Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A vidiš, smeta mi i to poredjenje sa najuspešnijim evropskim narodima. Trpamo se medju odlične, a nismo ni vrlo dobri. Zlatna viljuška nam nije pomogla da danas budemo "Švedjani", danas smo gori od Albanaca, ali i dalje pokušavamo da dokažemo da smo bolji i vredniji od ostalih. Ne znam samo u čemu.

Због таквих као што си ти данас И ЈЕСМО ГОРИ ЧАК И ОД АЛБАНАЦА... и шта кога заболе шта теби смета... или си умислила ДА ЋЕШ ТИ ДА МИ ОДРЕЂУЈЕШ ДА ЛИ ЋУ И КОЛИКО ЋУ ДА СЕ ПОРЕДИМ СА ДРУГИМ НАРОДИМА. Глупости. Живот је ТРКА, ТАКМИЧЕЊЕ - и сваки народ тежи и жели ДА БУДЕ НАЈБОЉИ... и нормално је да се стално мери, мерка и премерава са оним који су најбољи и најуспешнији и труди се да га достигне и престигне.
Доста више са абнормалним АНТИНАЦИОНАЛНИМ размишљањима. Ако си ти особа без нације - твоја ствар... али ТО НИТИ ЈЕСТЕ НИТИ ЋЕ БИТИ ПРАВИЛО ОСТАЛИМ ЉУДИМА...

Ник није "Joe", него слоган из једног цртаног филма за децу.Чисто да ти то разјасним,пошто ти боде очи.

А,нема потребе да се плашиш клања.Срби нису папине усташе.Клање и убијање је одлика оних који нам земљу черече ,гуше наталитет, онеспособљавају нове генерације за креирање будућих породица.То је одлика оних који спроводе духовни,али и биолошки геноцид над Србима већ две деценије,а чије деструктивне идеје ти овде подржаваш.

Onda se bori protiv njih, a ne protiv mene pretnjama da neću moći da živim u Srbiji kad na vlast dodju neki "tvoji Srbi".

Због таквих као што си ти данас И ЈЕСМО ГОРИ ЧАК И ОД АЛБАНАЦА... и шта кога заболе шта теби смета... или си умислила ДА ЋЕШ ТИ ДА МИ ОДРЕЂУЈЕШ ДА ЛИ ЋУ И КОЛИКО ЋУ ДА СЕ ПОРЕДИМ СА ДРУГИМ НАРОДИМА. Глупости. Живот је ТРКА, ТАКМИЧЕЊЕ - и сваки народ тежи и жели ДА БУДЕ НАЈБОЉИ... и нормално је да се стално мери, мерка и премерава са оним који су најбољи и најуспешнији и труди се да га достигне и престигне.
Доста више са абнормалним АНТИНАЦИОНАЛНИМ размишљањима. Ако си ти особа без нације - твоја ствар... али ТО НИТИ ЈЕСТЕ НИТИ ЋЕ БИТИ ПРАВИЛО ОСТАЛИМ ЉУДИМА...

Ti se ne računaš, ti si raskolnik, zdravo!!

Ne može se večno živeti od stare slave, što ne znači da o tome ne treba govoriti.

Sada smo na dnu, a to je ipak važnije od Dušanovog Zakonika (ma koliko ja bio ponosan na Dušanovo carstvo).

Jedno ne isključuje drugo. To je ono što mnogi ne mogu da shvate. Naprotiv, jedno nadopunjuje, pa čak bih rekao i uslovljava drugo. Vidiš, Šiptari su divlji narod, bez pisma, istorije, kulture, spomenika, u pravom smislu te reči, varvari. Oni mogu da razvijaju svoju državu kako hoće ili da je ne razviju uopšte, dok nas naša zaostavština obvavezuje da ponovo budemo uređena i razvijena država.

Da li je priča o viljuškama, koje je ona navela, lažno srbovanje? Šta je loše u tome da istaknemo neki naš napredak u odnosu na druge narode, u nekom vremenskom razdoblju?

Kad se uzme sve u obzir, pogotovo ono što pišu i govore oni koji sebe nazivaju "veliim Srbendama" dolazi se do sledećeg zaključka:

1. Da smo mi najpametniji i najvažniji na svetu. I da naravno, mi smo nepogrešivi.

2. Da su svi ostali neke tamo nevažne budaletine i da MI možemo bez njih (naravno, jedino ne možemo bez braće Rusa, koje samo uzgred rečeno boli ona stvar za Srbiju).

Danasnji grb Srbije izradio je istoricar Stojan Novakovic,tako da je i on neko "vestacko" delo.

Po meni ovo treba da bude srpska zastava:
600px-Flag_of_Serbia_1281.svg.png

Crveno plava,bez belog polja,koriscena za vreme Nemanjica,u Kosovskoj bitci.
Grb bi trebao da bude ovaj:
Grb_Nemanjica_mali.jpg

Takodje nemanjicki grb,pravi srpski autenticni grb a ne ove vestacke tvorevine.

Da, ali i dalje je lakše talasati po forumima i braniti srpstvo, razgovarati o stvarima na koje nije moguće uticati sa stanovišta pojedinca, od borbe za osnovno ljudsko pravo - pravo na rad i pravo na pristojan život. I naravno, svako onaj, ko pokuša da ukaže na sav besmisao "srbovanja" , biva proglašavan izdajnikom i "nepatriotom". Onda to "srbovanje" odlazi u bolest, kao što rekoh, zato što od toga nije moguće živeti. Srbuje se tako što se radjaju deca, što se čuva tradicija, tako što se pojedinac bori za svoju porodicu, a ne tako što se mlati besmislenim parolama. O tome pričam.

I onda neki tamo Joe, koji je izabrao pravi srpski nick u maniru velikog Srbina, pita šta ćemo mi "evropejci" kad na vlast u Srbiji dodju Srbi? Koji Srbi, pitam se ja? Oni koji će klati neistomišljenike?

Срби ће СРБОВАТИ! :evil: То им нико НЕ МОЖЕ ЗАБРАНИТИ а понајмање пропале комуњаре.

Успут, хајде подсети ме КАДА СУ ТО СРБИ КЛАЛИ НЕИСТОМИШЉЕНИКЕ ???:think:

I zbog toga, naravno. Ali, nismo ni prvi ni poslednji u istoriji koji su izgubili ratove i to nikako ne znači da bi trebalo da se samoizolujemo kao što mnogi priželjkuju.

Izolacija nije dobra, ali ne vidim ni jedan razlog zasto bih ulazio u bilo koji savez, kao bila sta drugo, osim Srbina.
Ja sam ono sto jesam, ne mogu da budem Nemac, Svedjanin ili Englez, niti evropejac,gradjanin sveta ili nesto slicno, ali mogu ekonomski da saradjujem sa bilo kim.

Danasnji grb Srbije izradio je istoricar Stojan Novakovic,tako da je i on neko "vestacko" delo.

Po meni ovo treba da bude srpska zastava:
600px-Flag_of_Serbia_1281.svg.png

Crveno plava,bez belog polja,koriscena za vreme Nemanjica,u Kosovskoj bitci.
Grb bi trebao da bude ovaj:
Grb_Nemanjica_mali.jpg

Takodje nemanjicki grb,pravi srpski autenticni grb a ne ove vestacke tvorevine.

Тај орао је реконструкција професора др Палавестре. Облик му је из Мале Азије. Иако је прелеп, и ја сам га цртао сличног за један грб, истина је да није ни најмање српски пореклом. Знам, штета. Али боље истина него лаж.
Иначе, на таквом орлу ставити српски крст би било јако чудно. покушао сам једном. није то то.

Двобојна застава, ок. има примера у раном средњем веку код нас.

4 ocila jesu preuzeta od Vizantije.
Samo Sloga Srbina Spasava je geslo Srba iz Vojvodine (1848.) i grb nema veze s tim.
Srbija je imala svoje stare simbole i samo je trebalo da ih ponovo vrate u upotrebu kakvi su i bili.Slični su sa ovim trenutnim,ali veoma malo!
Ovo se neki srbomrzac igrao sa srpskim simbolima.Amaterizam i mržnja izbijaju iz svakog detalja:
Kljunovi jesu neprirodno unakaženi,kao posle udarca.
Zlatna kugla na vrhu koja nosi Časni Krst je prefarbana u plavo-žute boje EU i demokratske stranke borisa tadića;time je odsečeno postolje Časnoga Krsta,čime je faktički dobijen obrnuti krst-antikrst,jedan od simbola satanizma.

Тај орао је реконструкција професора др Палавестре. Облик му је из Мале Азије. Иако је прелеп, и ја сам га цртао сличног за један грб, истина је да није ни најмање српски пореклом. Знам, штета. Али боље истина него лаж.
Иначе, на таквом орлу ставити српски крст би било јако чудно. покушао сам једном. није то то.

Svi dvoglavi orlovi vode poreklo iz Male Azije.

Hmm,nisam znao da nije autentican...Stoji na grbu Nemanjica
Grb_Nemanjica.jpg

Steta,mislim da bi to nekako bolje stajalo nego ovo danas,barem zastava...

Onda se bori protiv njih, a ne protiv mene pretnjama da neću moći da živim u Srbiji kad na vlast dodju neki "tvoji Srbi".
Не знам да ли ћеш моћи да живиш. То ће бити твоја одлука.
Данас многи Срби немају на располагању могућност избора да ли желе да живе у Србији или не,јер су представници твојих "вредности" приморали многе да побегну одавде трбухом за крухом својим ЕУропским системом и начином живота.Деведесетих су то радили ратом и санкцијама, а данас бруталном пљачком,отимачином,окупацијом, харачима и протеривањем становништва са југа.
А,они који остају, не могу да бирају да ли желе друштво у којем су образовање, економски,правни и културни модели окренути стварању нових и одржавању постојећих породица и моралним вредностима или деструкцији и потстицању свих облика неморала које резултира све бржим нестајањем налик европским глобализованим народима.

За тебе је Шведска "друштво одличних".То је друштво које међу првима нестаје.То је друштво чији главни град носи "поносну" титулу првог европског пост-брачног града,где само око 30% становника Штокхолма живи у породицама базираних на брачној заједници.Вероватно је и Холандија за тебе одликаш.
Све је то последица упропаштавања савести, дарвинистичког и комуњарског "образовања" у којем је једино мерило животног квалитета свота новца и количина различитих облика физиолошких и телесних задовољстава.То је менталитет стоке коју ,ако постане непослушна и бескорисна, може газда да закоље кад хоће. Таква друштва немају будућност.И против таквог система "вредности" се родољубиви Срби боре.

Svi dvoglavi orlovi vode poreklo iz Male Azije.

Свима двоглавим орловима је крајње порекло блискоисточно, много, много пре појаве хералдике. и оцилима, наравно. У хералдичком смислу, ми смо их узели од Византинаца, али и ту има разних који тврде супротно, посебно за оцила.

Има једна каталонска мапа са заставом српског царства изнад Скопља: на златном црвени двоглави орао. Да мењамо грб, онда, м?

4 ocila jesu preuzeta od Vizantije.
Samo Sloga Srbina Spasava je geslo Srba iz Vojvodine (1848.) i grb nema veze s tim.
Srbija je imala svoje stare simbole i samo je trebalo da ih ponovo vrate u upotrebu kakvi su i bili.Slični su sa ovim trenutnim,ali veoma malo!
Ovo se neki srbomrzac igrao sa srpskim simbolima.Amaterizam i mržnja izbijaju iz svakog detalja:
Kljunovi jesu neprirodno unakaženi,kao posle udarca.
Zlatna kugla na vrhu koja nosi Časni Krst je prefarbana u plavo-žute boje EU i demokratske stranke borisa tadića;time je odsečeno postolje Časnoga Krsta,čime je faktički dobijen obrnuti krst-antikrst,jedan od simbola satanizma.

Да стварно... нема крста на горњој круни...

Свима двоглавим орловима је крајње порекло блискоисточно, много, много пре појаве хералдике. и оцилима, наравно. У хералдичком смислу, ми смо их узели од Византинаца, али и ту има разних који тврде супротно, посебно за оцила.

Има једна каталонска мапа са заставом српског царства изнад Скопља: на златном црвени двоглави орао. Да мењамо грб, онда, м?

Moze u jednoglavog orla. :mrgreen:

Govorio si da su sve srpska obelezja, u stvari su ili hetitska, malo azijaksa ili Vizantijska. Ovaj sto ga stalno izbacujem, navodno je korisitio Dusan Silni.

Da, ali i dalje je lakše talasati po forumima i braniti srpstvo, razgovarati o stvarima na koje nije moguće uticati sa stanovišta pojedinca, od borbe za osnovno ljudsko pravo - pravo na rad i pravo na pristojan život. I naravno, svako onaj, ko pokuša da ukaže na sav besmisao "srbovanja" , biva proglašavan izdajnikom i "nepatriotom". Onda to "srbovanje" odlazi u bolest, kao što rekoh, zato što od toga nije moguće živeti. Srbuje se tako što se radjaju deca, što se čuva tradicija, tako što se pojedinac bori za svoju porodicu, a ne tako što se mlati besmislenim parolama. O tome pričam.

I onda neki tamo Joe, koji je izabrao pravi srpski nick u maniru velikog Srbina, pita šta ćemo mi "evropejci" kad na vlast u Srbiji dodju Srbi? Koji Srbi, pitam se ja? Oni koji će klati neistomišljenike?

све ок, само оно клати није ок. није ово хрватска или мухр федерација бих

Sta uopste znaci DVOGLAVI orao?

Tako nesto u prirodi NE POSTOJI!

Da treba da gleda na dve strane - na Istok i na Zapad?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back