Stigla su nam deca

Seljak je pametan i oprezan. Lukav je onaj ko je spreman na prevaru. Seljak će te prevariti kad je svestan da si to zalužio. Selo se menja, urbanije se živi, lakše se radi i to dokazuje da ljudi nisu glupi, naprotiv. Vrlo su praktični. Kad glasaju, polaze od sebe, lične koristi. Mnogo bolje znaju da je vredniji vrabac u ruci. Tvoje vulgarno poimanje sela je odraz tvog besa jer se ne uklapaju u tvoje poinanje šta bi oni trebali za za koga bi trebali. Oni najbolje znaju da su za sebe jer samo od njih zavisi kako će živeti, a ne od vas ili njih. E sad, to što su sad više za njih, a ne za vas je pitanje za vas. Šta je to što se seljaku ne sviđa kod vas?
Jel ti to kazes da je moje misljenje vulgarno zato sto nije u skladu sa mitovima koje seljaci imaju o sebi...?

Seljak pametan...ajde....
Seljak lukav, to je totalno druga priica...
Seljak proracunat...sta je to pametan ili lukav?
Seljak zna za koga ce da glasa, vrabac u ruci , jel to pamet ili oportunizam, lukavstina....

Itd itd....
Naravno , ja cu sad prekinuti niz i reci da je to zato sto sam ja jadan i bedan i mrzim seljake, jer su superiorniji od mene, a ne da je to zato sto sam neutralno gledao seljake pa mogu da procenim....kao neko sa strane ko vidi sta se kome desava a i ima poziciju i uvid zato sto je na takvom mestu u selu....

Samo da izvucem jos jednu srpsku karakteristiku koja je potekla sa sela, a to je cim nisi rekao nesto sto je pohvala, onda si zloban, nema sanse da si u pravu...nego si zloban...nerealan i lazljiv...

Uciteljica zamolila da se ne mesa sa strane u temu i nisam imao nameru ali neka mi odgovori jeli jedan od predvodnika te dece ovaj 😑
20250215_223311.jpg
20250215_223352.jpg

Ima tu dosta ljudi, na stadionu C. Zvezde bude po 75 000 ljudi na koncertu, pa usporedi povrsinu marakane i ovoga, ima vise od 75 000 ljudi.
Upravo sam se vratio sa protesta, iskreno ne mogu da procenim koliko je ljudi bilo, jer su bili baš specifično raspoređeni...
Kontam da je vrlo verovatno bilo negde oko 100,000-120,00 , dosta ljudi je bilo iz Niša, Beograda, Novog Sada i sl.
Lepenički Bulevar je bio pun, centar kod Krsta takođe, bilo je ljudi negde do crkve u centru, u Nikole Pašića, oko Roda centra i sl.

Jel ti to kazes da je moje misljenje vulgarno zato sto nije u skladu sa mitovima koje seljaci imaju o sebi...?

Seljak pametan...ajde....
Seljak lukav, to je totalno druga priica...
Seljak proracunat...sta je to pametan ili lukav?
Seljak zna za koga ce da glasa, vrabac u ruci , jel to pamet ili oportunizam, lukavstina....

Itd itd....
Naravno , ja cu sad prekinuti niz i reci da je to zato sto sam ja jadan i bedan i mrzim seljake, jer su superiorniji od mene, a ne da je to zato sto sam neutralno gledao seljake pa mogu da procenim....kao neko sa strane ko vidi sta se kome desava a i ima poziciju i uvid zato sto je na takvom mestu u selu....

Samo da izvucem jos jednu srpsku karakteristiku koja je potekla sa sela, a to je cim nisi rekao nesto sto je pohvala, onda si zloban, nema sanse da si u pravu...nego si zloban...nerealan i lazljiv...
Od tebe jesu superiorniji. Oni će opstati. Samonabwđeni neutwemeljeni elitizam uvek izumre.

Nasilje je prisutnije u gradivima. A ovo zadnje si omašio načisto. Nema boljeg matematičara od seljaka.

Још кад се сељак удружи са Мафијом ....па где им је крај ...

Мафија им обезбеди приступ пореској каси ..монопол у трговини ..повољан курс евра да

..победили би на светској олипијади математичара

images

Још кад се сељак удружи са Мафијом ....па где им је крај ...

Мафија им обезбеди приступ пореској каси ..монопол у трговини ..повољан курс евра да

..победили би на светској олипијади математичара

images
Seljak se samodovoljan. Ne treba mu niko.

Kao sto vidimo deo pored zgrade je presao u centar okupljanja da bi pojacao utisak
Pogledajte prilog 1685408
Не схваташ једну ствар, у Крагујевцу није био митинг па да су људи на једном месту. Цео Крагујевац је препун народа

Upravo sam se vratio sa protesta, iskreno ne mogu da procenim koliko je ljudi bilo, jer su bili baš specifično raspoređeni...
Kontam da je vrlo verovatno bilo negde oko 100,000-120,00 , dosta ljudi je bilo iz Niša, Beograda, Novog Sada i sl.
Lepenički Bulevar je bio pun, centar kod Krsta takođe, bilo je ljudi negde do crkve u centru, u Nikole Pašića, oko Roda centra i sl.
Pohvala za ulozeni trud i prisustvo na protestu, sto se tice ucesnika ne mogu da procenim, ali definitivno ima vise od 100 000, meni se cini da ima i dosta vise od toga, mozda i preko 150 000.

Pa i nije baš , jer i da se osnuje stranka opet će krenuti otimačina za funkcije, privilegije i pare i svako će gledati da se prišljamči, takođe opet pitanje je kakva partija, , ono sad da se osnuje neka nacionalna partija opet dobar deo tih ljudi će reći yebeš to, ne zanima nas nacionalizam nit smo zbog toga ovde, opet da osnuješ neku građansku stranku opet neki drugi će reći isto yebeš to i te iz kruga dvojke, itd jer u KG su najširi mogući dijapazon ljudi, od onih apolitičnih pa do onih što naciJonalista, što komunista, što građanski i liberalno opredeljenih i njima je jedino zajedničko nezadovoljstvo i želja da Vučiću i naprednjacima vide leđa.
Ali svi oni imaju zajednicki imenioc- a to je napredak drustva, da se stane s kradjom i korupcijom.
Vazno je da se proberu clanovi, e sad iako sam licno umerena levica mislim da platforma mora biti negde oko centra, mozda vise u desno- levica u Srbiji je poprilicno stigmatizovana (mada ne potpuno bez razloga), ne moze se sve preko noci, no negde se mora krenuti.
Kao sto se kaze: RIm nije izgradjen za jedan dan.

Je l i ti studiras
Ako nisi primetio, u medjuvremenu se dosta gradjana pridruzilo protestima, u vecini slucajeva ovi sto protestuju nisu studenti.
AV cini jos jednu gresku- umesto da ispuni uslove studenata on pokusava da odugovlaci- no to mu zapravo ne ide na ruku ovoga puta, jer ima tu dosta pametnih ljudi na protestima koji ne nasedaju na njegove smicalice, koje su zapravo jako predvidljive.
AV ce pasti, samo je pitanje vremena i nacina, nadam se da ce sve ici legalnim tokom, mada sam AV tu otezava stvari.

Jos nijednu sliku sa terena nisi dostavio.

Dron nemam, a privatne slike sa prijateljima te svakako ne interesuju

Ovo je interesantan snimak jer nije sa lokacije gde je blokada već sa raskrsnice par stotina metara dalje.
Kao što možeš da vidiš svi pravci su zakrčeni ljudima.

Uostalom, znaš koliko me zabole da li verujete ili ne, slobodno smatrajte da je na trgu u SM, površine 2 hektara doveženo i spakovano više ljudi nego u Kragujevcu na ulicama i trgovima ukupne površine preko 10 hektara koji su bili krcati kao na o ovom snimku

Normalan čovek uzme mapu, izmer i izračuna, onaj drugi, veruje Informeru

Ako nisi primetio, u medjuvremenu se dosta gradjana pridruzilo protestima, u vecini slucajeva ovi sto protestuju nisu studenti.
AV cini jos jednu gresku- umesto da ispuni uslove studenata on pokusava da odugovlaci- no to mu zapravo ne ide na ruku ovoga puta, jer ima tu dosta pametnih ljudi na protestima koji ne nasedaju na njegove smicalice, koje su zapravo jako predvidljive.
Delovalo mi je da je neki odnos mladih i starih 1:3.
Iznenadilo me je i to što je bilo toliko starijeg življa na protestima

Dron nemam, a privatne slike sa prijateljima te svakako ne interesuju
Ovo je interesantan snimak jer nije sa lokacije gde je blokada već sa raskrsnice par stotina metara dalje.
Kao što možeš da vidiš svi pravci su zakrčeni ljudima.

Uostalom, znaš koliko me zabole da li verujete ili ne, slobodno smatrajte da je na trgu u SM, površine 2 hektara doveženo i spakovano više ljudi nego u Kragujevcu na ulicama i trgovima ukupne površine preko 10 hektara koji su bili krcati kao na o ovom snimku

Normalan čovek uzme mapu, izmer i izračuna, onaj drugi, veruje Informeru
"Nije protest, nego karneval" znaci to je zurka u stvari. Fino da ste batalili politiku napokon. Pametan i prikladan potez.

Delovalo mi je da je neki odnos mladih i starih 1:3.
Iznenadilo me je i to što je bilo toliko starijeg življa na protestima
Pa dobijam "izvestaje" iz Sombora koji je poprilicno miran grad i jako mirni ljudi koje tesko mozes isterati iz kuca, a i AV je tamo bio dosta jak- no jako mnogo ljudi porotestuje i broj je sve veci, ucestuju i poljoprivrednici i iz svih drugih sfera zivota. Pozoriste se odavno prikljucilo.
Uglavnom, ako su Somborci zivnuli onda to znaci da je stvar vrlo ozbiljna.

Back