Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 74.742
Jel ti to kazes da je moje misljenje vulgarno zato sto nije u skladu sa mitovima koje seljaci imaju o sebi...?Seljak je pametan i oprezan. Lukav je onaj ko je spreman na prevaru. Seljak će te prevariti kad je svestan da si to zalužio. Selo se menja, urbanije se živi, lakše se radi i to dokazuje da ljudi nisu glupi, naprotiv. Vrlo su praktični. Kad glasaju, polaze od sebe, lične koristi. Mnogo bolje znaju da je vredniji vrabac u ruci. Tvoje vulgarno poimanje sela je odraz tvog besa jer se ne uklapaju u tvoje poinanje šta bi oni trebali za za koga bi trebali. Oni najbolje znaju da su za sebe jer samo od njih zavisi kako će živeti, a ne od vas ili njih. E sad, to što su sad više za njih, a ne za vas je pitanje za vas. Šta je to što se seljaku ne sviđa kod vas?
Seljak pametan...ajde....
Seljak lukav, to je totalno druga priica...
Seljak proracunat...sta je to pametan ili lukav?
Seljak zna za koga ce da glasa, vrabac u ruci , jel to pamet ili oportunizam, lukavstina....
Itd itd....
Naravno , ja cu sad prekinuti niz i reci da je to zato sto sam ja jadan i bedan i mrzim seljake, jer su superiorniji od mene, a ne da je to zato sto sam neutralno gledao seljake pa mogu da procenim....kao neko sa strane ko vidi sta se kome desava a i ima poziciju i uvid zato sto je na takvom mestu u selu....
Samo da izvucem jos jednu srpsku karakteristiku koja je potekla sa sela, a to je cim nisi rekao nesto sto je pohvala, onda si zloban, nema sanse da si u pravu...nego si zloban...nerealan i lazljiv...