Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ако нисмо нација, шта смо?
а што се тиче орла мени се он свиђа а откуд ти знаш уопште одакле је потекао симбол, можда је тај симбол узет од древних Срба, немој ми само рећи да смо сишли са карпата као чопор. послушај мало и ону незваничну историју Срба па суди.

....da nastavimo...meni je sasvim sve jedno , mogu da kažem da je prihvatljiv ali meni beznačajan ...zašto -- zato što imam sopstvenu ličnost i sa njom integritet i suverenitet čoveka ( i to je moje neotuđivo vlasništvo ) , stoga mi ne treba ništa u zamenu za to ; dakle moje "ja" ne potrebuje "mi" dabi se idetifikovalo u svetu ( oavakvom kakav im je )....moje "ja" i moj rod i porod ( prošlost , sadašnjost i budućnost ) ; oće reći ime i prezime , nepotrebuje ništa osim toga .....moje ime i prezime ne duguje, nije varalo / kralo / otimalo / muvačilo i ruke krvarilo --dakle njegova čast je poznata bar na jednom mestu tri veka ( deset država ) preko prezimena ( svoj sam na svome )...dakle, moje ime i prezime nema razloga da se krije i poziva na "mi" ... moje ime se uvek poziva na sebe....časno i pošteno živi na svom ognjištu i čuva ga za budućnost ; a toje osnov za svaki patriotizam ( jer ako je svak od nas sačuvao čast i poštenje ---onda je po nama i država časna i poštena ; kakvi smo mi takva je i država ) .....onda simboli su manje važni ......................
štose tiče srba, i slovena -- to ne može biti emotivno verbalno pitanje ....onaj afrikanac, fudbaler - bio je srbin tri mesca ( poznatiji od mnogih časnih ljudi )dok mu nisu sredili dokumanta i prodali ga kao srpskog fudbalera ( uz proviziju od nekoliko miliončeta zelembaća )--sad je promenio državljanstvo i ide dalje ......takvo srbovanje ovde je već degutantno ( i predsetnik je srbin sa hrvatskom +bosanskom+crnogorskom krvnom nacionalnom grupom --- ali srbin po zanimanju ).....dakle srbovanje ne daje srbe već ( ratka mladića i družinu )....biološko prepoznavanje srba/slovena kaže dasu to plavi i riđi ljudi izrazitog belog tena ( i t.d. )-- čitaj istoriju srba .....dakle , danas 10 posto stanovništva ne može za sebe da kaže da pripada slovenskim srbima , već tamo nekim afričkim srbima ( što im dlanovi crni , nipojada - već im i debelo meso na turevima crno )......pogledaj malo oko sebe .....dakle , pitanje srpstva ne može se neznalački i populističko palanački utvrđivati ...danas je XXI vek ...ali ako svak koji časno živi u ovoj zemlji misli i gradeć sebe gradi i nju - Srbiju nije njen građanin ---onda vala nisu ni ovi barjaktari i grboljubci koji nesmeju sopstveno ime javno da izgovore ; koji nesmeju da odu na dedovinu zbog srbovanja do ušiju .....eto tako stoje stvari dargi prijatelju Sale ( lakše je ovde biti srboljub glasni , nego častan sa imenom , prezimenom i čovečnošću).

Poslednja izmena:
....da nastavimo...meni je sasvim sve jedno , mogu da kažem daje prihvatljiv ali meni beznačajan ...zašto -- zato što imam sopstvenu ličnost i sa njom
integritet i suverenitet čoveka ( i to je moje neotuđivo vlasništvo ) , stoga mi netreba ništa u zamenu za to ; dakle moje "ja" nepotrebuje "mi" dabi se
idetifikovalo u svetu ( oavkvim kakvim je )....moje "ja" i marod i porod ( prošlost , sadašnjost i budućnost ) ; oće reći ime i prezime i nepotrebuje ništa
osim toga .....moje ime i prezime ne duguje, nije varalo / kralo / otimalo / muvačilo i ruke krvarilo --dagle njegova čast je poznata bar na jednom mestu
tri veka ( deset država ) preko prezimena ( svoj sam na svome )...dakle, moje ime i prezime nema razloga da se krije i poziva na "mi" ... moje ime se
uvek poziva na sebe....časno i pošteno živi na svom ognjištu i čuva ga za budućnost ; a toje osnov za svaki patriotizam ( jer ako je svak od nas
sačuvao čast i poštenje ---onda je po nama i država časna i poštena ; kakvi smo mi takva je i država ) .....onda simboli su manje važni ......................
štose tiče srba, i slovena -- to nemože biti emotivno verbalno pitanje ....onaj afrikanac, fudbaler - bio je srbin tri mesca ( poznatiji od mnogih časnih ljudi )
dok mu nisu sredili dokumanta i prodali ga kao srpskog fudbalera ( uz proviziju od nekoliko miliončeta zelembaća )--sad je promenio državljanstvo i ide
dalje ......takvo srbovanje ovde je već degutantno ( i predsetnik je srbin sa hrvatskom +bosanskom+crnogorskom krvnom nacionalnom grupom --- ali srbin
po zanimanju ).....dakle srbovanje ne daje srbe već ( ratka mladića i družinu )....biološko prepoznavanje srba/slovena kaže dasu to plavi i riđi ljudi
izrazitog belog tena ( i t.d. )-- čitaj istoriju srba .....dakle , danas 10 posto stanovništva nemože za sebe da kaže da pripada slovenskim srbima , već
tamo nekim afričkim srbima ( štoim dlanovi crni , nipojada - već im i debelo meso na turevima crno )......pogledaj malo oko sebe .....dakle , pitanje
srpstva nemože se neznalački i populističko palanački utvrđivati ...danas je XXI vek ...ali ako svak koji časno živi u ovoj zemlji misli i gradeć sebe
gradi i nju nije njen građanin ---onda vala nisu ni ovi brajaktari i grboljubci koji nesmeju sopstveno ime javno da izgovore ; koji nesmeju da odu na
dedovinu zbog srbovanja do ušiju .....eto tako stoje stvari dargi prijatelju Sale ( lako je ovde biti srboljub glasni , nego častan sa imenom i prezimenom ).

хвала на труду и објашњену, али то си могао једноставно написати са једном реченицом

"па људи данас је 21 век, нација је нешто ретроградно, ја сам космополита са именом и презименом"

хвала на труду и објашњену, али то си могао једноставно написати са једном реченицом

"па људи данас је 21 век, нација је нешто ретроградно, ја сам космополита са именом и презименом"

...ma sa tobom je lako razgovarati, tako da ovo nije sve tebi ni upućno ; stoga izvini ---ali pogledaj štase oko nas radi....neznam kako je u drugim sredinama , ali ovde nema mleka ( mladi bračni parevi ubiše se da obezbede deci ) ; njih ne zanima prašina u oči u vezi kljuna ...
njima treba mleko i mogućnost da pošteno zarade ...izvini još jednom ...

Grbovi Srbije su se kroz vekove menjali, dobijali ili gubili neke elemente grba, ali su uvek zadržavali osnovne simbole državnosti i državotvornosti Srbije: srebrnog dvoglavog orla i četiri slova S.

Sadašnji srpski grb čini srebrni dvoglavi orao (u poletu) oružan zlatno na crvenom štitu. Orao na grudima ima crveni štit koji srebrni grčki krst deli na četiri dela sa po jednim ocilom u svakom delu

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Ovo da bude himna.":rtfm:

Ој Србијо, мила мати,
Увек ћу те тако звати
Мила земљо, мили доме
На срцу је слатко твоме.

Срећно живет ко у рају,
Где милине вечно трају
У теби ћу срећно тек
Проводити овај век.

Подигни се мати мила,
Да нам будеш што си била,
Јер си тужно робовала,
Дуго сузе проливала.

Сунце ти се већ родило,
Које ти је зашло било.
На криоцу свагда твом
Утеха је срцу мом.

LINK

Ој Србијо, мила мати,
Увек ћу те тако звати
Мила земљо, мили доме
На срцу је слатко твоме.

Срећно живет ко у рају,
Где милине вечно трају
У теби ћу срећно тек
Проводити овај век.

Подигни се мати мила,
Јер си тужно робовала,
Дуго сузе проливала.

Сунце ти се већ родило,
Које ти је зашло било.
На криоцу свагда твом
Утеха је срцу мом.

LINK

:super::super::hvala::hvala::klap::klap::bye:

A kruna ti nije sumnjiva?

Kakve veze Srbija ima sa monarhijom?

Zasto ne stave i neki socijalisticki simbol?

Srbija ima mnogo gradjana koji nisu Srbi...

Kako oni vide ono 4 S?

Osecaju li taj grb kao SVOJ?

KO NE OSECA SRBIJU KAO SVOJU ZEMLJU,SRPSKU ZASTAVU I GRB MOZE SLOBODNO DA IDE.I mora da shvati da je ovo SRBIJA i dok je SRBA bice i zastave i grba i 4s! NADAM SE DA TI JE TO JASNO......:bye:

KO NE OSECA SRBIJU KAO SVOJU ZEMLJU,SRPSKU ZASTAVU I GRB MOZE SLOBODNO DA IDE.I mora da shvati da je ovo SRBIJA i dok je SRBA bice i zastave i grba i 4s!

И без обзира који је симбол на врху грба: круна, петокрака или неки трећи али пристојан симбол, зар не!?
ПС: Српкињо, заборавила си ћирилицу. Србија се осећа и кроз ћирилицу јер је наша од памтивека.

Ој Србијо, мила мати,
Увек ћу те тако звати
Мила земљо, мили доме
На срцу је слатко твоме.

Срећно живет ко у рају,
Где милине вечно трају
У теби ћу срећно тек
Проводити овај век.

Подигни се мати мила,
Јер си тужно робовала,
Дуго сузе проливала.

Сунце ти се већ родило,
Које ти је зашло било.
На криоцу свагда твом
Утеха је срцу мом.

LINK

APSOLUTNO prava pesma za himnu! Bože pravde je BZWZ... Nijednom rečju se ne pominje SRBIJA, vec tamo neke srpske zemlje, kojih nažalost više nema... čak ni CG više nije srpska zemlja (ako je nekada i bila uopšte).

Oj Srbijo je prelepa pesma i bila je himna SRB od 1941-1944. Svejedno i Vostani Serbie je ODLIČNA, samo da se malo uredi tekst, tj. da se napise tekst na srpskom i bila bi pun pogodak... nadam se da ce nekad neko pitati gradjane Srbije za koju su himnu, a ne da neko u ime svih odluči da je to Bože pravde...

Vostani Serbie davno si zaspala,
u mraku ležala sada se probudi i Serblje vozbudi....

mada kada bi se glasalo, na nekom refenednumu, kladim se da bi oj Srbijo glatko pobedila, jer je kao prvo prava himna, a ne kao ova sad, traje "tri dana", a i nema nikakav ritam, pa na utakmicama navijaci biju u klin, a muzika u ploču, a tek to što postoji milion verzija teksta pa svako peva svoju je komedija...

Vlada Srbije je objavila na svom sajtu kompletnu knjigu standarda srpskih simbola tj. knjigu standarda za:
drzavnu zastavu srbije
narodnu zastavu srbije
mali grb srbije
veliki grb srbije
zastavu predsednika srbije
zastavu predsednika skupštine srbije
umetnuti grb sa 4 ocila
tekst himne bože pravde

svi fajlovi zastava srbije kao i grbova srbije su objavljeni u nekoliko formata i sa detaljnim uputstvima kako se izradjuju srpska obeležja, u kojim nijansama boja, veličinama i svemu ostalom što je neophoodno da se nesto standardizuje... Jos jednom svaka čast autoru na ovako detaljo odradjenom poslu... jbbg, da je malkice bolje odradio taj kljun imao bi 99% podršku, ali i ovako je ok... hvala i gospodinu Graham Bartramu direktoru svetske baze zastava (The World Flag Database) na čije je insistiranje Vlada i objavila ove standarde na svom sajtu, jer bi u suprotnom to bilo za nekih 2-3 godine... jbbg, mora da se odradi nesto kad traže stranci... :D

link za preuzimanje: http://www.media.srbija.gov.rs/medsrp/slike/grbovi_zastave_standarte_srbije.zip

link do stranice opisa standardizovanih simbola srbije na sajtu srpske vlade: http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=12084

Gluposti! Ne mozes biti kosmopolita, ako nisi nacionalista. Kako ces voleti druge nacije, ako ne volis ni svoju.

Jos jedna korisna budala u sluzbi "moderne dnevne politike NSP"

Gluposti! Ne mozes biti kosmopolita, ako nisi nacionalista. Kako ces voleti druge nacije, ako ne volis ni svoju.

Jos jedna korisna budala u sluzbi "moderne dnevne politike NSP"

Не мора да значи - у 21. веку и космополитизам се глобализовао, и то либерално. Модерни "космополита" користи и своју и друге нације, стриктно за свој лични (материјални) бољитак.

Kosmopolita

Građanin celog sveta.
Belosvetski beskućnik i globalni klošar.

A šta je drugo ako živi u celom svetu, a ne pripada nigde?

http://vukajlija.com/kosmopolita
:mrgreen:

Da se ja pitam, zastava bi izgledala nekako ovako.... bez krune naravno:

index.php

Prilozi

• narodna zastava RS.jpg
    narodna zastava RS.jpg
    27,9 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back