stidite li se sebe

E vidi... ima ljudi koji ce ti reci, idi izadji, napij se luduj, druzi, trte mrte, to je najbolji lek, babski, narodni, provereni, kao sta je to, sitnica, raskid, pih, nista naspram veselosti zivota, ionako je to sve nevazno itd... varijacije na temu.
Ima onih koji ce ti reci, da ako te taj raskid bole, da to neces uspeti nicim da da pokrijes, saniras i zalecis tako efikasno i da jednostavno mora da prodje vremenom i u zavisnosti od tebe i tvog dogovora sa samom sobom u svojoj glavi.

Tako da nema sta da nas pitas i preispitujes se, nego se dogovori prvo sa sobom sta si i gde si, a onda teraj dalje, tako kako ti je.

uradim stvari zbog kojih se osetim glupo... ali nekako se ne stidim previse. trudim se da shvatim koji su razlozi zbog kojih sam delovao u tom pravcu, da uvidim gresku i da je ne ponovim sledeci put
niko se nije rodio naucen i mudar... kroz greske se uci i postaje bolji covek...
bolji po svojim merilima, naravno

pa pitam se, jer ja se stalno preispitujem...
od onih sam koji manu traže u sebi a ne u drugima...
imaju oni svoje glave da o tome razmišljaju a šta ja imam od toga što je neko SEBI bolji čovek...

ja tako uradim nekad nešto, pa se postidim ili prekorim sebe...
ljudski je sve to, al se zapitam zašto sam to uradila, i nekad je jedini odgovor
pa to je ljudski...

i ne znam da li je to ok, da kažem, jeste, ostavljena si i boriš se protiv sujete al u jednom momentu si revoltirana pa si izašla sa tipom kog tvoj bivši mrzi. . . ebi ga

znaci, moram da ti ispricam nesto sto je meni cika Roki jednom ispricao... kad je bio bolestan... i kad sam otis'o da ga vidim... lezao je i rek'o: "vidis, rile... ti si mi najdrazi od sve dece... i moram da ti kazem nesto sto ces, ionako, kasnije sam da saznas... kad budes jednom dos'o do kraja svog puta... i kad budes saznao da nema vise... zapitaces se sta si to u zivotu mog'o vise da radis, a na sta si nepotrebno rasipao vreme? i, shvatices zbog kakvih si se nebitnih stvari nervirao... sad si mlad... smej se... i idi... disi... ti imas dusu... zaljubi se... nek' te povrede... i zaljubi se ponovo... jer, jednom to vise neces moci... i, nemoj da dozvolis da shvatis prekasno... kao ja..." ja se nasmejao i rek'o mu da cemo mi jos rakije da pijemo, a on kaze da hocemo, naravno... ali da ne zaboravim sta mi je rek'o, jer ga sledeci put necu cuti... zbog muzike... i nasmeje se... i nisam zaboravio... obecao sam mu...

nebitno...
neki drugi ljudi bi me razumeli
tj neki već jesu, a oni koji bi me isto razumeli oni sad nisu na forumu. . .

e dakle ovo je u najmanju ruku nevaspitano
pa sta koji moj pitas onda
ako ocekujes odgovor samo od odredjene ciljne grupe, onda se obrati iskljucivo njima
i ne dam ti moju suknju, bestidnice jedna

da li nekada uradite nešto pa vam posle bude glupo i sramotno?
evo, ja se juče videla sa jednim tipom: bivšem iz inata...
i tek sad shvatam da je iz inata, a juče sam mislila da stvrano želim da odem s njim na piće...

i sad se stidim...
i to se kosi sa mojim principima, a ja se tešim da su principijelni ljudi oni koji su nemaštoviti i plaše se da probaju drugo od onoga što su sebe sa teškom nevericom jedva nagovorili da je dobro...

stidite li se vi nekada sebe?

Stidim se nekih stvari ali nemaju veze sa ovako necim....
Mislim da si malo zbrzala.

Volis ga, ne mozes bez njega itd itd....sve je to ok, ali budi malo cvrsca i reci sama sebi da je kraj i da ne zelis da imas sa tim likom bilo sta (ako je to ono sto zelis) i zaborav (hladjenje) ce doci sam od sebe vremenom....

znaci, moram da ti ispricam nesto sto je meni cika Roki jednom ispricao... kad je bio bolestan... i kad sam otis'o da ga vidim... lezao je i rek'o: "vidis, rile... ti si mi najdrazi od sve dece... i moram da ti kazem nesto sto ces, ionako, kasnije sam da saznas... kad budes jednom dos'o do kraja svog puta... i kad budes saznao da nema vise... zapitaces se sta si to u zivotu mog'o vise da radis, a na sta si nepotrebno rasipao vreme? i, shvatices zbog kakvih si se nebitnih stvari nervirao... sad si mlad... smej se... i idi... disi... ti imas dusu... zaljubi se... nek' te povrede... i zaljubi se ponovo... jer, jednom to vise neces moci... i, nemoj da dozvolis da shvatis prekasno... kao ja..." ja se nasmejao i rek'o mu da cemo mi jos rakije da pijemo, a on kaze da hocemo, naravno... ali da ne zaboravim sta mi je rek'o, jer ga sledeci put necu cuti... zbog muzike... i nasmeje se... i nisam zaboravio... obecao sam mu...

:) razumela. . .
sad mi je lepo. . .

e dakle ovo je u najmanju ruku nevaspitano
pa sta koji moj pitas onda
ako ocekujes odgovor samo od odredjene ciljne grupe, onda se obrati iskljucivo njima
i ne dam ti moju suknju, bestidnice jedna

šta se ti guraš kad si ti u ciljnoj grupi? :p

nema ciljne grupe, nego me kombajn malo onako bezveze. . .

nemoj, tračo, nemoj danas. . .
mnogo sam loše raspoložena ;-)

sorry, necu te ...
pa ne znam kako da te oraspolozim
mozemo nesto da popularizujemo ako hoces?:)

:lol: :lol: :lol:

e, sad je mnogo bolje...

ma verovatno nisa,m ni trebala da podižem temu, jer znam da sam dok to preispitivanje traje mnogo nervozna i mnogo osetljivija...

idemo na neke druge...

**** stid i preispitivanje i scaryv i njenog bivšeg i ovog dečka od juče i sujetu i sve...

jedan je život...
a što sam ja trenutno isfrustrirana to je samo moj problem. . .

ljub za sve

Hajde brzo popravljaj ako mislis da ti ikada oprostim :lol:

Postoje li stvari koje smo tako zasrali i vise ih ne mozemo popraviti.
Sta tada raditi?

dodjavola lave, pa je l ti ja licim na OnuKojaZnaSveOdgovore? :lol::lol::lol:

nije fora u oprostaju drugih, nije fora ni u sopstvenom oprsotaju... sto da se kinjite ljudi, kad imate pametnija posla i vaznije stvari da radite (a koje su i konstruktivne i korisne)?
kinjenje je SAMO glupo.

cak i ako neke greske ne mogu da se poprave, pokusas, pa dignes ruke. ali se ne kinjis jer od toga NEMA VAJDE. nikakve.

da al ja sam budala, koja sad gori od želje da popriča sa bivšim i kaže mu šta je uradila...

ne, ne da bi on znao da sam se videla sa njim, nego
imam u sebi još uvek taj osećaj povezanosti sa njim jer pre sam mu pričala o svim svojim greškama, i sa njim se preispitivala, i sve u svemu bila sam jedino sa njim iskrena u totalu...
i sad mi on treba da razgovaram sa njim...

a to će mi samo biti još gore...

i evo sad mi glupo što mi treba bivši. . .

al ću da pojačam ovu pesmu što slušam da ne bih čula sopstvene misli...

Ne stidim se sebe ni svojih postupaka...dobro razmislim pre nego shto neshto kazzem, uradim i naravno pogreshim.
Ako pogreshim razmislim zashto i kako je trebalo da sam kojim sluchajem SAVRSHENA, ali nisam, zziv sam chovek tako da je u redu.
Ali uvek,uvek,uvek vodim rachuna da nekog ne povredim bez dobrog razloga, i ako pravim gluposti da one imaju bolji cilj (terapijske svrhe:) ) i pazim da ne lazzem sebe kad neshto radim loshe da sebe opravdavam,vech kazzem:" U nekom savrshenom svetu gde sam savrshena ja ne bi trebala da izadjem sa dechkom prvim samo zato shto sam usamljena ostavljena i povredjena, trebala bih da imam oreol oko glave i budem iznad situacije."
Ali...u ovom svetu je u pitanju opstanak...i u redu je izachi i opustiti se...i uraditi neshto shto mislish da bi ti pomoglo...
Jedini problem u ovoj prichi je shto taj izlazak nije pomogao,i nikad ne pomazze, vech je pojachao osechaj praznine i nespremnosti za radovanje...
Sestro slatka, nije to za stid...samo si pozzurila...isposhtuj sebe i svoja osechanja i BOLUJ...ako treba sa sve ljiga narodnjacima i alkoholom i cmizdrenjem,to lechi...a onda u zzivot!
Ko li je tebe ubedio da morash biti super-heroj, da mi je znati...

Scaryv, izvini što ću ovo reći, ali sam zaključio iz tvog pisanja na tpiku Kukavice, da ti svog bivšeg u stvari ne voliš.
Napisala si naime nešto što se ne piše onome ko ti je ljubav..

ne znam više ništa i ništa mi nije jasno, vidim da se dešava nešto na forumu, ali ne znam šta...
ljubav moja prema bivšem?
ebi ga svi različito. . .

šta ćeš...

Back