Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne sporim njima veličinu koju su dostigli, ali je činjenica da su je dostigli "kaubojštinom", kao što i dan danas čine.

Inače, izraz kaubojske države sam upotrebio u smislu nacionalnog, jer je o tome reč, odnosno da su evropske države države nacija čije ime nose, a države novog sveta su države svih njenih građana.

"Nije vazno da li je macka crna ili bela.

Vazno je da lovi miseve!" - Konfucije

Нашу Србију су основали краљеви, круноносци миропомазани.

Духовни темље у Христу Свети Сава усадио, државни темељ њего отац чудотворац, Симеон Мироточиви.

Која се држава и народ таквим богоугодним темељима може похвалити?

Imas li jos koju mirotocivu i bogougodnu frazu da dodas?:mrgreen:

Prenosim sa drugog foruma

10wjiv9.png

Odavde možete i skinuti Službeni Glasnik u pdf formatu broj za novembar:

http://www.*************/?y2wjqmjg0vx747j

pa ni ovi simboli nisu onakvi kakvi bi trebalo da budu, nisu u duhu srpske nemanjićke pravoslavne tradicije, to će reći svaki heraldičar, i naši heraldičari mahom ne vole naše grbove, tako da ni ova promena ne bi trebalo mnogo da nas dotiče

Današnji grb Srbije nastao je krajem XIX veka, a izrada je prepuštena jednom Nemcu, čije sam ime zaboravio. A dotični je nama Srbima podmetnuo nemačkog orla, i zapadnu krunu, o čemu je svojevremeno pisao Stojan Novaković jadikujući nad tim, govoreći kako ga je prevario uvalivši nemačkog umesto srpskog nemanjićkog orla. A razlike su sledeće - nemanjićki orao ima jedan vrat, a dve glave, raširena krila, kragnu na vratu, i kragnu na repu, i rep u obliku krina, preuzet iz Vizantije, ali promenjen, jer vizantijski na primer nema kragne o kojima govorim i nema rep kao nemanjićki orao. Današnji srpski orao nema nijednu odliku pravoslavnog nemanjićkog orla, po čijem uzoru je trebalo da bude napravljen

evo stilizovanog nemanjićkog orla

orlovideroko3.jpg

takođe, kruna koja se nalazi na grbu Srbije nije tradicionalna istočna pravoslavna kruna, već zapadna, mislim da se naziva španska kruna

stema1view.jpg

Схема боја је заиста боља на овим новим обележјима.
Кљун јесте био чудан на почетку, али сад ми се нешто допада.

Иначе и претходни грб је исто донео Дос;
пре промена 10-5-2000 је и даље био актуелан онај pinko commie грб из СР Србије: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/SR_Serbia_coa.png

Схема боја је заиста боља на овим новим обележјима.
Кљун јесте био чудан на почетку, али сад ми се нешто допада.
Иначе и претходни грб је исто донео Дос;
пре промена 10-5-2000 је и даље био актуелан онај pinko commie грб из СР Србије: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/SR_Serbia_coa.png

Јер зато што те асоцира на Батића.

Poslednja izmena:
Oni se ne STIDE svoje istorije nego idu u korak sa vremenom. VELIKA razlika. Robovlasnistvo - imaju danas 35 milionapotomakatih robova , sto treba dareade??? Da se ponose s tim?
Istrijebili crvenokosce? DALI SU IM DANAS POLUNEZAVISNU UPRAVU NA INDIJANSKIM TERITORIJAMA. IMAJU INDIJANCI DRZAVE U DRZAVI.
Umijece vladanje - civilni sistem - uprava- snaga drzave.

No ne ocekujem od tebe da to shvatis. A i kako ces, zivis ovamo znas samo za ovo ovdje. Nisi ti kriv sto si takav. Syebavani smo od kad je svijeta i vijeka.

Ono sto je tebi tesko da shvatis, je da su sve to dali iz STIDA i da bi koliko toliko ispravili ranija ludila koja su cinili.
A to da idu u korak sa vremenom; ne bi crnci morali 60-tih godina da se bore za svoja prava, nego bi ih dobili na tacni. Dzabe ti mene ucis, kad sam slabo razumes. :bye:

A, šta bi ti hteo..da turimo negde polumesec i zvezdu?

Da si rođen u nekoj drugoj evropskoj nacionalnoj državi, da li bio njihov grb osećao kao svoj, i da li je taj otklon rezervisan samo za srpska obeležja i državu. I, zašto ne budeš pošten pa priznaš da ti i tvoji ni Srbiju ne osećate kao svoju državu, i da biste je rado istranžirali?

Ne, ne aludiram na to da turite polumjesec i zvijezdu, ali ovakvu zastavu ne osecam kao svoju, dok sam onu bivsu, zastavu Jugoslavije, plavo-bijelo-crvenu osecao, bez ikakvog grba, a osecao bih i ovu sadasnju, samo da je bez grba ... Kao sto sam i himnu "Hej sloveni" osecao kao svoju, dok ovu sadasnju "Boze pravde" nimalo ... Realno tako je ... Cak bih i "Vostani Serbie" mogao da vise osecem kao svoju ...

Ova nova zastava je ruzna i ponizavajuca. Mozda je nekome cilj da se Srbi stide i sopstvene zastave, a koji je najbolji nacin za to? Pa napraviti je rugobnom. Kakav je to nacin, da menjamo simbole svake dve godine? I sta je falilo sadasnjim simbolima?

А што неби мењали симболе сваке године кад већ немам друга посла...Имам стабилну привреду и економију....немамо окупирани део територије....незапослености и корупције нема... па ај да се играмо са државим симболима... :D

Грб није промењен: блазонски (тј. опис) је потпуно исти како стоји у закону. Само Скупштина може да мења грб. Још једно, грб из 1882. је радио Немац Крал а верзија у употреби од 2004. на основу Краловог цртежа је била само радна верзија која уопште није била намењена да буде званична. Дакле, досадашњи цртеж (емблазон) је био немачки. Па ви видите шта браните.

Орао у нашој историји никад до тад се није цртао природно. Погледајте све примере пре тога и после тога у Краљевини СХС и потом Краљевини Југославији, ако вас не мрзи. Сад ме слободно питајте за неке верзије орла до сад, постављајте слике, а ја ћу вам све одговорити одакле такве слике. Много ћете се изненадити кад видите шта сте све сматрали за српског орла, а он је заправо немачки или из Мале Азије!
Koliko mogu da primetim, ova nova varijanta dvoglavog orla koju je crtao Srbin više podseća na orlove sa grbova nemačkih kuća, nego što je varijanta koju je crtao Nemac.
Nego, kada si već preuzeo odgvornost za ovaj grb, molim te, navedi na kom se državnom grbu dvoglavi orao poajvljuje sa ovakvom kurvaturom kljuna. :ceka:

pa ni ovi simboli nisu onakvi kakvi bi trebalo da budu, nisu u duhu srpske nemanjićke pravoslavne tradicije, to će reći svaki heraldičar, i naši heraldičari mahom ne vole naše grbove, tako da ni ova promena ne bi trebalo mnogo da nas dotiče

Današnji grb Srbije nastao je krajem XIX veka, a izrada je prepuštena jednom Nemcu, čije sam ime zaboravio. A dotični je nama Srbima podmetnuo nemačkog orla, i zapadnu krunu, o čemu je svojevremeno pisao Stojan Novaković jadikujući nad tim, govoreći kako ga je prevario uvalivši nemačkog umesto srpskog nemanjićkog orla. A razlike su sledeće - nemanjićki orao ima jedan vrat, a dve glave, raširena krila, kragnu na vratu, i kragnu na repu, i rep u obliku krina, preuzet iz Vizantije, ali promenjen, jer vizantijski na primer nema kragne o kojima govorim i nema rep kao nemanjićki orao. Današnji srpski orao nema nijednu odliku pravoslavnog nemanjićkog orla, po čijem uzoru je trebalo da bude napravljen

evo stilizovanog nemanjićkog orla

orlovideroko3.jpg

takođe, kruna koja se nalazi na grbu Srbije nije tradicionalna istočna pravoslavna kruna, već zapadna, mislim da se naziva španska kruna

stema1view.jpg

Te kolaste azdije sto pokazujete, jel znate da je i to taj isti Nemac uradio? I da blage veze nemaju sa stvarnim primerima za koje je bio placen da proucava po manastirima?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back