BRITNEY 3
Buduća legenda
- Poruka
- 30.098
Што? Ваљда имамо право и ми - обични људи да кажемо свој утисак?![]()
Ne,samo ,,strucnjaci,, imaju tu cast...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Што? Ваљда имамо право и ми - обични људи да кажемо свој утисак?![]()
Ajde nadji JEDNU verziju grba Srbije pre Krala, gde je srpski orao izgledao ovako ???
http://2.***************/_PqjL-qM3cOM/SIEp9bTpPYI/AAAAAAAAAMs/0lXfHPyo5E0/s320/suri%2Borao.jpg

Toplo...
Е сад, да није неко до оних пернатих брда?

Evo,necu vise da lupetam,obecavam.Ајте вас двоје у Кафану, па лепо, уз пићенце...![]()
Рекох већ да сам погрешио код пурпурне. Црна емајл у класичној хералдици? Није ми познато.
Црна јесте амфибија као што си описао. Али у класичној је боја.
Ако ћемо о коренима хералдике онда је ту и гвожђе ране немачке.
Ево примера са обе амфибије: грб Амстердама.
Игра или не игра улогу? Одлучи се.
Рељеф из Љубостиње није усамљен. Ту су и два Лазаричка, припрата кнеза Лазара на Хиландару, пример из Каленића
Избаце или ублаже. Написао сам пре, види горе. Мислим на званичне емблазоне. Чешки има мање доминантне од Фополијевог рада. Јасно.
Није реч о грбу СРЈ, већ о питању линија и мишљења Милићевића. Ти си га поставио.
Није ми познато постојање идеја да се линије учине доминантнијим.
Не разумемо се баш када нешто иде против Грујићевог емблазона. Или се некоме то само учини. Случајно? Бојим се да од учења нема ништа. И то мислим обострано. Ипак се надам раговору без тензија, што пре.
tako nekakoКанаринци, Певци, Лабудићи...
bi sigurno,aaajde,bas nam je zabavnoТи не би са нама?![]()
E odlicno,naruci pice,stizemo )))Ја сам већ тамо.![]()
колега, метали и емајли су основне ствари у хералдици. ако ти то није познато, не знам о чему онда даље можемо разговарати. ево ти један пример где се на грбу црна јавља као емајл (занимљив и због тога што представља први грб у западној хералдици, где се двоглави орао јавља као шаржа)- грб грофова од Сарвердена из грбовника из 15. века: не знам шта ти значи ово ''боја'', јер боје су и метали и емајли. црна је у класичној хералдици емајл, али ако иде преко емајла, онда има карактер крзна. ево ти пример грба ''цара Србије'' из Рихенталове Хронике (15. век)- на црвеном штиту црна вепрова глава устрељена кроз чељусти.амфибија је ту једино црна. црвена је емајл, а сребрна метал.игра улогу само уколико орао у канџама носи регалије- због којих су онда ноге редовно савијене (као у грбу Хабзбуршког, а касније и грбу Руског Царства). за наш грб та околност не представља битан моменат. средњовековни примери су по правилу имали исправљене ноге, са изузетком љубостињског рељефа.ево поново примера па погледај да ли су ноге савијене: Лазарица, Хиландарска припрата, Каленићево шта си написао:''У праву си да линије у хералдици нису битне. На неки начин је чак обрнуто, тежи се њиховом одсуству. Заправо за хералдику линије не постоје. Постоје само границе између поља. У реалности се оне ипак најчешће користе код цртања грбова, али се тада тежи да буду што дискретније (што тање). Сматра се недостојним ако оне доминирају и граде цртеж, како се то у хералдици каже.''http://forum.krstarica.com/showthre...ave-Srbije?p=22007442&viewfull=1#post22007442а то наравно није тачно, јер линије у хералдици постоје и уопште се не тежи њиховом одсуству (чак ни на званичним емблазонима).било би примерено да нам цитираш шта је тачно рекао Милићевић и у ком контексту.ниси ми дао пример пурпурне, па да наставимо разговор око дефинисања боја у уредби.![]()
Какве везе има овај кљун...са кљуном правог орла???
Стигли катапрахти, бежмо!

Bratac, nije ti to umetnost pa da crtaš portret orla... Da, jeste, teško da bi našli nekog orla s dve glave... A šta bi tek Englezi radili... Gde bi oni našli ovako djavolskog lava...
![]()

Ajde nadji JEDNU verziju grba Srbije pre Krala, gde je srpski orao izgledao ovako ???
http://2.***************/_PqjL-qM3cOM/SIEp9bTpPYI/AAAAAAAAAMs/0lXfHPyo5E0/s320/suri%2Borao.jpg
ona je samo esteta, ne razume se ona u tu vašu problematiku 
de je nađeona je samo esteta, ne razume se ona u tu vašu problematiku
![]()

Стигли катапрахти, бежмо!

Bratac, nije ti to umetnost pa da crtaš portret orla... Da, jeste, teško da bi našli nekog orla s dve glave... A šta bi tek Englezi radili... Gde bi oni našli ovako djavolskog lava...
http://www.geonames.de/coa-gbe.gif
јел знаш ко су били парабалани (παραβαλανεῖς)![]()

Искрено речено, немам појма.![]()