stidite li se sebe

Ne stidim se sebe ni svojih postupaka...dobro razmislim pre nego shto neshto kazzem, uradim i naravno pogreshim.
Ako pogreshim razmislim zashto i kako je trebalo da sam kojim sluchajem SAVRSHENA, ali nisam, zziv sam chovek tako da je u redu.
Ali uvek,uvek,uvek vodim rachuna da nekog ne povredim bez dobrog razloga, i ako pravim gluposti da one imaju bolji cilj (terapijske svrhe:) ) i pazim da ne lazzem sebe kad neshto radim loshe da sebe opravdavam,vech kazzem:" U nekom savrshenom svetu gde sam savrshena ja ne bi trebala da izadjem sa dechkom prvim samo zato shto sam usamljena ostavljena i povredjena, trebala bih da imam oreol oko glave i budem iznad situacije."
Ali...u ovom svetu je u pitanju opstanak...i u redu je izachi i opustiti se...i uraditi neshto shto mislish da bi ti pomoglo...
Jedini problem u ovoj prichi je shto taj izlazak nije pomogao,i nikad ne pomazze, vech je pojachao osechaj praznine i nespremnosti za radovanje...
Sestro slatka, nije to za stid...samo si pozzurila...isposhtuj sebe i svoja osechanja i BOLUJ...ako treba sa sve ljiga narodnjacima i alkoholom i cmizdrenjem,to lechi...a onda u zzivot!
Ko li je tebe ubedio da morash biti super-heroj, da mi je znati...

1.problem je i u tome što ja nikako da sednem i porazgovaram sa sobom već puštam da samu sebe šaltam sa osećanja na osećanje, i onda ispadne kad se pročitam ko da sam šizofrenik, i da u meni živi deset osoba... a nije, samo jedna al zbunjena...

2. ja...

da li nekada uradite nešto pa vam posle bude glupo i sramotno?
evo, ja se juče videla sa jednim tipom: bivšem iz inata...
i tek sad shvatam da je iz inata, a juče sam mislila da stvrano želim da odem s njim na piće...

i sad se stidim...
i to se kosi sa mojim principima, a ja se tešim da su principijelni ljudi oni koji su nemaštoviti i plaše se da probaju drugo od onoga što su sebe sa teškom nevericom jedva nagovorili da je dobro...

stidite li se vi nekada sebe?

Hm .... kad se sa nekim posvadjam i kažem mu svašta (retke su to situacije, ali se desi kada me neko dovede do stanja afekta i izbezumljenosti).... onda me sramota od svega što sam izgovorila - jer nisam tako vaspitana.

Uglavnom, o onome o čemu imam vremena da razmislim - nikad ne iskajavam svoje grehe i ne kajem se i nije me stid. Nisam ishitrena, i tačno da sa nekim izadjem na piće iz inata, ne bih sebe kinjila zbog toga - jer tako sam odlučila i to je to :D

iskreno?

razočarao me je i čini mi se da sam podsvesno htela da zamandalim ta vrata povratka u vezu sa bivšim...

i to sam juče i uradila kada sam se videla sa ovim drugim, jer smo izašli na mesto na kom ima puno ljudi koji znaju prvog i reći će mu. . .

e, sad je dosta!

neću više da patetišem ni da se ponašam ovako nezrelo...
neću više ništa da radim...

lepo ću da pustim da prođe bol...

neću da se stidim sebe pa neću ni da radim stvari koje bi taj osećaj izazvale. . .

Znam biti hirovita kad su emocije u pitanju, to da...Ali nikako hirovita sa drugim stvarima u zivotu.Kad me povrede znam da napravim gluposti i posle da se malo kajem, ali znam da nisam mogla drukcije i da sam samo lecila svoju bol...Zvuci sebicno, ali vecina ljudi nebira sredstva da se izvuce iz bola...

:0 Jeste..radi stvari zbog sebe a ne zbog njega, radi stvari koje ti prijaju zato shto ti prijaju a ne zato shto povreduju... i nechesh zatvoriti nikakva vrata za povratak , idi razgovaraj s njim ako bude zvao, olakashaj sebi i njemu, ne plivaj uzvodno bez potrebe....

iskreno?

razočarao me je i čini mi se da sam podsvesno htela da zamandalim ta vrata povratka u vezu sa bivšim...

i to sam juče i uradila kada sam se videla sa ovim drugim, jer smo izašli na mesto na kom ima puno ljudi koji znaju prvog i reći će mu. . .

e, sad je dosta!

neću više da patetišem ni da se ponašam ovako nezrelo...
neću više ništa da radim...

lepo ću da pustim da prođe bol...

neću da se stidim sebe pa neću ni da radim stvari koje bi taj osećaj izazvale. . .

Nisu ni drugi obzirni pa nemoras ni ti.Podrzavam tvoju zelju da se izvuces na sve nacine iz jada i nemoj da se kajes ako si na trenutak makar zaboravila na nemile dogadjaje...A i klin se klinom izbija....Nadji sebi drugu zanimaciju da te zaokupi 8-)

Ama scary, sve je to tako normalno.
Sto rece Pipi, u nekom savrsenom svetu, mi bi bili savrsena bica i uvek bi imali savrsene reakcije.
Ali yebes to..
Uradila si ono sto ti je u tom momentu bilo potrebno.
Nisi uradila nista strashno, u sustini.
Htela si malo da ugodish sebi i napakostish bivshem.
So what?
Nisi mu bacila bombu pod prozor nisi mu isekla gume na kolima, nisi se kresnula sa tim tipom u toaletu kafica, nisi namerno pustila informaciju da ces biti tu i tu sa tim i tim, nisi mu se kachila oko vrata i pusila mu u kaficu.....sedeli ste i pricali. Big deal...
Dakle, nista strashno ti ne uradi da bi se sad toliko preispitivala.

Osim ako onaj deo priche kad ti je zadigao suknjicu itd itd nije tachan :)

Не стидим се себе, никад.
Али понекад се кајем због одређених ствари које урадим.
Мислим да треба разграничити та два осећања.

Ne znam, uglavnom se ne stidim svojih postupaka, samo mnogo mrzim kod sebe to sto uvek odreagujem na prvu loptu, umesto bar malo da sacekam, odnosno razmislim...I mislim da se ne treba stideti bilo cega sto smo uradili, jer da nismo hteli ( bar u tom trenutku ) to ne bismo ni uradili. Tako da... bolje je kajati se zbog onog sto smo uradili, nego zbog onog sto nismo!

Nemam stida, nemam kajanja, sve sto sam uradio je u datom trenutku bio moj izbor, kakav god on bio.

@ scaryv : Ako bi lupala glavu za sve unazad sto si uradila, prolupala bi.

možda već jesam
di mi je onaj smajli koji se češka po glavi...
c010.gif
evo ga!

Back