СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zašto nisu pazili ako znaju da nemaju uslova za gajenje deteta? Uvek se kreće od želje i odluke. Ako si odlučio da ne koristiš zaštitu, moraš da budeš svestan i posledica, tj. odgovornosti koje one vuku. Bilo da je u pitanju abortus ili rađenje deteta.
A ako su roditelji mladi, odgvornost je i na njihovim roditeljima koji ih nisu dovoljno edukovali. Meni je pomoć roditelja (babe i dede) nešto o čemu se ne raspravlja, nešto prirodno i zdravorazumno.

Aman covece,desi se trudnoca i kada se koristi kontracepcija!

ako bi mi se desilo ovo pod brojem 1 sve bi zavisilo od mog psihickog sklopa i jacine...mozda bih zadrzala i gajila to dete, a mozda bih ga dala na usvajanje...u svakom slucaju ne bih abortirala..

u slucaju broj dva bih u zadrzala i podizala to dete bez obzira sta muz mislio ili uradio...pa nije dete krivo sto sam ja varala muza...

Kuku,ovde svi posteni i svi sveci veci i od samih svetaca,a jopet kod nas cveta industrija abortusa!

Veca je vjerojatnost, da. Ali ne mozes tvrditi da se ne bi desilo. Pa svi smo imali 15. I puno vise...

Desavalo bi se,ali ako je takvih slucajeva danas godishnje 5000,sa zabranom bi ih bilo 5.

A tih 5 neka okajavaju svoje grehe kao svi drugi maloletni delikventi,ne pokusavam da budem surov ali je tako.

Jer,kada bi se donela zabrana posle prvih 10 koji bi otisli u corku drugacije bi roditelji uopste imali pristup prema deci jos od mnogo mladje dobi.

Naravno da ne bi, država propisuje obavezne vakcinacije dece, lekarske preglede i slično, o tim pravima žena treba misliti pre nego što se rašire noge...
Fetus je deo koji prestaje da bude posle 9 meseci, nije organ žene kao npr. bubreg ili sl. Da li taj vetus može da odlučuje da li će da se rodi ili ne???
Čija su to prava, gde je tu etika???:rtfm:
Suludo je ne primenjivati kontracepciju, pa sledeći put objasni mamlazu kako da stavi kondom , a ne da ga držiš za reč kako će prekinuti na vreme:per:

Lekarski pregledi i vakcinacije nisu zakonski uredjeni na taj nacin da isped njih stoji "obavezno", to je vise preporuka no ista drugo. Ali to sada nije tema...
Da li je abortus moralan postupak je pitanje ciji odgovor moze da prevagne na obe strane, zavisno od situacije. Ipak, jasno je da bi eticki ispravniji bio postupak da se dete rodi, te da na usvojenje.
Međutim, to uvek nije slučaj...okolnosti su razne.
Bilo kako bilo, moj komentar je bio rezultat gneva stavljanjem sebe u tu situaciju; ukolio bih se ja nasla pred neplaniranom trudnocom ni malo mi ne bi bilo simpaticno da postoji zakon koji ce mesto mene da odlucuje o mom zivotu. Ja, svakako abortirala ne bih...moje dete je moje dete...ali volela bih da imam opcije a ne zabrane. S te strane, edukacija je najbolji nacin, ali i jeftinija i dostupnija kotracepcija. Rusenje predrasuda... :-)

pa ja pricam u svoje ime...da nije tako ne bi sad cekala cetvrto dete...;)

E,pa ja ne govorim iz licnog iskustva,vec imam empatiju i razumevanje zasto drugi urade to sto urade!Nismo svi materijalno sigurni,ne rastemo svi u idealnim porodicama,ima ih koji se ne mogu osloniti na raditilje,nismo svi istog psiholiskog sklopa!
Zar mislite da one jadnice sto ih vidjate po drumu i prodaju svoje telo za neku crkavicu i dopustaju sebi da u njih trpa ko stigne,rade to iz zadovoljstva!?Vecina tih pacenica nema skole,poticu iz razorenih porodica,a moraju jesti! I sta ce toj jadnici dete koje je zaceto ko zna skim!?Uglavnom ih i rode,jer nemaju da plate za abortus,i ta deca zavrsavaju po Domovima,gde neretko bivaju fizicki,psihicki pa i sexualno zlostavljana!E,takvo dete bolje da se nije ni rodilo,jer od rodjenja zivi pakao!

Nekretninu nemas ili ne vredi mnogo,imas 17,skolu nisi zavrsio,a ako prodavas drogu,brzo ces tako balav u corku,ako krades i tad te jednom uhvate,i divan bi primer bio svom detetu!

da, da
zato to dete ne treba da se rodi da mu ne bi dao los primer :roll:
ljudi treba da budu svesni sta moze da bude rezultat seksualnog odnosa i da budu spremni da za svoje postupke preuzmu odgovornost
ovako ispada da strada neko treci, ko je potpuno nezasticen, jer su dvoje bili neodgovorni
vecina opravdanja abortusa koje se ovde izlozena su u skladu sa vrednosnim principima koji su nazalost zavladali ovim narodom i od prilike glasi
"mi smo neodgovorni debili i zato cemo da te ubijemo da bi mogli da nastavimo da budemo neodgovorni debil"
vec sam pisao, neodgovornost postaje sastavni deo naseg bica i zato i jesmo u govnima

A nema i očeve gene, nije "deo njegovog tela"? I žena može da ubije nečije dete, zato što raste u njenoj utrobi?
Ne odlučuje zakonodavac o tvojoj materici, već ti. Koja je bila tvoja odluka kad nisi koristila zaštitu, već se prepustila užitku?

:-)
Prosto je simpaticno kako muskarci komentarisu ovakve stvari...nema sta.
Prvo, zastitu treba da koriste zajedno, ne samo zena ili ja, kao sto si me pitao...pitanje ti je dosta nepravedno.
A moj komentar je bio rezultat gneva stavljanjem sebe u tu situaciju; ukolio bih se ja nasla pred neplaniranom trudnocom ni malo mi ne bi bilo simpaticno da postoji zakon koji ce mesto mene da odlucuje o mom zivotu. Ja, svakako abortirala ne bih...moje dete je moje dete...ali volela bih da imam opcije a ne zabrane.
Zabrana nista ne bi resila, samo bi pogorsala stvari, jer kada zena nece da ima dete ona ce ga se resiti kako zna i ume...ovako bar ima adekvatnu medicinsku zastitu i negu.
Ali ono sto bi mozda smanjilo broj abortusa, bilo bi savetovanje pre samog zahvata...prikazati majci opcije, rizike i mogucnosti i slicno...ali to u zemlji ogranicesnih sansi...slabo, slabo...

Desavalo bi se,ali ako je takvih slucajeva danas godishnje 5000,sa zabranom bi ih bilo 5.

A tih 5 neka okajavaju svoje grehe kao svi drugi maloletni delikventi,ne pokusavam da budem surov ali je tako.

Jer,kada bi se donela zabrana posle prvih 10 koji bi otisli u corku drugacije bi roditelji uopste imali pristup prema deci jos od mnogo mladje dobi.

nemaju oni sta da okajavaju grehe
donose novi zivot na svet, to je najvece cudo prirode :D
sa ostalim se slazem :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back