Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислиш: да не личе на швапског орла на ког си се навикао?
Тешко је јуришати на ветрењаче, видим ја.
Пљујте браћо, само чир могу да добијем :neutral:
Нећу качити ништа за сад. ако толико знате, знате их напамет.
Сад ми је јасно како смо могли тако лако да паднемо под Тита

На основу твојих коментара, апсолутно ми јасно да ти са хералдиком немаш благе везе а поготово око аганжмана на изради новог грба,заставе,....
А што се Тита тиче, твој коментар ме потсећа на домаћицу која не скува укусан ручак па посегне за разним зачинима да колико-толико поправи укус јела. И теби Тито служи као зачин.

Pa ti Done bar treba da znas da je Madjarska UVEK TEZILA IMPERIJALIZMU i da je otuda ta kruna...

Pa i naziv drzave: Magyarország

Drug iz vojske koji je Mađar mi je rekao da je to za njih Sveta kruna koju je nosio njihov poslednji kralj pre pada pod tursku vlast, a krts na kruni je bio isrkrivljen jer su ga Mađari koji su bežali od Turaka na zapad stavili u neki kovčeg koji je bio malo tesan...

Ustav Srbije kaze da je Srbija zemlja srpskog naroda I OSTALIH NARODA KOJI U NJOJ ZIVE... Znaci nije ISKLJUCIVO zemlja Srba...

I taj duh mora, osim Ustava, da se ocitava i na grbu i na zastavi i na himni.

Ako to nije tako, znaci da Ustav samo kamuflira neke DRUGE ISTINE, tj.da su u Srbiji drugi narodi NARODI DRUGOG REDA.

I to nikako nije dobro za nikog.

I ovo nije SRPSKI FORUM. (To smo vec vise puta razjasnili)
.

Koji su tvoji predlozi za grb i zastavu koji bi uvažili sve različitosti građanstva u nas?

gay-flag.gif

main.php

Koji je tvoj predlog za promenu himne?

'Građaniju Bože brani, moli ti se sav građanski rod.'

А народ по обичају не ваља.
АЛО БРЕ - НАРОД неће да има ДВЕ заставе, него на стадионима маше са ДРЖАВНОМ заставом.
Пошто НЕПОСЛУШНИ народ не користи НАРОДНУ ЗАСТАВУ, сав НАРОД који не користи заставу која МУ ЈЕ НАМЕЊЕНА треба да се ухапси и да се пошаље на робију.

И нисам ја попљувао Србију већ апаратчике ново-демократског режима. Али сви ви, почев од Тадића, изгледа напад на себе доживљавате као напад на ДРЖАВУ.
Али то је ваш проблем, а не мој.

Па, мајку му, није народ нешто тамо апстрактно, и ја сам део тог народа. Кад би знао вексилологију, схватио би зашто народна и државна застава. Народна и државна застава су ту да осигурају достојанство. Замисли да се неко на свадби напије и спусти државну заставу на земљу! То је увреда! Застава је СВЕТИЊА!

Искрено, ја више волим државну од народне јер ми је српскија. али, пошто знам ред, на мојој свадби се вијорила народна, поред матичара је била државна. И наравно, наклон застави кад јој се прилази.

Не знаш ти моје политичко опредељеље. Не стављај ме у те кошеве.

Да се плашим народа коме припадам, не бих овде јасно и гласно коментарисао да сваком буде јасно ко сам и шта сам. Можда бих се и одселио, али нећу, бре.

Па, мајку му, није народ нешто тамо апстрактно, и ја сам део тог народа. Кад би знао вексилологију, схватио би зашто народна и државна застава. Народна и државна застава су ту да осигурају достојанство. Замисли да се неко на свадби напије и спусти државну заставу на земљу! То је увреда! Застава је СВЕТИЊА!

Искрено, ја више волим државну од народне јер ми је српскија. али, пошто знам ред, на мојој свадби се вијорила народна, поред матичара је била државна. И наравно, наклон застави кад јој се прилази.

Не знаш ти моје политичко опредељеље. Не стављај ме у те кошеве.

Да се плашим народа коме припадам, не бих овде јасно и гласно коментарисао да сваком буде јасно ко сам и шта сам. Можда бих се и одселио, али нећу, бре.

А шта ћемо са онима који не знају ред. У ћорку или где ?
Ма дај,... пусти ме те жваке.

Баш ме интересује како изгледа ДРЖАВНА застава Француске, Швајцарске... али они су папци.... не знају вексилологију.

На основу твојих коментара, апсолутно ми јасно да ти са хералдиком немаш благе везе а поготово око аганжмана на изради новог грба,заставе,....
А што се Тита тиче, твој коментар ме потсећа на домаћицу која не скува укусан ручак па посегне за разним зачинима да колико-толико поправи укус јела. И теби Тито служи као зачин.

е, кадје теби јасно, добро је.

Синко, ја урадих стотине грбова до сад, члан сам Белог Орла, Друштва српских грбоносаца, Центра за изучавање православног монархизма и његовог Одбора за хералдику и генеалогију. Ти, ко си, шта си?

Дај дефиницију хералдике и вексилологије. Ајде. Без википедије.

Само ти брани бравара. Да буде јасно чији си.

аман, човече, јел ти видиш шта написа? Реци ми, ко ће се бавити херадиком, ако не хералдичари? Ако нећете да Србија има грб, брате мили, радите шта знате. ал се после не питајте што пропадамо.

иначе, папагај се црта под врло строгим правилима у хералдици и нисам сигуран да би ти се допао кад би га видео.

кад сте видели двоглавог орла у природи? Јел знате уопште одакле тај двоглави орао?

Ja znam odakle je dvoglavi orao, ali to je neka druga priča.

Nego, prijatelju, meni se mnogo sviđa novi grb, i baš se vidi da si iz njega izbacio one prepoznatljive germanske crte.
Da krenem od vrha:
- Kruna - napokon da je na grbu kruna Nemanjića. Ako tim detaljem želimo da naglasimo da nismo repa bez korena, onda je i trebalo dosegnuti korene, a ti si to ovim potezom učinio. Ja znam da strancima ništa ne znači ova ili ona kruna...ni mnogi Srbi ne znaju u čemu je razlika...ali, ipak, za one koji to budu hteli znati, tu je kruna srpske monarhije od pre čitavog jednog milenijuma.
- Vrat - napokon imamo dvoglavog, a ne dvovratog orla. Sada se jasno vidi da je nad torzom orla jedan široki vrat iz koga izlaze dve glave.
- Krila - krila su masivna, puna i jaka, sa uredno složenim perjem u više slojeva, što odiše snagom i sigurnošću.
- Štit sa ocilima - napokon je štit toliki da se vide cele konture tela orla, a nije presečen orao ispod vrata, niti mu noge izbijaju iz štita, kao do sada. Na štitu su prava ocila, a ne neki nedefinisani oblici.
- Noge - noge su jake, pokrivene perjem do kandži, a ne goluždrave i krhke kao u prethodnoj verziji.
- Rep - rep je kompaktan, a ne štrče mu pera napolje, kao ranije, kao da izazivaju na čerupanje.

Sve u svemu, zadovoljan sam, osim sa jednim detaljem, sa kljunom. Kljun izgleda namrskan, kao u ljutini, kao kada vuk reži i nabere njušku, ali to ne pristaje kljunu. Vidim da si pojačao kljun, i to je dobro. Ipak je to orao, a ne jastreb. Samo ga je trebalo malčice izdužiti, odnosno ukloniti mu tu srditu mrsku.

Ne znam koliko ti znači mišljenje nekoga od nas... mislim na nas koji se ne sprdamo sa ovim, ali možda si ipak trebao da mi udovoljiš znatiželji, kada sam te onomad molio, i da mi na PP pustiš rešenje, čisto da čuješ utiske drugih.

Ти све исприча лепо о грбу - хајде сад мало објасни заставу.
Зашто сте на заставу МЕТУЛИ закрпу у виду ДЕЛА ОФИЦИЈЕЛНОГ ГРБА ?!?!?

СЛОВАЦИ и СЛОВЕНЦИ су морали да ставе своје грбове на своје заставе да би им се заставе разликовале од руске заставе.
Исто то су морали да ураде и Хрвати да би им се застава разликовала од холандске заставе.

За који мој сте стављали грб, заправо део грба на заставу ??!?!??!

Јел то зато да би опет неко узео лову ?

Без грба на застави свака приучена шваља може да сашије заставу - а овако... мора да се ангажује и штамаприја... и којешта - питам се само чија то штампарија што дебело заради на редизајну заставе? И ко је ту узео проценте ?
А као оправдање иИзмислили сте термин - народна застава.
Још један сраман покушај поделе Срба на, ваљда елиту и обичан народ... па је за "елиту" застава са закрпом у виду дела официјелног грба - а за прост народ, застава без те закрпе.
Ништа друго него ИДИОТИЗАМ !!!

А што се решења самог грба тиче, Боже мој, сутра ће нека нова власт да ангажује неког другог, па ће он да редизајнира грб по својему... и свака ће власт наћи неког СВОГ да га ДОБРО ПЛАТИ... а тај неки ће да цртка, дадодаје и да одузима сенке... Ма, КорелДро је чудо.

Vidi, ja se slažem da orao ne treba da bude na zastavi, ali nisi u pravu po pitanju državne i narodne zastave. Narodna zastava, odnosno zastava Srba je prazna trobojka, i to je ok. Međutim, nas je na žalost istorija poebala kao nikoga. Srbi dobrim delom žive i dalje na svojim vekovnim etničkim teritorijama, ali van granica države Srbije, jer je Srbija svedena na malo veći beogradski pašaluk. Dalje, tu se pojavljuje mogućnost pojave i drugih srpskih država, koje možda neće biti u sastavu Srbije. Zato treba da postoji srpska i zastava Srbije. Ali,naravno, ne sa celim grbom na sebi, nego, kao što već rekoh, sa malim štitom sa krstom i ocilima.

А народ по обичају не ваља.
АЛО БРЕ - НАРОД неће да има ДВЕ заставе, него на стадионима маше са ДРЖАВНОМ заставом.
Пошто НЕПОСЛУШНИ народ не користи НАРОДНУ ЗАСТАВУ, сав НАРОД који не користи заставу која МУ ЈЕ НАМЕЊЕНА треба да се ухапси и да се пошаље на робију.

И нисам ја попљувао Србију већ апаратчике ново-демократског режима. Али сви ви, почев од Тадића, изгледа напад на себе доживљавате као напад на ДРЖАВУ.
Али то је ваш проблем, а не мој.

Ne, nego je narod ŠKRT i neće da kupuje narodnu zastavu nego pozajmljuje iz opština DRŽAVNU.
Ko je od nas ikada kupio veliku zastavu!?

A ta glupsot sa državnom i narodnom zastavom to je vlast videla u Nemačkoj, inače trobojka treba da je JEDNA I SAMO JEDNA Čistoj zastavi bez grba ne fali ništa i ona je trebala da ostane i narodna i državna zastava, sali se neko kurčio i stavio grb na zastavu.

А шта ћемо са онима који не знају ред. У ћорку или где ?
Ма дај,... пусти ме те жваке.

Баш ме интересује како изгледа ДРЖАВНА застава Француске, Швајцарске... али они су папци.... не знају вексилологију.

Нећу, јер ме вређаш.

Француска НЕМА грб (као ни Италија), па и не може да га стави на заставу. Истина, не мора грб обавезно на заставу. Ако неко стави онај свежањ прућа са секиром да покаже да нисам у праву, то није грб, него амблем.

а Швајцарска застава је хералдички стег, страница исте дужине. То ти је, далеки рођаче, дефиниција хералдичког стега, што је пренесен садржај штита на заставу. иди сад види швајцарски грб и ако си човек, извини се.

Појма немате, али да пљујете, то знате. Срећа, има и ко зна.

Иди види (државне) заставе Русије, Мађарске, Хрватске, Словеније, Словачке, Немачке, Шпаније, Финске, Црне Горе, Португалије (Португал није српска реч). Већина насталих застава у последњих неколико векова имају грб. старије, посебно оне са крстом, немају потребе.

Не би ни Србији ништа фалило да има само на црвеном српски крст, али то питај кнеза Милоша шта уради на турској Порти па да имамо тробојку.

Ne, nego je narod ŠKRT i neće da kupuje narodnu zastavu nego pozajmljuje iz opština DRŽAVNU.
Ko je od nas ikada kupio veliku zastavu!?

A ta glupsot sa državnom i narodnom zastavom to je vlast videla u Nemačkoj, inače trobojka treba da je JEDNA I SAMO JEDNA Čistoj zastavi bez grba ne fali ništa i ona je trebala da ostane i narodna i državna zastava, sali se neko kurčio i stavio grb na zastavu.

Sve se slazem :ok:

е, кадје теби јасно, добро је.
Синко, ја урадих стотине грбова до сад, члан сам Белог Орла, Друштва српских грбоносаца, Центра за изучавање православног монархизма и његовог Одбора за хералдику и генеалогију. Ти, ко си, шта си?Дај дефиницију хералдике и вексилологије. Ајде. Без википедије.
Само ти брани бравара. Да буде јасно чији си.

Тешко је преварити Форумаша са 2-3000 прочитаних коментара, јер је сваки коментар ,,намазан'' различитом бојом.
Питаш ме ко са и шта сам? Па пензионер сам и на Форуму сам да утуцавам време. Тако и пише испод мог корисничког имена: ;;Прочитам па куцкам''. Зато ме не зови ,,синко'' јер ти то не пристаје за твоје зелене године.
Да јеси у овом послу озбиљно, неби се толико хвалио. А и право да ти кажем и не занима ме.
А што се Тита тиче, нема потребе да га браним. Он је одбрањен. А домаћица остаје домаћица у свим приликама.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back