Stigla su nam deca

Pa šta da ti kažem, kad su zvonila zvona svake crkve gde su išli. To ljudi vide, osete.
A zaboravljamo nasilje po svima koji nisu vaši aktivisti? I namera da se svi ljudi plaše nasilja vaših nasilnika?

Aj da zaboravimo da studenti zavise od nastavnog kadra, a ocene su slobodna volja rektorata? Je l otud šetnja studenata?
Dok se rektor dogovara sa ambasdorima i odredjuje kada da se pojave studenti?

Već sam pisao da su studenti probudili ljude ali za krajnji rezultat a to je slom ovog sistemw, mora mnogo šire da se radi. Prosvetari i seljaci su prišli ali tu je stalo.
Svi ostali za sada samo posmatraju, mese kiflice,tapšu i tvituju.
Energija je tu, nije se izduvala,ali trenutno samo cirkuliše, nema ko da je usmeri. To ne može večno trajati.
Vreme je da neko pozove na opštu neposlušnost, generalni štrajk...da se blokiraju konketne institucije. RTS prvo.
Čujem sad planiraju marš u Niš. Mislim ljudi...lepe su sve ove scene ali tako se neće postići konkretan rezultat
Daleko od toga da sve ovo nije udrmalo režim i da mirno spavaju, ali definitivno zbir manjih udara i to sa pauzama neće ih naterati u konačni nokaut, mora da ih neko "odalami" jako.
Studenti rade šta treba, najbolje u poslednjih 25 godina, ali svi ostali izgleda čekaju da se sistem sam uruši, a to da se desi je jako teško.
Osim ako služba to ne odradi iz svoje procene da je vreme da rotira, ali ako se to desi na taj način eto opet nekih klinaca za koju deceniju gde su ova deca danas, gde smo mi bili 96.
Onda **** takvu maskaradu, tu promene nema,kao što je nije ni onda bilo.
Ne moze se iskoristiti studentski protest u političke svrhe zarad promene sistema, kada oni sami to ne žele(mesanje politike)... Koliko god im dobronamerno prišao sa te političke strane koja je potrebna za promenu sistema oni će napraviti otklon...

A što se sad na N1 vrte montirani snimci od juče, a ne snima protest studenata i gradjanja u Kraguhjevcu?
Da nije zato što je naziv proslave pokraden u pokušaju da se prikaže protest u mitrovici, kao protest u kragujevcu?

1739619916100.png

Ne moze se iskoristiti studentski protest u političke svrhe zarad promene sistema, kada oni sami to ne žele(mesanje politike)... Koliko god im dobronamerno prišao sa te političke strane koja je potrebna za promenu sistema oni će napraviti otklon...
Studentski protest i jeste zbog promene sistema, tj vraćanja institucija Ustavu i građanima.
Ne zbog promene vlasti, nego upravo sistema.
Problem je što ovde očigledno ne može jedno bez drugog,jer sistem je otet od strane vlasti koja ga neće sama pustiti, i pre ili kasnije ili će sami iznedriti novu opoziciju koja će vršiti konkretan pritisak ili prigrliti u nekoj formi postojeću,makar u vidu sinhronizacije poteza.
To uopšte nije stvar izbora, ako neće da se završi na jednoj dobroj "žurci" za priču i ako žele konkretan rezultat iz svog protesta. Zato se ne mogu večno praviti da su iznad politike,koliko god kul izgledalo, jer ovo politika jeste.

Back