Jacob
Buduća legenda
- Poruka
- 49.565
Ima je i na grbu cara Dusana:
![]()
Sve bi to bilo lepo kad ovo ne bi bila novija kreacija.
Gde se tacno ovakav grb pojavljuje u vreme Cara Dusana?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima je i na grbu cara Dusana:
![]()
Sve bi to bilo lepo kad ovo ne bi bila novija kreacija.
Gde se tacno ovakav grb pojavljuje u vreme Cara Dusana
Sto je МАЧКY milo to mu se i snilo. Volio bi da je papagaj pa da ga onako ko pravi macak cap carap i nemaga.Мени овај нови орао више личи на папагаја.![]()
![]()
![]()
Е, баш су га убо' у срж. Да није Милошевића, ти неби имао шта да напишеш. Па Милошевић је трајао само 10 година и немогуће је да је ушао у све поре овог друштва: од политике до културе,спорта,... Ако је стварно тако, онда се мора признати да је био државник великог формата и капу доле. Ако није, онда смо се мало шалили, зар не. Ону причу о лошој домаћици нећу понављати да не будем досадан.
Donqihote , мислио сам да си виспренији у размишљању. 'ајде поправи се па да и даље имам добро мишљење о твом размишљању.
Pa, nije li Milošević gajio jugoslovenstvo, dok su se svi oko nas nacionalno osvešćavali?
Mnogi jos uvek pogresno smatraju da je Milosevic bio nacionalista, on je bio komunista, jugosloven/crnogorac, sa politikom koja se stalno menjala, ali uvek u sebi sadrzala ideju ocuvanja Jugoslavije.
Mnogi jos uvek pogresno smatraju da je Milosevic bio nacionalista, on je bio komunista, jugosloven/crnogorac, sa politikom koja se stalno menjala, ali uvek u sebi sadrzala ideju ocuvanja Jugoslavije.
Pa, nije li Milošević gajio jugoslovenstvo, dok su se svi oko nas nacionalno osvešćavali?
То је био покушај да се некако Срби задрже у једној држави (Југославији) јер су били расути по скоро свим Републикама. Па да идемо редом:
Словенија: није имала Србе и зато тамо и није било рата. Оно мало на граници је зврчка Хрвата А.Марковића на притисак хрватских генерала.
Хрватска: Срби су били констутивни народ што су им у Сабору укинули, па још укинута и службена употреба српског језика па затима протеривање. Све су то радили у заветрини Немаца, Енглеза и Амера. То су тако решили ,,велики''.
БиХ Срби-муслимани = пола-пола. Зна се шта се десило по питању рата и игре А.Изетбеговића. На крају изнедрила се Република Српска која ће бити на стејт-бају до праве прилике да се присаједини Србији, И добро што су тамо Срби издвојени јер бу се и дан-данас клали и убијали.
Црна Гора амалгам Срба и Неоцрногораца (МонтенегринА) који су уз помоћ Запада ипак изашли из заједничке нам државе. Срби се тамо још увек држе и они су стејт-бају до прве прилике. Само да се не избију.
Македонија, нерешено као да утакмица није ни почела. Дрндали су мало Србе и Цркву али тек ће Македонцима доћи дрндање од Албанаца. А после видећемо.
КиМ је била рак рана Србије још од Призренске лиге. Уз помоћ Амера половично су остварили недосањани сан.Какао ће надаље појма немам.
Покушај заштите Срба кроз Југословенство не видим као грех. Добра намера али много препрека.
Ако је тада Милошевић погрешио, пита се и питам тебе: Што то толико Тадић трчи по земљи Хрватској. У име тих Срба тамо или у своје име. Да не очекује Нобелову наградау за мир.

Mani se Tadića. On je izgubljen slučaj, kao magarac u magli.
Nego, nije li bilo malo blesavo u vremenu raspadanja Jugoslavije, kada se videlo da ostali narodi ni po koju cenu neće pristati na opstanak iste, i svoj ostanak u njoj, pokušavati sačuvati kompaktnost srpskog naroda kroz spašavanje Jugoslavije? Nismo li mi Srbi imali najveću i najjaču tapiju kod raspada Jugoslavije, koju smo dobili još 1918.? Nismo li mi trebali biti ti koji će preduhitriti one jadne nazovi narode, kada smo videli šta im je namera, i proglasiti raspad Jugoslavije, i napraviti Srbiju u granicama pre sklapanja braka, vojsku proglasiti srpskom (ni danas nije srpska, nego vojska srbije...fuj), i postaviti je na granice te države, a onda ako nekome nešto nije pravo, ima međunarodni sud, pa neka nas tuži. Aduti su bili u našim rukama.
Само ми реци: Шта би са Србима ван Србије? Оставити их на милост и немилост зликовцима. И да у Историји остане забележено да смо им окренули леђа. Овако је бар покушано са половичним успехом.
...podeli im austrougarske medalje ...one što im imaju dedovi kao ugarski konjušari i štal majstori , kad su nosiliСамо ми реци: Шта би са Србима ван Србије? Оставити их на милост и немилост зликовцима. И да у Историји остане забележено да смо им окренули леђа. Овако је бар покушано са половичним успехом.
Nisi me razumeo. Nijedan Srbin ne bi ostao van Srbije, a pri tome se ne bi makli iz svojih domova. Je li ti sada jasnije šta sam hteo reći?
Тек је сада магла. Како то мислиш да сви Срби код своје куће по Хрватској, БиХ,... а да буду у Србији? Знааш ли ти да је Југославија морала да попуца по шавовима Република и никако дугачије. То су унапред рекли ,,велики''. Да је покушано другачије, одмах авиони, бомбе, ....
Заборавио сам да кажем да су иза плота већ чучале наше домаће хијене са већ додељеним задацима како треба уредити нову Србију. Прескочили су плот тек 2000-те године када се расплет већ знао. Тада су им задаци зацементирани и важе дан-данас и ко зна докле ће.
И ево, хвала Богу ту смо где смо, боље и нисмо заслужили.
....pa ako je tako kao što pričaš , onda tadići čučaše i sredinom XX veka iza plota da rasture kuću , čak su i početkom tog istog veka rušili
temelje toj građevini -----sad su konačno srušili sve , kao što veliš :zaista su zaslužili ugarske medalje
Tu si u pravu. Smetao je nekima onaj stih:"Proklet bio izdajica svoje domovine!"Imali smo najlepši grb i najlepšu himnu na svetu.
Sada u himni "molimo Boga" da nas "spase" u državi u kojoj je diskutabilno koliko njih u njega uopšte i veruje.
Nema leba bez motike![]()
Изгледа да је то српски усуд: једни граде други чуче да зајашу и разграђују. И увек уз нечију инструкцију са стране.
Нећу рећи ко је чучао 40-тих година прошлог века - посвађаћемо се.