gost 227949
Veoma poznat
- Poruka
- 13.999
Samo Srbin ne sme da se seti ničega svoga što ga čini starim evropskim narodom.
A ko nam to brani?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo Srbin ne sme da se seti ničega svoga što ga čini starim evropskim narodom.
Zamisli...kakav je to greh... A, što Šveđani u svojoj himni imaju stihove koji opisuju kako je njihov junak sekao glave normanima i drughim narodima, i što se time ponose, to je ok. Samo Srbin ne sme da se seti ničega svoga što ga čini starim evropskim narodom.
A kruna ti nije sumnjiva?
Kakve veze Srbija ima sa monarhijom?
Zasto ne stave i neki socijalisticki simbol?
Srbija ima mnogo gradjana koji nisu Srbi...
Kako oni vide ono 4 S?
Osecaju li taj grb kao SVOJ?
Megalomanija i bajke, kako smo mi najveći, najlepši i najznačajniji na svetu. I kako nama svi zavide. E to je ono što smeta normalnim ljudima.![]()
Tacnije je da smo se podelili, neki zele Srbiju i da konacno dobiju identitet.
Drugi zele da budu Jugosloveni, evropejci, internacionalci, ne zele ni granice ni identitet.
A vidiš, smeta mi i to poredjenje sa najuspešnijim evropskim narodima. Trpamo se medju odlične, a nismo ni vrlo dobri. Zlatna viljuška nam nije pomogla da danas budemo "Švedjani", danas smo gori od Albanaca, ali i dalje pokušavamo da dokažemo da smo bolji i vredniji od ostalih. Ne znam samo u čemu.
Tacnije je da smo se podelili, neki zele Srbiju i da konacno dobiju identitet.
Drugi zele da budu Jugosloveni, evropejci, internacionalci, ne zele ni granice ni identitet .
Ne, grešiš, niko se ne nada novoj SFRJ, ljudi se nadaju sprovodjenju zakona u ovom bezakonju.
Smeju, naravno, niko im ne spori, ali je to u mnogim slučajevima otišlo u bolest. Šta bi trebalo da kažu drugi narodi koji su u 14 veku osnivali univerzitete?
Granica nam je na Prokletijama, šta čekaš? Kreni da obeležiš granicu odmah, što da ne?![]()
A vidiš, smeta mi i to poredjenje sa najuspešnijim evropskim narodima. Trpamo se medju odlične, a nismo ni vrlo dobri. Zlatna viljuška nam nije pomogla da danas budemo "Švedjani", danas smo gori od Albanaca, ali i dalje pokušavamo da dokažemo da smo bolji i vredniji od ostalih. Ne znam samo u čemu.
pa gori smo zbog tebe i onih koje ti podrzavas. ali to nam ni po cemu ne zabranjuje da se secamo i ponosimo vremenom kad takvih poput tebe nije bilo u Srbiji i kad je Srbija zaista bila znacajna i vredna postovanja
Granica nam je na Prokletijama, šta čekaš? Kreni da obeležiš granicu odmah, što da ne?![]()
Pa, eto...oni u 14. veku univerzitete, a mi u 13. veku imali uređen zakonik, koji je važio na teritoriji celoga carstva, dok je kod tih sa univerzitetima svaki vlastelin sudio i presuđivao po svojoj volji.. Dakle, mi tim isticanjem ne želimo reći da smo bolji od drugih, da smo nekakvi arijevci, nego da smo deo evropske kulture i civilizacije, jednako kao i drugi stari Evropljani.
Da, ali i dalje je lakše talasati po forumima i braniti srpstvo, razgovarati o stvarima na koje nije moguće uticati sa stanovišta pojedinca, od borbe za osnovno ljudsko pravo - pravo na rad i pravo na pristojan život. I naravno, svako onaj, ko pokuša da ukaže na sav besmisao "srbovanja" , biva proglašavan izdajnikom i "nepatriotom". Onda to "srbovanje" odlazi u bolest, kao što rekoh, zato što od toga nije moguće živeti. Srbuje se tako što se radjaju deca, što se čuva tradicija, tako što se pojedinac bori za svoju porodicu, a ne tako što se mlati besmislenim parolama. O tome pričam.
I onda neki tamo Joe, koji je izabrao pravi srpski nick u maniru velikog Srbina, pita šta ćemo mi "evropejci" kad na vlast u Srbiji dodju Srbi? Koji Srbi, pitam se ja? Oni koji će klati neistomišljenike?
Neću te orlušine,oću samo krst pravoslavni.Mi smo pravoslavni narod,oču takav i grb da bude.
Pa, eto...oni u 14. veku univerzitete, a mi u 13. veku imali uređen zakonik, koji je važio na teritoriji celoga carstva, dok je kod tih sa univerzitetima svaki vlastelin sudio i presuđivao po svojoj volji.. Dakle, mi tim isticanjem ne želimo reći da smo bolji od drugih, da smo nekakvi arijevci, nego da smo deo evropske kulture i civilizacije, jednako kao i drugi stari Evropljani.
E, pa ovi drugi su problem, jer ne shvataju u kakvoj su zabludi, i kako pogrešno tumače današnju Evropu. Nijedna evropska nacija, koja je stvorila ili se kasnije priključila EU, nema nameru da se odrekne svoga nacionalnog identiteta, istorije, književnosti, običaja, epova, junaka, itd. To titoisti ne mogu da shvate. Pateći za anacionalnom Jugoslavijom, idealizuju EU kao iszu takvu tvorevinu.
Znaš ti vrlo dobro šta njoj smeta- LAŽNO SRBOVANJE . E to njoj smeta i potpuno je razumem.
Megalomanija i bajke, kako smo mi najveći, najlepši i najznačajniji na svetu. I kako nama svi zavide. E to je ono što smeta normalnim ljudima.![]()
Pa, eto...oni u 14. veku univerzitete, a mi u 13. veku imali uređen zakonik, koji je važio na teritoriji celoga carstva, dok je kod tih sa univerzitetima svaki vlastelin sudio i presuđivao po svojoj volji.. Dakle, mi tim isticanjem ne želimo reći da smo bolji od drugih, da smo nekakvi arijevci, nego da smo deo evropske kulture i civilizacije, jednako kao i drugi stari Evropljani .
Molim te, kakav ti je to izraz "besmisao srbovanja"? Zašto je gajenje nacionalnih osećanja besmisleno? Hajde, molim te objasni mi to, pa da prestanem da srbujem.
Da, ali i dalje je lakše talasati po forumima i braniti srpstvo, razgovarati o stvarima na koje nije moguće uticati sa stanovišta pojedinca, od borbe za osnovno ljudsko pravo - pravo na rad i pravo na pristojan život. I naravno, svako onaj, ko pokuša da ukaže na sav besmisao "srbovanja" , biva proglašavan izdajnikom i "nepatriotom". Onda to "srbovanje" odlazi u bolest, kao što rekoh, zato što od toga nije moguće živeti. Srbuje se tako što se radjaju deca, što se čuva tradicija, tako što se pojedinac bori za svoju porodicu, a ne tako što se mlati besmislenim parolama. O tome pričam.
I onda neki tamo Joe, koji je izabrao pravi srpski nick u maniru velikog Srbina, pita šta ćemo mi "evropejci" kad na vlast u Srbiji dodju Srbi? Koji Srbi, pitam se ja? Oni koji će klati neistomišljenike?
I čim napišeš ovako nešto (sve je tačno što si napisala), odmah si izdajnik/ca ili strani plaćenik/ca.![]()
A zašto onda danas preziremo (jedan deo Srbije) Evropu i kako je do toga došlo?![]()