Wtf Dule
Iskusan
- Poruka
- 5.224
Ispričavam se zakaj prekidam vašu diskusiju, no moram nekaj priopćit.
Kragujevački aerodrom nije predvidjen da bude aerodrom veličine beogradskog, niti za tim ima potrebe. U Srbij ije potrebno više aerodroma manjih kapaciteta, recimo aerodrom u Vršcu je već odavno pretvoren u medjunarodni. Užice takodje palnira da izgradi i dobije dozvolu za medjunarodni aerodrom, zbog turizma, Subotica je htela da svoj sportski aerodrom transformiše u medjunarodni, ali je došla delegacija iz Segedina i posle toga su odustali, a Segedinski će valjda da se proširi. Novi Sad takodje hoće da Čenej pretvori u medjunarodni aerodrom. To nisu aerodromi za velike avione, već za putničke do par tona i jedno 20 putnika.
Tisu aerodromi potrebni i zbog low cost kompanija i zato što mogu služiti za letove recim oposlovnih ljudi. Kad dolazi poslovni čovek iz inostranstva u Kragujevac, logičnie je da delegacija sa 10 ljudi sleti u Kragujevac, nego da ide do Beograda, da onda prelazi u automobile, pa 20 kilometara puta. U Vojvodini je plan bio da ti aerodromi služe za poslovne ljude i za recimo lovce iz Italije. Kad se pravi plan za takve izgradnje, onda se naravno prvo prtavi istraživanje da li se to isplati. Po onome što ja znam do sada su takva istraživanja pokazala da su ti manji aerodromi po unutrašnjosti veoma isplativi. A ako neko misli drugačije neka pogleda broj takvih manjih aerodroma u Hrvatskoj i nek sam donese zakljjučke.
Ovo vec ima smisla...Ja sam se istripovao da je u pitanju medjunarodni, putnicki aerodrom, a ne mali za kako si rekao strane delegacije. E takav je vec druga pricha....

Uzas

a uvek mi se mrtvi bus zalomi gde god da putujem