godine dete na staranju, odatle dodeljeno i opet vas molim - nemojte mi prodavati maglu! Centar za socijalni rad je grupacija kokošaka, koje mrze i sebe i sve oko sebe, muškarce, ma muške bebe mrze, samo jer imaju visuljak medju nogama, a pogotovo mrze tu decu sa kojom moraju da rade!!! Ne rade one za dobro te dece, već rade za platu!!! Jedno dete zlostavljano kod hranitelja, uuuuh, eto posla, eto papirologije - treba ga prebaciti kod drugih hranitelja. A znate šta - ta kokoška iz centra za soc. rad. tom zlostavljanom detetu oči ne vidi, i ne zanima je. Ebe se njoj, on je njoj samo dodatni posao... :(:(:(:(:(
Živa istina, ko verovao, ko ne. Dobro, nisu sve iste, ali... masa zakopa one mlade entuzijaste.... :(:(:( Sreća, pa je moje dete vraćeno svojim biološkim roditeljima, sreća, sreća... i dobro mu je, u kontaktu smo i ostaćemo zauvek...
Informišite se, pa onda radjajte decu iz kres-kombinacija u ime majčice Srbije ( koju volim, nego šta, ona je moja zemlja! ), i dajte na usvajanje... ali, za Boga miloga, barem saznajte o čemu pričate, a ne pravite se aviokonstruktori, dok vam ni oni aviončići od papire ne lete!!! :roll:

Što se tiče klipa silent scream - razmišljala sam o tome. E, i to je jedna svojevrsna manipulacija, nego šta! Jeste, ono je snimak abortusa i beba reaguje kako reaguje, ali - taj abortus je radjen naživo, bez anestezije! Pa su i žena ( ne, neću reći majka, nije majka!!! ) i beba svesne. Danas, čak i u našoj Višegradskoj, a kamoli negde gde su uslovi iole bolji, ženu uspavaju, pa je i beba uspavana, sedirana, preko krvi, pa nije svesna šta joj se dogadja i ne oseća bol. Mala uteha, a opet je uteha...
Ne, ne i ne abortus, ali ne, ne, ne, ne, ne, ne i milion puta ne - nepromišljeno radjanje!!!!!

The interests objection claims that what makes murder wrong is not just the deprivation of a valuable future, but the deprivation of a future that one has an interest in. The embryo has no conscious interest in its future, and so (the objection concludes) to kill it is not wrong. The defender of Marquis-style arguments may, however, give the counterexample of the suicidal teenager who takes no interest in his or her future, but killing whom is nonetheless wrong and murder If the opponent responds that one can have an interest in one's future without taking an interest in it, then the defender of the Marquis-style argument can claim that this applies to the embryo. Similarly, if an opponent claims that what is crucial is having a valuable future which one would, under ideal conditions, desire to preserve (whether or not one does in fact desire to preserve it), then the defender may ask why the embryo would not, under ideal conditions, desire to preserve its future.

Boonin, D. 2003. A Defense of Abortion. Cambridge: Cambridge University Press, ch 4.

The equality objection claims that Marquis’s argument leads to unacceptable inequalities. If, as Marquis claims, killing is wrong because it deprives the victim of a valuable future, then, since some futures appear to contain much more value than others—a 9 year old has a much longer future than a 90 year old, a middle class person’s future has much less gratuitous pain and suffering than someone in extreme poverty—some killings would turn out to be much more wrong than others. But as this is strongly counterintuitive (most people believe all killings are equally wrong, other things being equal), Marquis’s argument must be mistaken. Some writers have concluded that the wrongness of killing arises not from the harm it causes the victim (since this varies greatly among killings), but from the killing’s violation of the intrinsic worth or personhood of the victim. However, such accounts may themselves face problems of equality,and so the equality objection may not be decisive against Marquis's argument.

The psychological connectedness objection claims that a being can be seriously harmed by being deprived of a valuable future only if there are sufficient psychological connections—sufficient correlations or continuations of memory, belief, desire and the like—between the being as it is now and the being as it will be when it lives out the valuable future. As there are few psychological connections between the embryo and its later self, it is concluded that depriving it of its future does not seriously harm it (and hence is not seriously wrong). A defence of this objection is likely to rest, as with certain views of personal identity, on thought experiments involving brain or cerebrum swaps; and this may render it implausible to some readers.

McMahan, J. 2002. The Ethics of Killiing. New York: Oxford University Press.

To help make a distinction between 'person' and 'biological human', Warren notes that we should respect the lives of highly intelligent aliens, even if they are not biological humans. She thinks there is a cluster of properties that characterize persons

consciousness (of objects and events external and/or internal to the being), and in particular the capacity to feel pain
reasoning (the developed capacity to solve new and relatively complex problems)
self-motivated activity (activity which is relatively independent of either genetic or direct external control)
the capacity to communicate, by whatever means, messages of an indefinite variety of types, that is, not just with an indefinite number of possible contents, but on indefinitely many possible topics
the presence of self-concepts, and self-awareness, either individual or racial, or both

Evo sta cini coveka.

Тај исти човек је прво ембрион. То је тачка одакле настаје људско биће. Како год да окренемо, абортус је убијање човека.

E, pa baš ovakav stav sam kritikovala juče. Jel ovo fazon - 'rani sina, pak šalji na vojsku, Srbija se umirit' ne može? :roll:
Aman, čoveče, kakve Srbija ima veze sa porodicom, kakve direktne veze??? Pa, hajde, da kažemo svoj deci bez roditeljskog staranja, ili onoj oduzetoj od roditelja, ili ostavjenoj, ili zlostavljanoj od strane roditelja, da im je Srbija majka, a Zapadni Balkan otac i da su najnaprednija, čak lideri u regionu! :roll:
****.te, pričate stvari o kojima nemate pojma! Socijalna služba, jel? Usvajanje, kur.ac, pal.ac :roll: Dodje mi da vrištim, samo ako ima neko da me čuje i razume šta pričam - ja sam usvojeno dete. Imala sam dobre roditelje, imam ih i dan danas, hvala Bogu, i brata i bratance i sada svog muža i dete, i čekam drugo dete, evo mi stomak do zube... i nemoj meni neko da priča da bi više voleo da se rodi kao neželjen, nego da ga majka aboritira! Nemojte meni uvaljivati taj rog za sveću, ako za Boga znate. Jel znate šta radi pubertet deci poput mene, ma kako dobru porodica imala? Nemate pojma! Jel znate šta druga deca rade deci poput mene, kada saznaju, a sazna se to i pukne kao bomba medju decom, malim zloćama??? Nemate pojma, naravno.
Ja sam protiv, eeeeej, protiv abortusa, ali sam i protiv toga da se deca radjaju da bi se rodila, da se radjaju jer su se desila, pa da se potucaju od nemila do nedraga, da slušaju ceo život da su niža rasa, da su kopilad i slično. Da si šta valjao, majka te nebi ostavila - jel znate vi kako to zvuči???
Socijalni rad, a? E, imala sam dve i po godine dete na staranju, odatle dodeljeno i opet vas molim - nemojte mi prodavati maglu! Centar za socijalni rad je grupacija kokošaka, koje mrze i sebe i sve oko sebe, muškarce, ma muške bebe mrze, samo jer imaju visuljak medju nogama, a pogotovo mrze tu decu sa kojom moraju da rade!!! Ne rade one za dobro te dece, već rade za platu!!! Jedno dete zlostavljano kod hranitelja, uuuuh, eto posla, eto papirologije - treba ga prebaciti kod drugih hranitelja. A znate šta - ta kokoška iz centra za soc. rad. tom zlostavljanom detetu oči ne vidi, i ne zanima je. Ebe se njoj, on je njoj samo dodatni posao... :(:(:(:(:(
Živa istina, ko verovao, ko ne. Dobro, nisu sve iste, ali... masa zakopa one mlade entuzijaste.... :(:(:( Sreća, pa je moje dete vraćeno svojim biološkim roditeljima, sreća, sreća... i dobro mu je, u kontaktu smo i ostaćemo zauvek...
Informišite se, pa onda radjajte decu iz kres-kombinacija u ime majčice Srbije ( koju volim, nego šta, ona je moja zemlja! ), i dajte na usvajanje... ali, za Boga miloga, barem saznajte o čemu pričate, a ne pravite se aviokonstruktori, dok vam ni oni aviončići od papire ne lete!!! :roll:

Što se tiče klipa silent scream - razmišljala sam o tome. E, i to je jedna svojevrsna manipulacija, nego šta! Jeste, ono je snimak abortusa i beba reaguje kako reaguje, ali - taj abortus je radjen naživo, bez anestezije! Pa su i žena ( ne, neću reći majka, nije majka!!! ) i beba svesne. Danas, čak i u našoj Višegradskoj, a kamoli negde gde su uslovi iole bolji, ženu uspavaju, pa je i beba uspavana, sedirana, preko krvi, pa nije svesna šta joj se dogadja i ne oseća bol. Mala uteha, a opet je uteha...
Ne, ne i ne abortus, ali ne, ne, ne, ne, ne, ne i milion puta ne - nepromišljeno radjanje!!!!!

Значи, ти би волела да се ниси ни родила? :eek:

Значи, ти би волела да се ниси ни родила? :eek:

U jednom trenu svog života, trenu koji je trajao i trajao... da, mrzela sam onu što me je rodila, pa ostavila kao štene na djubrištu ( figurativno, naravno ) I draže bi mi bilo da ne postojim, nego što postojim, u društvu i okolini od kojih se razlikujem i koji to jasno pokazuju i izbegavaju me. Aj što su deca, nego što su roditelji branili deci da se samnom druže. "Kad je nju majka ostavila, nju je i Bog obeležio, biće neki propalitet, ja ti, sine, kažem, beži od nje, na zlo će da te navuče"....
Bilo je... naravno i prošlo, ali je bilo

Девојка кад оде у полицијску станицу да пријави случај силовања добија пилулу за дан после. Тако да до трудноће не дође у том случају.

Нема потребе за узрујавањем, ја сам за отворену дискусију.
kakve Srbija ima veze sa porodicom, kakve direktne veze???
Па породица је стуб државе.

Понављам се. Десило се то, девојка је затруднела. Шта сад није смак света. Нормално да треба да роди то дете.

Што се тиче социјалних служби па нећу ја сад терати жене да абортирају зато што су нам социјалне службе очајне. Нормално да треба да мењамо и социјалне службе. Потребне су реформе на свим пољима.

Не ради се ту о очувању нација нити шта ја знам, већ о очувању људског живота.

Од животиња се разликујемо по томе што смо свесна бића, што умемо да ценимо живот.

Mani taj engleski i srpski nas mrzi da citamo,ali rekao bih da ti je sve to uzalud,posto je fetus zivo bice sa svojim licnim nacinom razmisljanja,KARAKTEROM koji je nasledilo preko gena do volje za zivotom.

Ubiti fetus je isto kao i ubiti dete od 3 godine.

Karakter se nalsledjuje? Jel si ti imao kraniometriju umseto bilogije u skoli? Kako neko ko nema svest moze da ima karakter?

U jednom trenu svog života, trenu koji je trajao i trajao... da, mrzela sam onu što me je rodila, pa ostavila kao štene na djubrištu ( figurativno, naravno ) I draže bi mi bilo da ne postojim, nego što postojim, u društvu i okolini od kojih se razlikujem i koji to jasno pokazuju i izbegavaju me. Aj što su deca, nego što su roditelji branili deci da se samnom druže. "Kad je nju majka ostavila, nju je i Bog obeležio, biće neki propalitet, ja ti, sine, kažem, beži od nje, na zlo će da te navuče"....

Ти си се значи извукла, али не дозвољаваш некој новој atakualpi да има мужа, дете, да поново има стомак до зуба?

Мало је... глупо. Зар не?

Karakter se nalsledjuje? Jel si ti imao kraniometriju umseto bilogije u skoli? Kako neko ko nema svest moze da ima karakter?

Karakter se nasledjuje a neko ko nema svest ne moze da se uopste razvija sto nije slucaj sa fetusom.

Iz daleka se vidi da nemas blage sa materijom kao i onaj prefinjeni glupko vot aj em ili kako vec,svako zivo bice na svetu ima svoje licne karakteristike a fetus je najsavrsrenije bice na zemlji,dakle opet-ne lupaj.

E to je prava Srbija, satro moralna, blaga i puna razumevanja. Dete i kad raste sa jednim roditeljem je kopile, a tek ono cuveno komsijsko "NEMA OCA" ko da pricaju o demonu a ne o detetu, a opet ce isti taj korpus licemera da osudjuje abortus.

Karakter se nasledjuje a neko ko nema svest ne moze da se uopste razvija sto nije slucaj sa fetusom.

Iz daleka se vidi da nemas blage sa materijom kao i onaj prefinjeni glupko vot aj em ili kako vec,svako zivo bice na svetu ima svoje licne karakteristike a fetus je najsavrsrenije bice na zemlji,dakle opet-ne lupaj.
Obzirom da Vi gospodine imate "veze" i posedujete naucne dokaze o postojanju "karaktera" kod fetusa i posto se osecam tako nistavno naspram vase elokvencije i znanja stranih jezika tako da se ponizno povlacim.

Poslednja izmena:
Obzirom da Vi gospodine imate "veze" i posedujete naucne dokaze o postojanju "karaktera" kod fetusa, osecam se tako nistavno naspram vase elokvencije i znanja stranih jezika tako da se ponizno povlacim.

Nemam ja,imaju naucnici i to se uci jos u osnovnoj ako se ne varam.

Ne verujem da se osecas nistavno,posto uporno lupas u prazno.

O stranim jezicima niko nije rekao ni rec,niti je tema.

Nemam ja,imaju naucnici i to se uci jos u osnovnoj ako se ne varam.

Ne verujem da se osecas nistavno,posto uporno lupas u prazno.

O stranim jezicima niko nije rekao ni rec,niti je tema.

Koji? Kad? Gde??? Ajde navedi molim te.
Ja sam dao izvode iz dve knjige koja sa moralno didaktickog aspekta posmatraju problematiku abortusa, lupanje u prazno je dijalog sa vama gospodo.

Ти си се значи извукла, али не дозвољаваш некој новој atakualpi да има мужа, дете, да поново има стомак до зуба?

Мало је... глупо. Зар не?

Jesi li siguran da je trebalo baš ovako da napišeš? Ja nikome ništa ne branim. Niti bilo koga prisiljavam na bilo šta. Ja sam - protiv abortusa!!!! Ali imam dovoljno iskustva sa nekom drugom stranom priče, da bih mogla da tvrdim i da se zagriženo zalažem da se abortus zabrani.
Ja samo pokušavam da vam ispričam tu drugu stranu priče, da pokažem drugu stranu medalje. Samo to. Jer ljudi kao što je Vlajko, ma kako divni i dobri bili, a čitajući njegove postove cenim da je dobra čovek koji brani život kao najveću vrednost!, jednostavno imaju pogrešne predstave o svetu. Pričaju stvari o kojima ne znaju ni osnovno, a ne dovoljno. Kapiraš? Kune se u porodicu i kune se u to da je porodica stub države, a šta zapravo država radi toj porodici??? Porodica se sistematski uništava, državi kojom se upravlja pomoću daljinskog upravljača, iz vajne Evrope i Sveta, ne treba jaka porodica... i tako dalje...
Ne branim ja ništa, samo vas upoznajem sa stanjem stvari kakvo jeste. Može pravnik da vam ispriča kako rade naše soc. službe, možete videti i neposredno, samo ako se zainteresujete. Možete otići u Zvečansku, ili bilo koji dom, i videti kako ta deca žive... :( Ali to kako se osećaju - ne možete znati, jednostavno ne možete. Zato ne govorite u njihovo ime, jer ne znate da kažete pravu stvar, jer ne znate kako im je!
Eto, na tu stranu je išla moja priča.
Ja nikada ne bih abortirala. Pa mene kritikuju što nisam uradila genetske testove, ni u prvoj trudnoći, ni sad. Šta ćeš ako se ispostavi da ima Daunov sindrom? Ama, šta ću - pa da ga volim, negujem, čuvam kao i zdravo. I da mi bude zenica oka kao i zdravo! Bog mi ga nije uzeo, neću mu ni ja uzeti život, pa neka ga i rodim bolesno, pupupu daleko bilo, ne daj Bože nikada nikome!!!
Ali samo dozvoljavam i drugi stav. Druga majka ne želi da rodi bolesno, kaže - radi njega, da se ne muči. Ok, ne želi, ne mora! Neka mlada devojčica neće postupiti kao moja biološka majka, nego će abortirati. I to se mora, mora i mora razumeti!!! I to se ne sme zabraniti!!!
A vi razmislite ko ovde više poštuje život i prava živih ljudi, uključujući i taj fetus! Samo budite realni, pa realno razmislite - kome preko usta tako lako prelaze zabrane? Meni ni jedna! :ok:

Koji? Kad? Gde??? Ajde navedi molim te.
Ja sam dao izvode iz dve knjige koja sa moralno didaktickog aspekta posmatraju problematiku abortusa, lupanje u prazno je dijalog sa vama gospodo.

Sta da navedem?

Knjiga je milion,kao i naucnika koji tvrde raznorazne stvari,medjutim ono sto je logicno,vidljivo i beskompromisno ne moze se poreci.

A sad,ako si navodio neku knjigu koja podrzava tvoj stav,bas bih voleo da vidim tog monstruma koji je pokusao u citavoj jednog knjizi da brani abortus pa cak i da pominje moral.

Apokalipsa covece.

Abortus je jedan akt sa najvishe nemoralih stvari u sebi,nego ijedan drugi akt na planeti,pa cak i da se ne radi o ubistvu,vec pocev od milion manjih razloga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back