Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmm,nisam znao da nije autentican...Stoji na grbu Nemanjica
Grb_Nemanjica.jpg

Steta,mislim da bi to nekako bolje stajalo nego ovo danas,barem zastava...

Ма ова реконструкција је феноменална, да се разумемо. Потпуно у духу средњег века. Али тешко можемо тако нешто ставити на заставу у 21. веку. Ја лично не бих имао ништа против, али би то морало без тробојке онда јер она није средњи век. Да се иде на чисти хералдички стег, као у Швајцарској. али то би била неправда према последња два века наше историје, као да их није било.

Можда порекло тог орла и није српско, али га волимо и посрбили смо га. и мени је заиграло срце кад сам видео на тв то орла на стадиону.

Имам чак и верзију свог грба са таквим орлом

Ма ова реконструкција је феноменална, да се разумемо. Потпуно у духу средњег века. Али тешко можемо тако нешто ставити на заставу у 21. веку. Ја лично не бих имао ништа против, али би то морало без тробојке онда јер она није средњи век. Да се иде на чисти хералдички стег, као у Швајцарској. али то би била неправда према последња два века наше историје, као да их није било.

Можда порекло тог орла и није српско, али га волимо и посрбили смо га. и мени је заиграло срце кад сам видео на тв то орла на стадиону.

Имам чак и верзију свог грба са таквим орлом

I Amerikanci imaju orla....Eto, tu smo ravni sa njima......Samo, njihov ima samo jednu glavu....I to sedu...:sad2:

Да стварно... нема крста на горњој круни...

Има, бре, само је на слици отфикарено. Што не коментаришете да сам шар још више увећао у односу на пре, да се још јасније види православни крст.

А то плаво-жуто, иди мало па проучавај хералдику наше свете цркве.

ја сам врло верујући човек, немојте молим вас.

Ма ужас....Ништа није случајно. Зна се ко влада овом земљом,а масони су познати по коришћењу своје симболике.

Иначем нико живи ме не може убедити да је "ударен кљун" случајан и да није намерна симболика у питању,поготову касд се узме у обзир да је избачен крст,онда тај "ударац у кљун" добија свој смисао.

Ма ужас....Ништа није случајно. Зна се ко влада овом земљом,а масони су познати по коришћењу своје симболике.

Иначем нико живи ме не може убедити да је "ударен кљун" случајан и да није намерна симболика у питању,поготову касд се узме у обзир да је избачен крст,онда тај "ударац у кљун" добија свој смисао.

па да ли си ти нормалан? Крста итекако има на обе круне, већи је него пре, крст на штиту је већи и још дебљи него пре (како то објашњаваш? јел ти и то завера?). А за кљун - како ти је тако нешто уопште пало на памет?

Ево ја те жив убедих.

и после зареза се ставља размак, овако. ти си нашо масове да ми показујеш. има много горих ствари од масона о којима немаш ни најблажу представу

Ustav Srbije kaze da je Srbija zemlja srpskog naroda I OSTALIH NARODA KOJI U NJOJ ZIVE... Znaci nije ISKLJUCIVO zemlja Srba...

I taj duh mora, osim Ustava, da se ocitava i na grbu i na zastavi i na himni.

Ako to nije tako, znaci da Ustav samo kamuflira neke DRUGE ISTINE, tj.da su u Srbiji drugi narodi NARODI DRUGOG REDA.

I to nikako nije dobro za nikog.

I ovo nije SRPSKI FORUM. (To smo vec vise puta razjasnili)

Ovo je forum IZ SRBIJE.

Na srpskim forumima (gde su samo Srbi dobrodosli) ne ucestvujem.

И опет си погрешно болдовао, тј. нагласио. Нагласак је на следећем:

"Ustav Srbije kaze da je Srbija zemlja srpskog naroda i ostalih naroda koji u njoj zive..."

Знам ја да би ти најсрећнији био да су у Србији СРБИ НАРОД ДРУГОГ РЕДА, ал' то неће моћи. :bye:

И да, већ смо више пута разјаснили да ово јесте СРПСКИ форум, на који су сви добродошли, баш зато што је СРПСКИ. :)

Срби су познати као добри домаћини, наравно, пуно зависи и од тога какав је гост, јер у српском народу постоји и она - 'сваког госта три дана доста'. ;)

А то "ИЗ" можеш да користиш, и то до бесвести, само у свом случају, нпр. - 'Југословен ИЗ Венецуеле', или 'Венецуеланац ИЗ екс-Југославије'... итд. :lol:

Ustav Srbije kaze da je Srbija zemlja srpskog naroda I OSTALIH NARODA KOJI U NJOJ ZIVE... Znaci nije ISKLJUCIVO zemlja Srba...

Ovde ste pogresili,ovako je nekada pisalo,ali nova demokratska vlast kad je dosla,promenili su ovo i u ustavu stoji: Srbija je zemlja naroda koji u njoj zive. Naravno desnica se usprotivila,ali ostalo je na ovome.

Ovde pogledaj,najbolje se vidi na malom grbu (skroz na vrhu ) da je zlatna kugla (postolje Krsta) prefarbana u plavo-žutu boju,čime su uspeli da dobiju obrnuti krst (gornji krak je sada duži od donjeg) :

http://i55.tinypic.com/10wjiv9.png

Što je ,u stvari,širenje verske i nacionalne mržnje i skrvnavljenje srpskih nacionalnih simbola!

A zašto onda danas preziremo (jedan deo Srbije) Evropu i kako je do toga došlo?:think:

To ti je uzročno-posledična veza...ili... oni su nas prvi prezreli kao neke orijentalne divljake, a to je nas vređalo, jer smo svesni svoje zaostavštine znali da nismo takvi. I to toliko0 srbovanje, kako ga nazivate, je posledica toga...želje da dokažemo uobraženoj Evropi da smo i mi deo nje, a u isto vreme se javlja onaj zanas karakterističan prkos,, "ne želite nas...e pa ne želimo ni mi vas...ko vas ebe".

Besmisleno srbovanje je samo sebi svrha, razumeš? Nepoznavanje sopstvene istorije, istorije drugih naroda, slobodno tumačenje istorijskih dogadjaja i tradicije je tako tipično za mnoge Srbe, a to je naročito bilo izraženo devedesetih. Ne kažem da je situacija bila bolja ni kod Hrvata ili muslimana, ali za njih me boli uvo, iskreno da ti kažem.

A, misliš li da kod drugih "evropskijih" naroda toga nema? Pa, da ti je znati koliko je mađaranje jače od srbovanja, nikada ne bi osuđivala srbovanje. A, eto, Mađari su imali normalan razvojni put u EU.

Kad se uzme sve u obzir, pogotovo ono što pišu i govore oni koji sebe nazivaju "veliim Srbendama" dolazi se do sledećeg zaključka:

1. Da smo mi najpametniji i najvažniji na svetu. I da naravno, mi smo nepogrešivi.

2. Da su svi ostali neke tamo nevažne budaletine i da MI možemo bez njih (naravno, jedino ne možemo bez braće Rusa, koje samo uzgred rečeno boli ona stvar za Srbiju).

Nije to baš tako. Mnogo banalizuješ stvari. U mnogim postovima ili pričama u rl onih koji se deklarišu kao pripadnici patriotskog bloka ćeš naći mnogo veću dozu kritike prema greškama koje smo pravili ili pravimo, nego kod ovih drugih, samo ti selektivno čuješ samo ono što oni pozitivno govore o Srbima, i to definišeš kao srbovanje.

Evo ja prvi...pun sam kritike za razne srpske poteze i ponašanja, a opet ponosim se i veličam svaku pozitivnu stvar koju smo napravili. Ili, recimo, uz te kritike koje iznosim, ja uvek napišem ili kažem kako je ili kako bi trebalo..naravno uvek glčedajući iz ugla dobrobiti svog naroda, što se baš ne poklapa često sa interesima drugih naroda, i onda se to protumači kao neko velikosrbovanje.

I zbog toga, naravno. Ali, nismo ni prvi ni poslednji u istoriji koji su izgubili ratove i to nikako ne znači da bi trebalo da se samoizolujemo kao što mnogi priželjkuju.

Naravno da ne treba. Hodžina Albanija je najbolje pokazala koliko je to pogrešno. No, međutim, ne znači ni da treba da budemo slepi poslušnici bez imalo dostojanstva.

Ima ona pametna stara izreka: "U zlu se ne ponizi, u dobru se ne uznesi"!

Има, бре, само је на слици отфикарено. Што не коментаришете да сам шар још више увећао у односу на пре, да се још јасније види православни крст.

А то плаво-жуто, иди мало па проучавај хералдику наше свете цркве.

ја сам врло верујући човек, немојте молим вас.

Orla si polepšao i upredio koliko je moglo.
Sam takav orao, rekao sam ne svidja mi se kao ideja, ali ti si izvukao maksimalno što se moglo.

- Vrat i grudi orla su uređeni da ne liče više na riblje krljušti sa enormnim brojem sitnih peraca- a takvo što nema nigde u svedu. Na grudima orao ima krupna pera, kao što si lepo nacrtao.
- Rep orla, konačno sredjen, sedam pera, bes centralnog pera koje ne postoji kod orla u prirodi, lepo odradjeno.
- Noge orla, skoro sasvim sredjene, pokrivene perjem KAO ŠTO TREBA- pa ne liči više na petla. Petao nem apokrivene noge, a svaki orao ima perima pokrivene noge.
- Glava orla, maksimalno si iskoristio prostor ne narušivši simetriju i uspeo da dočaraš da orao gleda PREKO svojih krila, dok na starom grbu kao da pokriva krilima glavu.

Onako, na prvu ruku ocena :)

Читам да пишете како је стари кљун био германског порекла, није ли баш на данашњем немачком грбу сличан ''ударен'' кљун.

Germany_coat_of_arms2.gif

Иначе осим тог детаља мени се више свиђа нови грб.

Danasnji grb Srbije izradio je istoricar Stojan Novakovic,tako da je i on neko "vestacko" delo.

Po meni ovo treba da bude srpska zastava:
600px-Flag_of_Serbia_1281.svg.png

Crveno plava,bez belog polja,koriscena za vreme Nemanjica,u Kosovskoj bitci.
Grb bi trebao da bude ovaj:
Grb_Nemanjica_mali.jpg

Takodje nemanjicki grb,pravi srpski autenticni grb a ne ove vestacke tvorevine.

Тај орао је реконструкција професора др Палавестре. Облик му је из Мале Азије. Иако је прелеп, и ја сам га цртао сличног за један грб, истина је да није ни најмање српски пореклом. Знам, штета. Али боље истина него лаж.
Иначе, на таквом орлу ставити српски крст би било јако чудно. покушао сам једном. није то то.

Двобојна застава, ок. има примера у раном средњем веку код нас.

Lepa je ta dvobojna zastava, ali mora se znati šta predstavljaju boje na zastavi da bi se prihvatile ili odbacile, odnosno otkuda nam boje koje koristimo.
Pogledajte većinu slovenskih zastava! Sve imaju te boje, jedino što smo mi obrnuli da ne bude ista kao ruska, ali u osnovi to je slovenska zastava, a predstavlja tri elementa koja čine svet.
Nabrajaću po pravilnom rasporedu boja: belo-vazduh, plavo-voda, crveno-zemlja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back